JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Verliefd op Ibiza - Filmlocaties

Verliefd op Ibiza

Auteur: Kim  Gepubliceerd op: 23-05-2021

De Nederlandse film Verliefd op Ibiza speelt zicht af op het zonovergoten Ibiza. De film gaat over een stel veertigers die liever 10 jaar terug in de tijd willen en over een groepje twintigers die de weg een beetje kwijt zijn. En de naam van de film zegt het al: het draait allemaal om de liefde. De bekende personages in Verliefd op Ibiza raken niet alleen verliefd op elkaar, maar ook op het Spaanse eiland. We nemen je mee naar de mooiste filmlocaties uit de film en vertellen je het een en ander over het verloop van de film. Zo weet jij precies waar je allemaal heen wil wanneer je op Ibiza bent!

Cala Salada

De stranden en baaien van Ibiza zijn zonder twijfel één van meest bezochten plekken tijdens je vakantie op Ibiza. Helemaal niet zo gek dus dat een groot gedeelte van de film Verliefd op Ibiza is opgenomen op het strand. De filmlocatie voor bijna alle shots aan het strand is Cala Salada. Dit strand ligt op ongeveer 15 minuten rijden van San Antonio en is prima te bereiken met de huurauto. Parkeren kan hier heerlijk in de schaduw door de vele olijfbomen die op de parkeerplaats staan. Het zeewater bij Cala Salada is kristalhelder en ondiep, dus ook de kinderen kunnen zich er prima vermaken. Op dit strand kom je veel locals tegen omdat er langs Cala Salada geen toeristenbootjes varen. Inside tip dus! Vanaf je handdoek, met je voeten in het warme zand, kijk je naar de lokale bevolking die maar al te graag van de rotsen het water in springt.


Het tropisch ogende Cala Salada op Ibiza

La Marina

Dit gedeelte van Ibiza-Stad verschijnt ook regelmatig in beeld. De personages Jacky (Lone van Roosendaal) en Irma (Simone Kleinsma) zijn op vakantie op Ibiza en huren een appartement in de wijk La Marina. Deze mooie filmlocatie is een oude handelswijk met vele winkeltjes en restaurants. La Marina is dé plek waar je werkelijk alles kunt vinden voor een typische Ibiza-look! Schoenen, tassen en kleding; je kunt er van alles shoppen. In de avond en vroege nacht komt La Marina helemaal tot leven. De restaurants met terrassen, straatartiesten en markstalletjes laten zien wat ze in huis hebben! Zowel overdag als in de avond is deze wijk perfect om doorheen te struinen.

Dalt Vila

Tijdens de film zie je de wijk Dalt Vila ook regelmatig voorbij komen, dit is het oude gedeelte van Ibiza-Stad. De wijk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een absolute must-see tijdens je vakantie op Ibiza. De grote, historische stadsmuren die het stadsgedeelte omringen stammen uit de 16e eeuw en zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Het mooiste uitzicht op Dalt Vila heb je vanaf de lager gelegen delen van Ibiza-Stad. De Dalt Vila is namelijk het hoogste punt en steekt overal bovenuit.


Uitzicht op de wijk Dalt Vila

Cala Comte

Aan het einde van de film zie je de personages Zara (Gigi Ravelli) en Pim (David Lucieer) rondrennen bij Cala Comte tijdens zonsopgang. Voor het echte Ibiza gevoel moet je hier zeker zijn geweest. En vroeg uit bed is geen vereiste, want ook de zonsondergang is er schitterend. Je vindt hier tevens een heerlijk restaurant met beachbar: Sunset Ashram. Dit is niet alleen een bekende filmlocatie, maar ook een fantastische stop tijdens je vakantie op het Spaanse eiland. De sangria is hier een echte aanrader!


Beachbar Sunset Ashram bij Cala Comte

Es Vedra

Als je op Ibiza bent dan is Es Vedra natuurlijk een absolute must-visit. Deze magische rots veroorzaakt een magnetisch veld en je bewondert er de meest spectaculaire zonsondergangen. Je kunt hier, net als in de film, naar uitkijkpunt Torre des Savinar lopen en van een prachtig uitzicht genieten. De liefde hangt er in de lucht!


Het magische Es Vedra

De Clubs

Natuurlijk kan het je niet ontgaan zijn dat Ibiza een echt partyeiland is. Ook in de film zijn de hoofdrolspelers regelmatig te zien in Ushuaïa Ibiza Beach. Dit strandhotel in Playa den Bossa wordt in de avonduren omgetoverd tot een hippe club waar de grootste DJ’s draaien. Aan het einde van de film komen alle personages bij elkaar in Club Privilege en op dit moment draait de bekende DJ Armin van Buuren hier. Deze club is de grootste discotheek ter wereld. Mocht je dus, net als de filmpersonages, het nachtleven van Ibiza willen ontdekken, mag een bezoekje aan deze clubs niet overgeslagen worden.

Kortom, op Ibiza ga je je echt niet vervelen en kun je volop genieten van cultuur, natuur, historie en een grote portie vitamine D. Huur een auto en rijdt het eiland rond om het prachtige eiland te ontdekken en wordt zelf verliefd op het magische Ibiza!