JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Curacao » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Curaçao

Voor het laatst bijgewerkt op 21-09-2021

Toe aan een tropische vakantie op een hagelwit zandstrand omringd door wuivende palmbomen? Dan ben je op Curaçao aan het juiste adres! Op deze pagina lees je alle actuele regels op bestemming en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Curaçao

Het reisadvies voor het vakantieland Curaçao is positief! Na een verblijf op Curaçao hoef je bij terugkomst in Nederland niet meer in quarantaine. Curaçao heeft namelijk code geel gekregen.

Kerstvakantie Curaçao

Boek bij Prijsvrij Vakanties met een gerust hart jouw kerstvakantie naar Curaçao. Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Wij bieden naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Droom jij ook van een verre zonnige vakantie? Ontdek dan nu alvast onze prachtige hotels op Curaçao. Wie weet vlieg jij binnenkort mee voor een heerlijke vakantie op Curaçao.  

Top 10 kerstvakanties Curaçao

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een kerstvakantie op Curaçao.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar Curaçao. Bij zowel de heenreis als de terugkomst dien je een coronabewijs te laten zien. De quarantaine is bij terugkomst in Nederland niet nodig en het reisadvies van Curaçao is aangepast naar code geel.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Curaçao te reizen. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Curaçao zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:

 • Heenreis naar Curaçao

Je kunt op vakantie gaan naar Curaçao als:

- Je in het bezit bent van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur voor vertrek) of een negatieve antigeentest (niet ouder dan uiterlijk 24 uur voor vertrek). Dit geldt ook voor alle reizigers die reeds gevaccineerd zijn. De uitslag van de PCR-test of antigeentest dien je te uploaden als je de “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart invult.

- Alle reizigers moeten binnen 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao.

- Het bewijs van de afspraak voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst, samen met het testresultaat van de negatieve PCR-test en de "Public Health Passenger Locator Card" moet je bij aankomst op Curaçao op papier aan de autoriteiten kunnen laten zien.

- Alle reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten. 

Je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. Je moet al je bewijzen uitprinten en op papier meenemen. 


Let op: vanaf 6 september moeten alle reizigers vanaf 12 jaar een negatieve PCR-test kunnen laten zien die uiterlijk 48 uur voor vertrek is afgenomen óf een negatieve antigeentest 24 uur voor vertrek, ook als je gevaccineerd bent. 

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Curaçao hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland dien je in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs (vaccinatie, test- of herstelbewijs). Na je vakantie in Curaçao hoef je niet in quarantaine. Bij thuiskomst wordt een zelftest voor de zekerheid geadviseerd, ook als je al gevaccineerd bent.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Om vertraging op het vliegveld te voorkomen, raden wij je aan om de gezondheidsverklaring voor vertrek te downloaden, uit te printen, in te vullen en mee te nemen op reis (zowel voor je heen- als terugvlucht).

 • Gezondheidsverklaring Curaçao

Voor je vakantie naar Curaçao dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek een Public Health Passenger Locator Card in te vullen en een afspraak voor een antigeentest in te plannen. Je kunt dit formulier vinden en uploaden online. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis. 

 • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Vliegen vanaf Duitsland naar Curaçao? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Als je via Duitsland naar jouw vakantiebestemming reist, dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) zowel voor de heen- als terugvlucht een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties op Curaçao. Als je volledig gevaccineerd bent is dit niet nodig.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

 • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt, maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve COVID-19-PCR-test moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

  • Mondkapje

  Op sommige plekken dien je een mondkapje te dragen, zoals in winkels.

  Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

    • Er geldt een avondklok op Curaçao van 24:00 - 04:30 uur.
    • De social distancing afstand op Curaçao is minimaal 2 meter.
    • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.
    • Voor de meest recente updates over alle maatregelen op Curacao kun je de DUSHI STAY APP downloaden.

  Stranden

  Stranden en de meeste toeristische gebieden die deel uitmaken van de accommodatie of het resort zijn open. Openbare stranden mogen tussen 04:30 en 20:00 bezocht worden. 


  Winkels en supermarkten

  Supermarkten, bakkerijen, apotheken en winkels zijn geopend tot 20:00 uur. Bij het betreden van winkels is het dragen van een mondkapje verplicht.


  Restaurants en terrassen

  Restaurants, horecagelegenheden en strandclubs zijn geopend tot uiterlijk 23:00 uur en met een maximale bezetting van 100 personen. Voor beachclubs gelden aanvullende maatregelen; zo mag er niet gedanst worden en mag er geen harde muziek gedraaid worden. Foodtrucks (Truk'i Pan) zijn geopend van 19:00 tot 23:00 uur.


  Entertainment

  Spa's, sauna's, sportscholen en casino's zijn geopend tot uiterlijk 23:00 uur.


  Vervoer

  Het vervoer van en naar de luchthaven wordt volgens de richtlijnen uitgevoerd.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.