JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Curacao » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info Curaçao

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Curaçao

Voor het laatst bijgewerkt op 23-06-2022

Toe aan een tropische vakantie op een hagelwit zandstrand omringd door wuivende palmbomen? Dan ben je op Curaçao aan het juiste adres! Op deze pagina lees je alle actuele regels op bestemming en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Curaçao

Het reisadvies voor het vakantieland Curaçao is positief! Reizigers die naar Curaçao reizen hoeven géén digitale Passenger Locator Card (PLC) meer in te vullen. Dit betekent dat geen enkele COVID-19 test nodig is om Curaçao in te reizen. Curaçao heeft namelijk kleurcode groen. Lees hieronder het hele reisadvies.

Zomervakantie Curaçao

Boek bij Prijsvrij Vakanties met een gerust hart jouw zomervakantie naar Curaçao. De luxe all inclusive resorts wachten op je! Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Wij bieden naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Droom jij ook van een verre zonnige vakantie? Ontdek dan nu onze prachtige hotels op Curaçao. Wie weet vlieg jij binnenkort mee voor een heerlijke vakantie op Curaçao.  

Top 10 zomervakanties Curaçao

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een zomervakantie op Curaçao.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar Curaçao! De kleurcode van Curaçao is groen.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Curaçao te reizen. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Curaçao zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden:

  • Heenreis naar Curaçao

  Vanaf 5 juni 2022 is het niet meer nodig om een digitale Passenger Locator Card (PLC) in te vullen. Dit betekent dat je geen enkele COVID-19 test nodig hebt om naar Curaçao te reizen.

  • Terugreis naar Nederland

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

  Voor je terugreis van Curaçao naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

  • Gezondheidsverklaring Curaçao

  Voor je vakantie naar Curaçao dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek een Public Health Passenger Locator Card in te vullen en een afspraak voor een antigeentest in te plannen. Je kunt dit formulier vinden en uploaden online. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis. 

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

  Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland. Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen:


  - Vaccinatiebewijs: 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. Of;
  - Herstelbewijs: in Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR-code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. Of;
  - Testbewijs: dit mag een PCR- of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek.


  Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

  • Vliegen vanaf België

  Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

   • Mondkapje

   Op de luchthaven dienen reizigers een mondkapje te dragen.

   • Vliegen met overstap

   Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt. 

   Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw reis naar Curaçao!

   Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

   • De social distancing afstand op Curaçao is minimaal 2 meter.
   • Voor de meest recente updates over alle maatregelen op Curacao kun je de DUSHI STAY APP downloaden.

   Stranden

   Stranden zijn geopend. 


   Winkels en supermarkten

   Supermarkten, bakkerijen, apotheken en winkels zijn geopend.


   Restaurants en terrassen

   Restaurants, horecagelegenheden en strandclubs zijn geopend.


   Entertainment

   Spa's, sauna's, sportscholen en casino's zijn geopend.


   Vervoer

   Het vervoer van en naar de luchthaven wordt volgens de richtlijnen uitgevoerd.

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.