JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Curacao » Kan ik op vakantie? » Prijsvrij.nl

Reisadvies Curacao & Aruba

Voor het laatst bijgewerkt op 24-9-2020

Wil jij op vakantie naar Curacao? Of naar het mooie Aruba? Op deze pagina lees je wat de actuele regels zijn ter plaatse en wanneer je weer op vakantie naar Aruba of Curacao kunt. Op deze pagina - die wij dagelijks updaten - brengen wij je op de hoogte van het laatste nieuws. 

Actueel:

Per 1 juli 2020 is reizen vanuit Nederland naar Curaçao voor een vakantie weer mogelijk!

Vanwege het stijgende aantal besmettingen in Aruba is het reisadvies voor dit eiland helaas code oranje. Reizigers die terugkomen uit Aruba worden geadviseerd om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Curaçao en Aruba?

Het is weer mogelijk om te reizen naar Curaçao! De reisbeperkingen zijn opgeheven en er mogen een maximum aantal personen op het eiland zijn om besmettingen te voorkomen.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Curaçao?

Als je op vakantie gaat naar Curaçao zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:
 • Gezondheidsverklaring

Je dient maximaal 72 uur voor vertrek een negatieve coronatest te hebben afgelegd. Wanneer je een vakantie hebt geboekt bij Prijsvrij betalen wij de kosten voor deze test. Je krijgt hierover een e-mail met instructies na je boeking. Wanneer de test negatief is ontvang je digitaal een gezondheidsverklaring. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis.

 • Passenger Locator Card

Maximaal 48 uur voor vertrek dien je een Passenger Locator Card in te vullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Je kunt dit formulier vinden en uploaden op deze website. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis.

 • ED Card

Je hebt altijd een ED Card (Digital Imigration Card) nodig wanneer je op reis gaat naar de Caribische Eilanden. Je kunt dit formulier vinden en uploaden op deze website.

 • Documenten invullen en uploaden

Je kunt de Passenger Locator Card, de ED card en de gezondheidsverklaring vervolgens uploaden op diezelfde website. Prijsvrij raadt het aan om ook een geprinte versie van alle documenten mee te nemen.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangepast naar code oranje. Je mag nog wel op doorreis in Duitsland, wat betekent dat je kunt vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Daarnaast is het verplicht om voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  invullen en uitprinten.

 • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

 • Mondkapje

Op sommige plekken dien je een mondkapje te dragen, zoals in winkels. Als je bij Prijsvrij hebt geboekt krijg je daarom van ons een mondkapje opgestuurd!

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Aruba?

Voor Aruba zijn de benodigdheden gelijk met Curacao op een uitzondering na. Je dient de gezondheidsverklaring, ED Card en de Passenger Locator Card te uploaden op deze website.

Op de website vind je ook informatie over het afsluiten van een corona verzekering. Deze is verplicht om af te sluiten wanneer je reist naar Aruba.

Op vakantie naar Curaçao en Aruba, wat is er open?

Nu we weer op vakantie mogen zijn de volgende voorzieningen geopend:
 • Stranden
 • Bezienswaardigheden
 • Supermarkten
 • Restaurants
 • Beachclubs
 • Tankstations
 • Natuurparken
 • Excursies met maximaal aantal personen

Wat zijn de corona maatregelen in Curaçao en Aruba?

Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:
 • De social distancing afstand in Curaçao is 2 meter. In Aruba is dit 1,5e meter.
 • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.
 • Er geldt een samenscholingsverbod op groepen met meer dan 25 personen in Curaçao. In Aruba is dit 15 personen.
 • Wanneer je positief getest wordt op op Covid-19 ben je verplicht om in quarantaine te gaan.
 • Wanneer je 10 dagen voor aankomst in een hoog risico land bent geweest, moet je verplicht in quarantaine.

Kan ik met het vliegtuig naar Curaçao en Aruba?

Ja, vanaf 1 juli is het mogelijk om met het vliegtuig naar Curaçao te reizen. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.