JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Aruba, Bonaire en Curacao » Prijsvrij Vakanties

Top 10 Hotels in Curacao

Bekijk de populairste hotels en resorts in Curacao op dit moment!

Reisadvies Aruba, Bonaire en Curaçao

Voor het laatst bijgewerkt op 05-05-2021

Witte zandstranden, wuivende palmbomen, een helderblauwe zee, adembenemende onderwaterwereld, de vriendelijke bevolking en last but not least de relaxte poco-poco mentaliteit. Wij snappen heel goed waarom de Nederlandse Antillen al jarenlang favoriet zijn bij vele reizigers. Ben jij er al eens op vakantie geweest? Dan is dit je kans. Omdat de Nederlandse Antillen onderdeel zijn van Nederland, verwachten wij dat de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao als eerste verre bestemmingen hun grenzen weer zullen openen (zodra dat weer mogelijk is). Goed moment dus om je eens in te lezen over deze prachtige eilanden.

Aruba staat bekend om haar parelwitte zandstranden waar je eindeloos kan genieten, een perfecte vakantiebestemming dus voor zon-, zee- en strandaanbidders. Op Bonaire kan je goed surfen en duiken. Er zijn veel duik- en snorkelspots verspreid over het eiland. En wist je dat Bonaire ook één van de beste plekken ter wereld is waar je direct vanaf de kant, kan gaan duiken? Wil je liever mooie stranden afwisselen met een rijke historie? Dan is een vakantie naar het veelzijdige eiland Curaçao perfect voor jou!

Op deze pagina lees je alles over de actuele regels ter plaatse en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Aruba, Bonaire en Çuracao

Het reisadvies naar de Caribische Eilanden is momenteel code oranje t/m half mei. Dit betekent dat vakanties in deze periode door de Nederlandse overheid worden afgeraden. Vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen is Bonaire vanaf 18 maart twee weken in lockdown. Ook Curaçao is in strenge lockdown vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen.

Je kunt natuurlijk wel alvast je zomervakantie boeken naar Aruba, Bonaire of Curaçao. Bekijk daarom nu alvast onze mooie hotels en laat je inspireren voor jouw reis!

Zomer 2021 naar Aruba, Bonaire of Çuracao

Bij Prijsvrij Vakanties kan je je zomervakantie nu alvast met een gerust hart boeken naar Aruba, Bonaire of Curaçao. Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden, bieden wij je ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Droom jij ook van een verre tropische vakantie? Bekijk dan nu alvast onze mooie hotels op de Nederlandse Antillen. En wie weet vlieg jij binnenkort mee voor een heerlijke vakantie op Aruba, Bonaire of Curaçao.  

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Het reisadvies voor Aruba, Bonaire en Curaçao is momenteel code oranje t/m half mei. Dit betekent dat toeristische reizen op dit moment niet mogelijk zijn. Wel kan je nu alvast je vakantie boeken naar Aruba, Bonaire of Curaçao met vertrek later dit seizoen. 

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Aruba, Bonaire en Curaçao te reizen maar toeristische reizen worden momenteel afgeraden. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar deze eilanden zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:

 • Verplichte corona-test

Je dient maximaal 72 uur voor vertrek een negatieve coronatest te hebben afgelegd. Je krijgt hierover een e-mail met instructies na je boeking. Wanneer de test negatief is ontvang je digitaal een gezondheidsverklaring. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis.

 • Verplichte antigeentest

Alle reizigers die vanaf 20 april op het eiland Curaçao arriveren vanuit een land met een hoog risico (waaronder Nederland) en die de afgelopen 6 maanden niet gediagnosticeerd zijn met Covid-19, zijn verplicht om op de derde dag van hun verblijf een antigeentest af te laten nemen in een lokaal laboratorium. Een afspraak maken voor de antigeentest is voor reizigers onderdeel van het invullen van de Passenger Locator Card en volgt automatisch als laatste stap tijdens de registratie. 

 • Gezondheidsverklaring

Wanneer je op vakantie gaat naar één van de eilanden, dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Hieronder vind je per eiland de online formulieren die je in moet vullen:

Aruba
Wanneer je op vakantie gaant naar Aruba kun je vanaf 72 uur (tot uiterlijk 4 uur) voor vertrek de ED-card invullen. Je kunt dit formulier vinden via deze website. Ook dien je de verplichte COVID-19 verzekering af te sluiten. De kosten zijn afhankelijk van je reisduur en daarnaast opgedeeld in leeftijdscategorieën. De verzekering is 30 USD per persoon per verblijf (ongeveer 25 euro) vanaf 15 jaar. Kinderen van 0 t/m 14 jaar betalen enkel $ 10,- (ongeveer 8 euro) per persoon administratiekosten. Meer informatie vind je hier.

Bonaire
Voor je vakantie naar Bonaire dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Bij aankomst moet u het formulier (geprint of een digitale kopie op uw telefoon) kunnen laten zien aan een medewerker Publieke Gezondheid als daarnaar gevraagd wordt. Je kunt dit formulier vinden en downloaden via deze website

Curaçao
Voor je vakantie naar Curacao dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek een Passenger Locator Card in te vullen en een afspraak voor een antigeentest in te plannen. Je kunt dit formulier vinden en uploaden op deze website. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis. 

Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. De ABC-eilanden zijn volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

 • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

 • Vliegen van en naar Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Aruba, Bonaire of Curacao en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in veel gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Dit is een Nederlandse maatregel die is ingesteld om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en geldt ook voor vakantiegangers. Na een verblijf in Aruba, Bonaire of Curacao dien je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 van de quarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Als het een negatieve testuitslag is, eindigt de quarantaineperiode. Hier vind je informatie over coronatest mogelijkheden op je bestemming.

 • Mondkapje

Op sommige plekken dien je een mondkapje te dragen, zoals in winkels. Als je bij Prijsvrij hebt geboekt krijg je daarom van ons een mondkapje opgestuurd!

Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

Aruba

  • De social distancing afstand op Aruba is minimaal 1,5 meter.
  • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.
  • Avondklok: tussen 23:00 uur en 05:00 uur geldt een avondklok


Bonaire

   • De social distancing afstand op Bonaire is minimaal 1,5 meter.
   • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.
   • Avondklok: tussen 21:00 uur en 04:00 geldt een avondklok


Curacao

   • De social distancing afstand op Curaçao is minimaal 2 meter.
   • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.
   • Er geldt een samenscholingsverbod op groepen met meer dan 4 personen in Curaçao.
   • Er geldt een avondklok, dit betekent dat er van 21.00 uur tot 04:30 uur niemand op straat mag zijn.
   • De horeca is alleen geopend voor take-away en bezorgen en kennen beperkte openingstijden: snacks, bars, cafés en strandclubs sluiten om 20.00 uur, Trùk'i pan (foodtrucks) zijn alleen geopend tussen 16.00 en 20.00 uur en restaurants sluiten om 20.00 uur. Restaurants met een terras of zitplaatsen buiten mogen dit bezetten tot 50% van de capacitieit met een maximum van 25 personen. Aan tafel mogen maximaal 4 personen zitten en maximaal 2 uur binnen zitten eten.
   • Er is een drooglegging (verbod op consumptie van alcohol) bij alle gelegenheden die over een alcoholvergunning beschikken.
De volgende faciliteiten zijn geopend:
 • Stranden
 • Bezienswaardigheden
 • Supermarkten
 • Restaurants
 • Beachclubs
 • Tankstations
 • Natuurparken
 • Excursies met maximaal aantal personen

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.