Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Istrie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Pula is de zuidelijkste stad van de provincie Istrie. Deze stad in Kroatie heeft een erg rijke historie en dit is dan ook overal terug te zien. De stad staat vol met belangrijke Romeinse overblijfselen en is daarom een paradijs voor cultuurliefhebbers. Bekijk het oude amfitheater, de Arco dei Sergi wat lijkt op het bekende Arc de Triomphe in Parijs en ontdek de ondergrondse gangen van Zerostrasse. Waan je s’ avonds aan het bruisende nachtleven op het nabijgelegen schiereiland Verudela of in Pula zelf en relax overdag op de prachtige stranden. Vergeet ook niet de adembenemende watervallen van de Plitvice meren of Krka te bezoeken tijdens je vakantie in Pula.

Lees meer

Populaire vakanties Pula

Pula - Romeinse stad met prachtig amfitheater

Pula is een stad met een rijke historie en is al meer dan 3000 jaar oud. De Romeinen hebben vele sporen nagelaten, zoals het schitterende amfitheater, de triomfboog van Sergii, de tweelingpoort en natuurlijk de tempel van keizer Augustus. In het verleden diende Pula als de belangrijkste zeebasis van het Oostenrijks - Hongaarse Rijk en tegenwoordig is het de grootste havenstad van Istrië. In de zomer wordt iedere avond bij de grote kranen in de scheepswerf een indrukwekkende lichtshow gegeven rondom deze blikvangers. Daarnaast biedt Pula ook plaats aan de enige internationale luchthaven van de regio.

Stranden in Pula

De stad Pula staat bekend om de mooie stranden en heldere zee. Pula heeft verschillende stranden met een blauwe vlag, een milieu onderscheiding die laat zien dat het strand schoon en veilig is. Daarom is het zeewater schoon en zijn er verschillende voorzieningen op de stranden te vinden. Dit maakt deze plek ook erg geschikt om te gaan duiken of snorkelen. Ontdek de vele soorten planten en vissen onderwater. Bekende stranden zijn Havajsko strand, ook wel Hawaii strand genoemd, Valkane strand, Valovine strand, Bijeca en Ambrela strand. Naast deze stranden zijn er nog een aantal andere fijne stranden om te ontdekken.

Wat te doen in Pula

In en om Pula hoef je jezelf nooit te vervelen. Op het strand kun je verschillende activiteiten doen zowel op het water als op het strand. In het centrum vind je gezellige markten en zelfs een overdekte markthal. Of ga naar één van de vele restaurantjes, terrassen of discotheken.

Weer en klimaat Pula

Pula ligt in Kroatië en heeft een mild mediterraan klimaat. Dit betekent dat er milde zomers en zachte winters zijn. In het najaar kan er veel regen vallen, dus de beste reistijd om op vakantie naar Pula te gaan is in de zomer. De maximale temperaturen liggen dan gemiddeld rond de 28 graden. Perfect voor een heerlijke vakantie naar Pula! Ga je mee?