JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Duiken op Curaçao: de mooiste snorkelspots! » Prijsvrij.nl

Duiken op Curaçao: de mooiste snorkelspots!

Auteur: Danique 

Laatst bijgewerkt op: 09-02-2024


Wie naar Curaçao komt om te duiken, zal een keuze moeten maken. Er zijn namelijk zo veel waanzinnig mooie duikplekken op Curaçao te vinden, dat je elke dag wel ergens anders de zee in kunt springen. Elke dag kijk je weer je ogen uit! Curaçao wordt daarom vaak gezien als een van de beste duikspots in de Caraïben. En weet je wat het helemaal fantastisch maakt? Dat veel duiklocaties direct vanaf het strand bereikbaar zijn. Het zal je daarom ook niets verbazen dat je daarnaast onwijs goed kunt snorkelen op Curaçao.

Kan je niet kiezen waar je wilt duiken of snorkelen op Curaçao? Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met alleen de allermooiste duik- en snorkellocaties.

Mushroom Forest en The Cave

Alleen de naam al klinkt dromerig. Dat is deze mooie duikplek bij Curaçao ook echt. Dit is namelijk dé duikspot van Curaçao. De naam heeft deze locatie te danken aan het koraal dat hier groeit. Als je de koralen ziet opdoemen, lijken het net paddenstoelen. En daaromheen zwemmen de mooiste vissen en soms ook kleine haaien. Bijzonder toch? Door de hoge rotsen die in de omgeving uit het water steken, is de stroming niet zo sterk. Daarom is het een ideale plek voor beginnende tot gevorderde duikers. Vlak bij Mushroom Forest vind je The Cave. Door de reflectie van het zonlicht op het water kleurt de grot vanbinnen blauw op. Hier kun je ook heel goed snorkelen. The Cave is zelfs een van de mooiste snorkelplekken van Curaçao.


The Cave, Curaçao

Superior Producer

Net buiten de haven van Willemstad verging in 1977 het schip Superior Producer. De zwaarbeladen boot maakte slagzij en zonk 30 meter naar de bodem. Nu is het een van de mooiste scheepswrakken van het Caribisch gebied om naartoe te duiken. Het schip is volledig begroeid met koralen, sponzen en anemonen en eromheen zwemmen onder andere koraalvissen en barracuda’s. Je kunt deze duiklocatie op Curaçao bereiken vanaf Piscadera Bay. Vanwege de stroming is deze locatie vooral voor ervaren duikers geschikt. Ga je alleen snorkelen op Curaçao, maar wil je wel graag een scheepswrak zien? Ga dan snorkelen bij Tugboat. Dit sleepbootje ligt op 5 meter diepte en wordt omringd door exotische vissen, koralen, anemonen en nog veel meer moois.


Superior Producer, Curaçao

Playa Kalki

De tweede naam van Playa Kalki? Dat is Alice in Wonderland! Niet alleen de onderwaterwereld is hier wonderlijk, maar ook alles eromheen. Ook Playa Kalki is een van de populairdere plekken om te ontdekken tijdens een duikvakantie op Curaçao. Onder water kun je tot tientallen meters ver kijken en er is een grote koraalwand die ineens de diepte in loopt. Naast veel verschillende tropische vissoorten en koralen kom je hier met een beetje geluk roggen, dolfijnen en schildpadden tegen. Na je duik kun je bijkomen op het witte strand of wat drinken in een van de gezellige barretjes aan het strand. Ook een mooie locatie om te snorkelen!


Uitzicht op Playa Kalki

Porto Marie

Bij Porto Marie duik je recht de diepte in. Vlak bij het strand lopen twee riffen parallel aan elkaar, waartussen een vallei zit. Daarom wordt deze duikplek op Curaçao ook wel The Valley genoemd. Wat je hier tegen kunt komen? Schildpadden, murenen, papegaaivissen, pijlstaartroggen… Ga hier vooral twee keer duiken, want beide riffen verschillen dag en nacht van elkaar. Na het duiken kun je hier heerlijk wat eten en drinken aan het strand.

Barracuda Point

Voor deze locatie moet je wel wat duikervaring hebben, omdat de stroming bij Barracuda Point sterker is dan op andere locaties. Waarom je hier toch graag wilt duiken? Vooral vanwege de barracuda’s. Deze barracuda’s volgen je maar al te graag bij je duiktocht. Barracuda Point is een geliefde duiklocatie voor fotografen. Wil je nog meer in de omgeving zien? Dan kun je je duik combineren met een bezoek aan Director’s Bay, een andere geliefde duikplek op Curaçao.

Ga je liever snorkelen op Curaçao?

Misschien heb je je duikbrevet (nog) niet. Of vind je duiken op Curaçao net wat te spannend. Dan is snorkelen een goed alternatief om toch wat van de onderwaterwereld te ontdekken. Snorkelen op Curaçao is fantastisch om te doen. Het zicht is goed, de watertemperatuur heerlijk en je komt heel wat moois tegen. Mooie snorkellocaties zijn onder andere te vinden bij Kleine Knip, Cas Abao Beach en Playa Lagun. Playa Lagun is de beste snorkellocatie op Curaçao om zeeschildpadden te spotten.

Hoteltip: Morena Resort****

Wil je graag leren duiken op dit mooie eiland of wil je meer inspiratie opdoen over Curaçao? Dat kan natuurlijk ook! Er is een groot aanbod aan duikscholen die verspreid over het eiland gevestigd zitten. Je kunt ook in je hotel of resort naar meer informatie vragen. En bekijk ons aanbod om vakantie inspiratie op te doen!