JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Curacao » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info Curaçao

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Curaçao

Voor het laatst bijgewerkt op 26-01-2022

Toe aan een tropische vakantie op een hagelwit zandstrand omringd door wuivende palmbomen? Dan ben je op Curaçao aan het juiste adres! Op deze pagina lees je alle actuele regels op bestemming en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Curaçao

Het reisadvies voor het vakantieland Curaçao is positief! Na een verblijf op Curaçao hoef je bij terugkomst in Nederland niet meer in quarantaine. Curaçao heeft namelijk code geel gekregen. Nederland is voor Curaçao een zeerhoogrisicicoland door het aantal coronabesmettingen in Nederland. Lees hieronder de inreismaatregelen.

Meivakantie Curaçao

Boek bij Prijsvrij Vakanties met een gerust hart jouw meivakantie naar Curaçao. De luxe all inclusive resorts wachten op je! Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Wij bieden naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Droom jij ook van een verre zonnige vakantie? Ontdek dan nu alvast onze prachtige hotels op Curaçao. Wie weet vlieg jij binnenkort mee voor een heerlijke vakantie op Curaçao.  

Top 10 meivakanties Curaçao

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een meivakantie op Curaçao.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar Curaçao. Bij zowel de heenreis als de terugkomst dien je een coronabewijs te laten zien. De quarantaine is bij terugkomst in Nederland niet nodig en de kleurcode van Curaçao is geel.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Curaçao te reizen. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Curaçao zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:

 • Heenreis naar Curaçao

Alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder moeten een negatief PCR-testresultaat, die uiterlijk 48 uur voor vertrek naar Curaçao is afgenomen. Een negatief antigeentestresultaat is niet meer voldoende. Dit geldt ook voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn. 

Daarnaast gelden nog de volgende inreismaatregelen:
- De uitslag van de negatieve PCR-testuitslag dient geüpload te zijn in de Public Health Passenger Locator Card en als je de immigratiekaart invult.

- Reizigers moeten binnen 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao.
- Het bewijs van de afspraak voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst, samen met het testresultaat van de negatieve PCR-testuitslag en de Public Health Passenger Locator Card moet je bij aankomst op Curaçao aan de autoriteiten kunnen laten zien.

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Curaçao hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland dien je in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs (vaccinatie, test- of herstelbewijs). Na je vakantie in Curaçao hoef je niet in quarantaine. Bij thuiskomst wordt een zelftest voor de zekerheid geadviseerd, ook als je al gevaccineerd bent.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Om vertraging op het vliegveld te voorkomen, raden wij je aan om de gezondheidsverklaring voor vertrek te downloaden, uit te printen, in te vullen en mee te nemen op reis (zowel voor je heen- als terugvlucht).

 • Gezondheidsverklaring Curaçao

Voor je vakantie naar Curaçao dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek een Public Health Passenger Locator Card in te vullen en een afspraak voor een antigeentest in te plannen. Je kunt dit formulier vinden en uploaden online. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis. 

 • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Vliegen vanaf Duitsland naar Curaçao is gewoon mogelijk. In Duitsland geldt de 2G regel, wat betekend dat je in het bezit dient te zijn van een geldig vaccinatie- of herstelbewijs. Echter geldt er een uitzondering voor reizigers die op doorreis zijn en vliegen vanaf Duitsland. Wanneer je korter dan 12 uur in Duitsland verblijft is een negatief testresultaat ook voldoende. Ben je niet in het bezit van een geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je dus nog steeds vliegen vanaf Duitsland zolang je je voor je heen- en terugreis laat testen. Dit geldt voor reizigers vanaf 6 jaar. Op bestemming kan je je laten testen bij een van de corona testlocaties. Hou er rekening mee dat de geldigheidsduur van een PCR-test voor de terugreis naar Nederland maximaal 48 uur is en de geldigheidsduur van de antigeentest (sneltest) 24 uur.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

 • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt, maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve COVID-19-PCR-test moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

  • Mondkapje

  Op sommige plekken dien je een mondkapje te dragen, zoals in winkels.

  Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

    • Er geldt een avondklok op Curaçao van 22:00 - 04:30 uur.
    • De social distancing afstand op Curaçao is minimaal 2 meter.
    • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.
    • Voor de meest recente updates over alle maatregelen op Curacao kun je de DUSHI STAY APP downloaden.

  Stranden

  Stranden en de meeste toeristische gebieden die deel uitmaken van de accommodatie of het resort zijn open. Openbare stranden mogen tussen 04:30 en 20:00 bezocht worden. 


  Winkels en supermarkten

  Supermarkten, bakkerijen, apotheken en winkels zijn geopend tot 20:00 uur. Bij het betreden van winkels is het dragen van een mondkapje verplicht.


  Restaurants en terrassen

  Restaurants, horecagelegenheden en strandclubs zijn geopend tot uiterlijk 21:00 uur en met een maximale bezetting van 100 personen. Voor beachclubs gelden aanvullende maatregelen; zo mag er niet gedanst worden en mag er geen harde muziek gedraaid worden. 


  Entertainment

  Spa's, sauna's, sportscholen en casino's zijn geopend tot uiterlijk 23:00 uur.


  Vervoer

  Het vervoer van en naar de luchthaven wordt volgens de richtlijnen uitgevoerd.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.