Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Barcelona ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Als echte Spanje liefhebber, moet je een keer in Barcelona en de mooie omgeving van deze regio zijn geweest! Tijdens een vakantie in Barcelona kun je namelijk kennis maken met de lange kustlijn bestaande uit vele badplaatsen en costas, middeleeuwse dorpjes, hoge bergen en uitgestrekte velden. Ontdek de toeristische en minder toeristische plaatsen! Daarnaast liet de excentrieke kunstenaar Salvador Dalí in diverse plaatsen zijn sporen na, dus het is ook erg geschikt voor cultuurliefhebbers. Voor je zonvakantie naar Barcelona vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol in ongeveer 1 uur en 45 minuten naar het vliegveld van Barcelona.

Lees meer

Populaire vakanties Barcelona

Landschap & klimaat in Barcelona

Barcelona is gelegen aan de kust van de Middellandse Zee met een kustlijn van 580 kilometer. Het landschap van de regio is zeer divers en bestaat uit bergen, kuststroken met rotsen, zandstranden, uitgestrekte velden en delta’s. Barcelona heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers. Voor jouw vakantie Barcelona kun je het beste de zomermaanden vermijden vanwege de hitte. De beste reistijd voor je zonvakantie Barcelona is in het voor- of najaar: de maanden mei tot en met juni en september tot en met half oktober. De koudste maanden zijn januari en februari, het wordt dan gemiddeld zo’n 11 graden.

Wat te doen tijdens vakantie Barcelona

Barcelona is al jaren een geliefde vakantiebestemming in Spanje. Deze omgeving beschikt over een lange kustlijn met onder andere de Costa Brava en de Costa Dorada, wat erg populaire costas zijn om je vakantie door te brengen en van de zon te genieten. Met name de stad Barcelona telt vele (historische) bezienswaardigheden, waaronder het Montserrat klooster en de verschillende bouwwerken van Gaudi. Maar zoals net al genoemd bieden de costas voor strandliefhebbers ook diverse gezellige badplaatsen en daarnaast is er ook een bruisend nachtleven waar je van kunt genieten tijdens je vakantie in Barcelona.

Cultuur in Barcelona

Barcelona behoort tot Catalonië; een van de 17 autonome regio’s van Spanje, wat inhoudt dat het zelfbestuur heeft. De gemeenschap telt 7,5 miljoen inwoners met wel drie officiële talen: het Catalaans, het Spaans en het Aranees (Occitaans). Het zal dus ook geen verrassing zijn dat ze ook hun eigen cultuur hebben. Want in tegenstelling tot de rest van het land, waar de welbekende ‘mañana-mañana’ cultuur heerst, staan Catalanen bekend om veel en hard werken.