JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Curacao » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info Curaçao

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Curaçao

Voor het laatst bijgewerkt op 25-11-2022

Toe aan een tropische vakantie op een hagelwit zandstrand omringd door wuivende palmbomen? Dan ben je op Curaçao aan het juiste adres! Op deze pagina lees je alle actuele regels op bestemming en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Curaçao

Het reisadvies voor het vakantieland Curaçao is positief! Reizigers die naar Curaçao reizen hoeven geen coronabewijs aan te tonen om naar Curaçao te reizen. Curaçao heeft namelijk kleurcode groen. Voor vertrek naar Curaçao dien je wel online een digitale immigratiekaart in te vullen. Lees hieronder het hele reisadvies.

Herfstvakantie Curaçao

Boek bij Prijsvrij Vakanties met een gerust hart jouw herfstvakantie naar Curaçao. De luxe all inclusive resorts wachten op je! Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Wij bieden naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Droom jij ook van een verre zonnige vakantie? Ontdek dan nu onze prachtige hotels op Curaçao. Wie weet vlieg jij binnenkort mee voor een heerlijke vakantie op Curaçao.  

Top 10 herfstvakanties Curaçao

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een herfstvakantie op Curaçao.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar Curaçao! De kleurcode van Curaçao is groen.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Curaçao te reizen. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Curaçao zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden:

  • Heenreis naar Curaçao

  Voor de heenreis naar Curaçao hoef je geen coronabewijs te tonen om Curaçao in te kunnen reizen. Wel dien je voor vertrek online de digitale immigratiekaart in te vullen via Passenger Locator Card (PLC).

  • Terugreis naar Nederland

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

  Voor je terugreis van Curaçao naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

  • Gezondheidsverklaring Curaçao

  Voor je vakantie naar Curaçao dien je voor vertrek een Public Health Passenger Locator Card in te vullen.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  Vliegen vanaf België

  Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

    • Vliegen met overstap

    Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt. 

    Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw reis naar Curaçao!

    Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

    • De social distancing afstand op Curaçao is minimaal 2 meter.
    • Voor de meest recente updates over alle maatregelen op Curacao kun je de DUSHI STAY APP downloaden.

    Stranden

    Stranden zijn geopend. 


    Winkels en supermarkten

    Supermarkten, bakkerijen, apotheken en winkels zijn geopend.


    Restaurants en terrassen

    Restaurants, horecagelegenheden en strandclubs zijn geopend.


    Entertainment

    Spa's, sauna's, sportscholen en casino's zijn geopend.


    Vervoer

    Het vervoer van en naar de luchthaven wordt volgens de richtlijnen uitgevoerd.

    Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.