JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
De mooiste stranden van Curacao » Prijsvrij Vakanties

Ontdek de mooiste stranden van Curaçao!

Auteur: Trix

Bijgewerkt op: 09-04-2024

Dat Curaçao een heerlijke vakantiebestemming is hoeven we jou waarschijnlijk niet te vertellen. Want wat kan er mis gaan met dagen vol zonneschijn, heerlijk eten en drinken, mega-vriendelijke locals en waanzinnig lekkere resorts? Helemaal niets! Maar om er zeker van te zijn dat je niets mist en ook de allermooiste stranden van Curaçao meepakt hebben we vier tips voor jou verzameld. Dus ben je op zoek naar een vakantieparadijs? Dan heb je dat bij deze gevonden.

Cliff jumping bij Playa Westpunt

De naam zegt het eigenlijk al, want helemaal in het meest (noord)westelijke puntje van Curaçao vind je Westpunt. Het heerlijke strand hier heet Playa Forti en staat bekend om haar grote en hoge rotsen waar je vanaf kunt springen. Het lijkt allemaal wel mee te vallen, maar eenmaal op het randje vraagt het toch wat lef om echt het azuurblauwe water in te springen. Durf jij het aan? Dan beloon je jezelf daarna met een heerlijke lunch bij één van de vele gezellige restaurantjes die je er vindt.


Zicht op het strand Playa Forti op Curuçao

Visjes spotten Playa Piskado

Ben je helemaal gek van snorkelen? Dan wil je Playa Piskado, iets onder Westpunt, ook echt niet missen! Op de pier midden in de baai komen de vissersboten rond het middaguur aan met hun vangst van de dag, wat als gevolg heeft dat andere vissen worden aangetrokken. En laat jij nou net die prachtige vissen kunnen spotten als je met je snorkel rond de pier dobbert. Er gaan zelfs geruchten dat je er zeeschildpadden kunt zien! Een ander voordeel van het aanmeren van de vissers is natuurlijk de heerlijk verse vis die je er kunt eten.


Schildpadden in de zee bij Playa Piskado, Curaçao

Wereldberoemd Cas Abou

Ken je die foto van de wegwijzer vol met kleurige bordjes die vaak als symbool van Curaçao wordt gebruikt? Die vind je op Cas Abou. Leuk natuurlijk, maar nou niet per se een reden om hierheen te gaan. Maar als we je vertellen dat je hier ook een héérlijk strand vol met bedjes, parasolletjes en palmbomen vindt wordt het al een stuk aantrekkelijker hè? Sommigen beweren zelfs dat dit strand tot één van de mooisten van de wereld behoort, maar of dat echt zo is kun je het best zelf gaan beoordelen…


Cas Abou Beach in Curaçao

Bonustip: Klein Curaçao

De kans dat Klein Curaçao al op je lijstje staat is groot, want ondanks het er klein is weet iedereen dit heerlijke paradijsje wel te vinden. Je vindt er natuurlijk alles wat nodig is voor een heerlijk dagje strand, maar kunt ook wat avontuur beleven bij de verlaten vuurtoren en scheepswrakken. Met een beetje geluk spot je zelfs pelikanen!


Het strand Klein Curaçao in Curaçao


Dushi Curaçao is toch wel de beste naam voor dit heerlijk zoete eiland vol prachtige stranden en wel heel aangename temperaturen! Bezoek het eiland op eigen risico, want de kans is erg groot dat je pas na thuiskomst last gaat krijgen van heimwee ;-)