JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Hongarije » Alle maatregelen van Hongarije » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd Hongarije

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Hongarije

Voor het laatst bijgewerkt op 07-06-2021

Wil jij graag op vakantie naar Hongarije? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Hongarije voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Hongarije

Het reisadvies voor Hongarije staat op dit moment op kleurcode geel. Maar let op! Er geldt nog steeds een inreisverbod voor Hongarije. Zodra dit verandert lees je er hier meer over.

Maar ben jij nu al zo toe aan een vakantie? Bekijk dan ons ruime aanbod met vakanties naar landen met een geel of groen reisadvies. Of bekijk hotels in Hongarije voor later dit jaar.

Top 10 Hotels in Hongarije

Bekijk de populairste hotels in Hongarije voor jouw volgende vakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment geldt een inreisverbod voor reizigers naar Hongarije. Er is op dit moment helaas nog geen duidelijkheid over wanneer toeristen weer naar Hongarije op vakantie mogen. Maar wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie voor later in het jaar onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ondanks dat de kleurcode van Hongarije op geel staat gelden in Hongarije reisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Alleen inwoners van Hongarije mogen het land inreizen met beperkingen.

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar Hongarije dien je rekening te houden met de volgende zaken:

·  Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Hongarije zijn mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes. 

·  Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt.

·  Vliegen van en naar Nederland

Ben je in Hongarije geweest en wil je Nederland weer inreizen? Dan hoef je geen negatieve test te laten zien en na terugkeer niet meer in quarantaine te gaan. Er geldt nog wel een testverplichting voor reizigers vanuit Nederland naar Hongarije.

  • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve COVID-19-PCR-test moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

  • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Hongarije? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Hongarije.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

De richtlijnen in Hongarije zijn als volgt:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Was je handen vaak.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht vanaf 6 jaar.


Voor het niet naleven van de richtlijnen in Hongarije kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • Hotels en resorts zijn open voor personen met een immuniteitsbewijs.
  • Er geldt een avondklok van 00:00 tot 05:00 uur.
  • Restaurants en bars zijn open (tot 21:30) met immuniteitsbewijs en mondkapje. Buiten zonder beperkingen.
  • Musea, theaters, bioscopen en attractieparken zijn open met immuniteitsbewijs.
  • Winkels zijn geopend van 05:00 tot 21:30 uur.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.