JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Hongarije - Maatregelen Hongarije - Prijsvrij.nl

Top 10 Hotels in Hongarije

Bekijk de populairste hotels in Hongarije voor jouw volgende vakantie!

Reisadvies voor Hongarije

Voor het laatst bijgewerkt op 01-12-2022

Wil jij graag op vakantie naar Hongarije? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Hongarije voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Hongarije

De kleurcode voor Hongarije is groen. Dit betekent dat je op vakantie kunt naar het mooie Hongarije! En je hoeft geen vaccinatie, herstel of testbewijs te laten zien bij aankomst in Hongarije en terugkomst in Nederland. Dat wordt echt wel een fantastische vakantie. 

Geniet van een onbezorgde vakantie in Hongarije met onze extra garanties. Zo bieden wij je naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo weet je zeker dat je van een onbezorgde vakantie kan genieten in Hongarije!

Meer weten?

Praktische info Hongarije

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd Hongarije

Check de laatste updates van het ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar Hongarije! De landsgrenzen met Oekraïne zijn gesloten. De overige buurlanden (o.a. Kroatië, Oostenrijk en Slovenië) zijn geopend, waardoor je met de auto, bus of trein Hongarije in kan reizen.

Wanneer je op vakantie gaat naar Hongarije dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • Heenreis naar Hongarije

Er gelden geen inreisbeperkingen! Je hoeft dus niets te laten zien.

  • Terugreis naar Nederland

  Je hoeft geen test-, herstel-, of vaccinatiebewijs te laten zien bij terugkomst in Nederland. Ook hoef je geen gezondheidsverklaring in te vullen en een zelftest bij aankomst in nederland te doen. Alle reisregels van en naar Nederland vanaf jouw vakantiebestemming check je nog eens op de mijn vraag over corona website.

  • Vliegen vanaf België

  Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.


  • Vliegen vanaf Duitsland
  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  De richtlijnen in Hongarije zijn als volgt:

  • Mondkapjes zijn niet verplicht, maar het kan zijn dat er in de openbare ruimtes en bijvoorbeeld het openbaar vervoer nog wel mondkapjes worden aangeraden. En probeer afstand te houden waar mogelijk.

  Er gelden geen corona maatregelen meer in Hongarije. Je hoeft dus geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst en voor toegang tot onder andere de horeca, accommodaties, evenementen en winkels.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.