Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Curacao ×
    • Curacao ×
    • Willemstad ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Willemstad

Op zoek naar een goedkope vakantie Willemstad? Last minute Willemstad en all inclusive Willemstad vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Willemstad van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Willemstad te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! Willemstad is de hoofdstad van Curacao en is door haar mix van cultuur, mooi weer en prachtige stranden de ideale vakantiebestemming.

Lees meer

Populaire vakanties Willemstad

Willemstad - Veelzijdige stad in de Caraïben

Willemstad, de hoofdstad van Curaçao en de voormalige Nederlandse Antillen, is een veelzijdige kleurrijke stad in het Caribische gebied waar de invloeden van Nederland nog steeds terug te vinden zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld de Nederlandse taal gesproken, nog betaald met de Antiliaanse Gulden en zie je met name aan de Handelskade prachtige Oud-Hollanse koloniale huizen. Bovendien geniet je hier van de gemoedelijke Caribische sfeer, de easy-going way of life en uiteraard het geweldige tropische klimaat. Hierdoor voelt een verblijf op Curaçao exotisch aan, maar aan de kant toch heel vertrouwd.

De wijken van Willemstad

De stad bestaat uit verschillende wijken waarvan Otrobanda en Punda de meest bekende zijn. Deze twee wijken zijn met elkaar verbonden doormiddel van de beroemde 'Koningin Emmabrug' die in de volksmond ook wel Pontjesbrug wordt genoemd.

 

De kleurrijke herenhuisjes aan de handelskade zijn het kenmerk van de stad. Deze zijn gelegen in de oudste wijk van Willemstad, namelijk Punda. Hier vindt je verschillende monumentele gebouwen zoals Fort Amsterdam, de drijvende markt en tal van gezellige barretjes en restaurants waar je heerlijke kunt genieten van lokale gerechten.

 

Otrobanda daarentegen betekent letterlijk 'de andere kant'. De wijk ligt dan ook aan de andere kant van de St. Annabaai en de Pontjesbrug. In dit deel van de stad vind je verschilende vervallen panden die in de 18e eeuw helemaal zijn hersteld en omgebouwd tot moderne gebouwen. Ga lekker shoppen in de vele winkeltjes of pak een terrasje!

Stranden in en rondom Willemstad

Buiten het stadscentrum vind je prachtige witte zandstranden en een helderblauwe zee met een uitzonderlijke onderwaterwereld. Het meest bekende strand is Mambo Beach. Hier kun je niet alleen lekker zonnen en zwemmen, maar als je geluk hebt ook een optreden meepikken van een bekende artiest. Ook Avila Beach is een heerlijk strand en door de rustige baai zeer geschikt voor kinderen. In het oosten van de hoofdstad vind je de Caracasbaai, die met name in trek is bij de snorkelaars en vanwege de golfslag niet geschikt is voor kinderen.

 

In de stad vind je prachtige hotels en resorts waar het je aan niets zal ontbreken. Dit samen met de culturele bezienswaardigheden, de prachtige stranden, de Curaçaose gastvrijheid en de heerlijke keuken maken van deze stad een ideale vakantiebestemming!