Vanaf 15 juli geldt voor de Spaanse eilanden, het vaste land van Portugal en Cyprus code oranje.
Wij zullen iedereen zo snel mogelijk persoonlijk informeren of het effect heeft op je reis. Dit doen we op basis van vertrekdatum en urgentie.
Wij verzoeken je ons bericht af te wachten en alleen telefonisch contact op te nemen indien je binnen 3 dagen vertrekt.

Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Hongarije ×
    • Budapest ×
    • Budapest ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Stedentrip Budapest

Budapest is één van de prachtige steden die de Balkan rijk is en ligt in Hongarije. Deze hoofdstad is de laatste jaren steeds populairder geworden. Een weekendje weg naar Budapest mag dus niet ontbreken op jouw bucketlist! Rivier de Donau scheidt de stadsdelen "Buda" en "Pest" en verbindt deze met de prachtige kettingbrug. Het Széchenyibad is een van de populairste bezienswaardigheden in deze stad. Hier vind je heerlijke thermale baden en kan je lichaam ontspannen na een intensieve stedentrip. Ook een rondleiding in het Parlementsgebouw mag eigenlijk niet ontbreken, evenals een boottochtje over de Donau. Je zult je ogen uitkijken in deze prachtige Oost-Europese stad! Weet jij al wanneer jij vertrekt?

Lees meer

Populaire stedentrips Budapest

Budapest - Cultureel hart van Centraal-Europa

Budapest bestaat eigenlijk uit twee verschillende delen welke worden opgesplitst door de rivier de Donau. De ca. 1,7 miljoen mensen die in deze stad leven zorgen voor een bruisende sfeer. Ideaal dus voor een stedentrip óf een weekendje weg! De populairste bezienswaardigheden van Budapest zijn o.a. de Burcht van Boeda, het Vissersbastion en het Heldenplein.

Ontspannen in de warmwaterbronnen van Budapest

Budapest staat bekend om haar warmwaterbronnen. De bekendste is misschien wel de Széchenyibad. Dit kuuroord is het grootste medicinale kuuroord van Europa en heeft een prachtig neobarokke stijl. Heerlijk na een dag wandelen in deze grote stad!

Een dag aan de Donau

Bezoek deze geweldige highlights van de stad Budapest vol geweldige indrukken van de stad. begin bij de Burcht van Boeda, het oude paleis van de koning met een geweldig historische achtergrond. Vervolg je weg langs het Budapest History Museum en de nationale bibliotheek; Széchényibibliotheek. Ook het Hungarian Natinal Gallary en de Matthiaskerk liggen op deze route. Eindig je wandeling bij het Vissersbastion. Een bekend bouwwerk van Budapest. Naast deze wandeling kun je nog urenlang wandelen door de leuke straatjes van Budapest. Andrássy Avenue is een luxe winkelstraat met enorm veel prachtige winkels. Genoeg bezienswaardigheden op je to do list voor Budapest te zetten dus!

Van het vliegveld naar het centrum van Budapest

Veel mensen kiezen er voor Budapest met het vliegtuig te bezoeken. In ongeveer 3 uur vlieg je vanuit Nederland naar Budapest. Budapest Airport ligt ongeveer 16 kilometer van het stadscentrum af. Je kunt vanaf het vliegveld het stadscentrum bereiken met de bus, trein of taxi. Met de bus bereik je het centrum in ongeveer 30 minuten voor slechts een paar euro. De trein doet er iets langer over en is ook net wat duurder. De taxi is de eenvoudigste optie maar daarnaast ook de duurste. Echter is dit niet te vergelijken met de taxiprijzen in Nederland.