JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Look a like bestemmingen van Bali: Oludeniz & Zlatni Rat

Look a like bestemmingen van Bali: Oludeniz & Zlatni Rat

Auteur: Trix   Gepubliceerd op: 16-04-2024

Dilemma dinsdag (maar ook geldig op alle andere dagen); je wilt naar een supermooie bestemming als Bali, maar hebt nét even geen tijd om zover te vliegen. Wat is dan een goed alternatief? Easy! Europa stikt van de supermooie bestemmingen waar je het idee hebt midden in de tropen te zijn. Zoals het Turkse Oludeniz bijvoorbeeld, aan de Lycische kust. Dit strand behoort volgens velen zelfs tot de mooiste vijf stranden van de wereld! Of wat dacht je van Zlatni Rat, een bounty eiland-bestemming aan de zuidkust van het Kroatische eiland Brac. Wij gaan je in deze blog helpen kiezen tussen deze twee heerlijke vakantiebestemmingen. Spoiler alert: het worden ze allebei!


Nusa Penida op Bali

Op en top vakantie in het luxe Oludeniz

Je moet het echt met je eigen ogen zien om te geloven hóe ontzettend mooi Oludeniz is, en dan met name de Blue Lagoon. Als we je er alleen een foto van hadden laten zien met de vraag waar ter wereld het zou zijn, had je van z’n leven niet aan Turkije gedacht en eerder aan een bestemming als Bali. Het bergachtige binnenland is groen gekleurd en de lagoon die je hier in het midden vindt geeft het echt een sprookjesachtige sfeer.

Een ander voordeel van Oludeniz is dat het klimaat eigenlijk perfect is om het hele jaar van lekkere warme temperaturen te genieten. Ga je bijvoorbeeld met kleine kinderen op vakantie en ben je nog niet gebonden aan schoolvakanties? Dan geniet je hier ook in de winter van zachte temperaturen en een kleine kans op regen.


Het strand van Oludeniz & Uitzicht op Oludeniz

De tropen van Kroatië

Zlatni Rat is ook zo’n bestemming waarvan je bij het zien van de foto’s zeker denkt te weten dat dit op Bali moet zijn, zoals op Nusa Penida. Het zandstrand van deze zogenoemde landtong vind je echter in het zuidelijkste puntje van het heerlijke eiland Brac dat bij Kroatië hoort. Het zand is er witter dan wit en de verschillende tinten blauw van het water om het strand heen maken iedere foto tot een succes.

Door de ligging van deze landtong is Zlatni Rat een perfecte bestemming voor verschillende watersporten. De wind maakt windsurfen supergoed mogelijk, maar ook met een bootje vaar je zó weg voor een schitterende tocht langs de kust of omliggende eilandjes. Het enige verschil met het échte Bali is het klimaat, want op Brac kruipen de temperaturen in de winter wel richting de 10 graden.


Gezellig haventje op Brac & Uitzicht op Zlatni Rat, Kroatië

Geloof jij je eigen ogen al na het zien van deze heerlijke vakantiebestemmingen op slechts een paar uurtjes vliegen? Dan raden wij je aan een heerlijke accommodatie te kiezen zodat je jezelf lekker in de watten kunt laten leggen tijdens jouw eerstvolgende vakantie naar de tropen in Europa!