JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Curacao » Kan ik op vakantie? » Prijsvrij.nl

Reisadvies Aruba, Bonaire en Curaçao

Voor het laatst bijgewerkt op 01-12-2020

Wil jij op vakantie naar Curaçao? Of naar het mooie Bonaire? Of geniet je liever van de prachtige stranden op Aruba? Dat kan! Op deze pagina lees je wat de actuele regels zijn ter plaatse en wanneer je weer op vakantie naar Aruba, Bonaire of Curaçao kunt. Op deze pagina brengen wij je op de hoogte van het laatste nieuws. 

Actueel:

Reizen vanuit Nederland naar Aruba, Bonaire en Curacao voor een vakantie is weer mogelijk! Een verplichte corona-test is nodig voor alle eilanden. Wanneer dit invloed heeft op jouw geboekte reis, dan nemen wij contact met je op. Prijsvrij Vakanties zal deze test deels voor u en uw reisgezelschap vergoeden!

Top 10 Hotels in Curacao

Bekijk de populairste hotels en resorts in Curacao op dit moment!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik weer op vakantie naar Aruba, Bonaire en Curaçao ?

Ja! Je mag weer op vakantie naar Aruba, Bonaire en Curaçao! De reisbeperkingen zijn opgeheven en er mogen een maximum aantal personen op de eilanden zijn om besmettingen te voorkomen.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Aruba, Bonaire en Curaçao?

Als je op vakantie gaat naar deze eilanden zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:
 • Verplichte corona-test

Je dient maximaal 72 uur voor vertrek een negatieve coronatest te hebben afgelegd. Wanneer je een vakantie hebt geboekt bij Prijsvrij vergoeden wij een deel van de test. Je krijgt hierover een e-mail met instructies na je boeking. Wanneer de test negatief is ontvang je digitaal een gezondheidsverklaring. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis.

 • Gezondheidsverklaring

Wanneer je op vakantie gaat naar één van de eilanden, dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Hieronder vind je per eiland de online formulieren die je in moet vullen:

Curaçao
Voor je vakantie naar Curacao dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek een Passenger Locator Card in te vullen. Je kunt dit formulier vinden en uploaden op deze website. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis.

Bonaire
Ga je op vakantie naar Bonaire? Vul dan vanaf 72 uur (tot uiterlijk 48 uur) voor vertrek de gezondheidsverklaring in. Je kunt dit formulier vinden en downloaden via deze website.

Aruba
Wanneer je op vakantie gaant naar Aruba kun je vanaf 72 uur (tot uiterlijk 4 uur) voor vertrek de ED-card invullen. Je kunt dit formulier vinden via deze website.

  Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. De ABC-eilanden zijn volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

 • Vliegen van en naar België

 • Onlangs is het reisadvies van België aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

  • Mondkapje

  Op sommige plekken dien je een mondkapje te dragen, zoals in winkels. Als je bij Prijsvrij hebt geboekt krijg je daarom van ons een mondkapje opgestuurd!

  Op vakantie naar Aruba, Bonaire en Curaçao, wat is er open?

  Nu we weer op vakantie mogen zijn de volgende voorzieningen geopend:
  • Stranden
  • Bezienswaardigheden
  • Supermarkten
  • Restaurants
  • Beachclubs
  • Tankstations
  • Natuurparken
  • Excursies met maximaal aantal personen

  Wat zijn de corona maatregelen op Aruba, Bonaire en Curaçao?

  Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

  Aruba
  • De socal distancing afstand op Aruba is minimaal 1,5 meter.
  • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.

  • Bonaire
   • De socal distancing afstand op Bonaire is minimaal 1,5 meter.
   • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.

   • Curacao
    • De socal distancing afstand op Curaçao is minimaal 2 meter.
    • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.
    • Er geldt een samenscholingsverbod op groepen met meer dan 4 personen in Curaçao.
    • Er geldt een avondklok, dit betekent dat er van 21.00 uur tot 04:30 uur niemand op straat mag zijn.
    • De horeca is alleen geopend voor take-away en bezorgen en kennen beperkte openingstijden: snacks, bars, cafés en strandclubs sluiten om 17.00 uur, Trùk'i pan (foodtrucks) zijn alleen geopend tussen 16.00 en 20.00 uur en restaurants sluiten om 20.00 uur. Restaurants met een terras of zitplaatsen buiten mogen dit bezetten tot 50% van de capacitieit met een maximum van 50 personen.
    • Er is een drooglegging (verbod op consumptie van alcohol) bij alle gelegenheden die over een alcoholvergunning beschikken.

  Kan ik met het vliegtuig naar Aruba, Bonaire en Curaçao ?

  Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Aruba, Bonaire en Curaçao te reizen. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

  Meer weten?

  Corona testen

  Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

  Corona-voucher

  Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

  Nederland Wereldwijd

  Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

  Veelgestelde vragen

  Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.