JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Hongarije » Alle maatregelen van Hongarije » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd Hongarije

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Hongarije

Voor het laatst bijgewerkt op 14-10-2021

Wil jij graag op vakantie naar Hongarije? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Hongarije voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Hongarije

De kleurcode voor Hongarije staat op dit moment op geel. Je kunt weer op vakantie naar het mooie Hongarije! Er gelden nog steeds inreisbeperkingen, laat je daarom goed informeren over de laatste ontwikkelingen. 

Top 10 Hotels in Hongarije

Bekijk de populairste hotels in Hongarije voor jouw volgende vakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt weer op vakantie naar Hongarije. Voor het inreizen van Hongarije gelden nog wel bepaalde maatregelen en inreisvoorwaarden. Je dient in het bezit te zijn van een coronabewijs. Wat dat precies inhoudt wordt hieronder verder uitgelegd. De landsgrenzen met Oekraïne zijn tot op heden nog gesloten. De overige buurlanden (o.a. Kroatië, Oostenrijk en Slovenië) zijn geopend, waardoor je met de auto, bus of trein Hongarije in kan reizen. Hiervoor heb je geen coronabewijs nodig.

Ja, mits je beschikt over tenminste één van de drie coronabewijzen. Let op: het gele boekje wordt door Hongarije niet als officieel bewijs geaccepteerd.

Wanneer je weer op vakantie gaat naar Hongarije dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • Heenreis naar Hongarije

Voor het inreizen naar Hongarije dien je in het bezit te zijn van een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat):

- Een vaccinatiebewijs. Hierbij is een 1e dosis van een door EMA/WHO/Hongarije goedgekeurde vaccin voldoende. (Je hoeft niet te wachten op een 2e dosis) of;

- Een herstelbewijs. Hiervoor moet je kunnen aantonen dat je in de afgelopen 180 dagen besmet bent geweest met het COVID-19-virus. De positieve testuitslag (PCR- of antigeentest) dient ouder dan 14 dagen te zijn. Of;

- Een testbewijs. Hiervoor dien je een negatieve PCR-testuitslag te laten zien die niet ouder mag zijn dan 72 uur.

 • Terugreis naar Nederland tot 6 september

Voor de terugreis heb je geen coronabewijs nodig en hoef je niet in quarantaine. 

 • Terugreis naar Nederland vanaf 6 september

Bij de terugreis naar Nederland dien je een coronabewijs te laten zien:

- Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent. Of;

- Een testbewijs. Je negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur voor vertrek naar Nederland. Je negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur voor vertrek naar Nederland. Of;

- Een herstelbewijs in de vorm van een positief PCR/NAAT-testresultaat. Je positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. 


Kinderen jonger dan 12 jaar zijn uitgezonderd van bovenstaande documenten. 

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Hongarije zijn mondkapjes niet verplicht in alle openbare buitenruimtes. In overdekte openbare plaatsen, zoals winkels, winkelcentra etc. en in het openbaar vervoer en taxi's is het dragen van een mondkapje vereist.

·  Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt.

·  Vliegen van en naar Nederland

Ben je in Hongarije geweest en wil je Nederland weer inreizen? Dan hoef je geen negatieve test te laten zien en na terugkeer niet meer in quarantaine te gaan. Er geldt nog wel een coronabewijs verplichting voor reizigers vanuit Nederland naar Hongarije.

 • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve COVID-19-PCR-test moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Hongarije? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Hongarije.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

De richtlijnen in Hongarije zijn als volgt:

 • 1,5 meter afstand van elkaar wordt aanbevolen in openbare ruimtes binnenshuis.
 • Was je handen vaak.


Voor het niet naleven van de richtlijnen in Hongarije kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

 • Hotels en resorts zijn open voor personen (mogelijk met een immuniteitsbewijs).
 • Restaurants en bars zijn open, er zijn geen beperkingen.
 • Musea, theaters, bioscopen en attractieparken zijn open (mogelijk met immuniteitsbewijs).
 • Winkels zijn open. Het is mogelijk om zonder immuniteitsbewijs binnen te komen.
 • Buitengebieden en stranden zijn open (mogelijk met beperkingen).

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.