Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Italie ×
  • Toscane ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
 • Helaas bieden wij op dit moment geen accommodaties aan in san-gimignano.
  Bekijk onze beschikbare accommodaties in Toscane:

Toscane is een streek in het midden van Italie en staat bekend om de authentieke Italiaanse sfeer en de heuvels met cipressen en olijf- en wijngaarden. Bezoek Florence als je van indrukwekkende architectuur houdt. Je kunt hier de Duomo kathedraal, openluchtmuseum Loggia dei Lanza en Fresco’s schilderijen en bouwwerken bekijken. Als je op vakantie in Toscane bent mag de toren van Pisa natuurlijk ook niet ontbreken. Met een autovakantie in Toscane kun je bij De Chianti, het belangrijkste wijngebied van Italië langs en door de uitgestrekte wijngaarden rijden waar je prachtige landschappen tegen komt. In Val d'Orcia geniet je ook van de mooiste uitzichten van Toscane die je kunt kennen van diverse films!

Lees meer

Populaire vakanties Toscane

Toscane bestemmingen - Het groene hart van Italië

Toscane is één van de populairste vakantie regio’s van Italië. De regio ligt vrij centraal in het land en grenst ten westen aan de zee. De regio wordt in het Italiaans Toscana genoemd. Belangrijke steden in het gebied zijn Arezzo, Florence en Pisa. Als je de kans krijgt moet je een bezoek aan de Toscaanse eilanden archipel, voor de kust van Toscane, zeker niet overslaan tijdens je vakantie.

Bezienswaardigheden Toscane

Toscane besteedt veel aandacht aan het behoud van de mooie natuur en kent meer dan 100 natuurparken. Zo kent Toscane ook een heleboel authentieke vakantieboerderijen, ook wel agriturismo's genoemd, waar je kunt verblijven. Behalve dat de regio bekend is vanwege de natuur komen ook vele zeer bekende wijnen uit Toscane. Denk bijvoorbeeld aan de Chianti of Brunello. Daarnaast heeft Toscane door een rijke geschiedenis heel veel artistiek erfgoed. Beroemde kunst vind je bijvoorbeeld in het Uffizi museum in Florence. Ook een bezoek aan de befaamde toren van Pisa is tijdens je vakantie in Toscane natuurlijk onmisbaar.

Klimaat Toscane

Toscane is gezegend met een gematigd, warm klimaat en een typisch bergklimaat in de berggebieden Colli Metallifere, Monte Amiata en Appenninni. In deze gebieden is het ook goed vertoeven voor een actieve wintersportvakantie. Appenninni heeft bovendien de unieke Apuaanse Alpen; bergen met door kalksteen of marmer veroorzaakte witte toppen. Hier vind je dan ook Carrara, internationaal erkend als grootste gebied ter wereld, voor de winning van marmer.

Blog

 • Foto
  Highlights van Toscane!
  04 juni 2021

  Het Italiaanse Toscane is zo veel meer dan de scheve toren van Pisa! In deze blog vertellen we je over alle highlights in Toscane die je niet mag missen.

  Highlights die je niet mag missen!
 • Foto
  Toscaanse Bruiloft
  01 juni 2021

  Trouwen in Italië is voor velen een droom en deze Nederlandse film Toscaanse Bruiloft neemt je mee naar een bruiloft in het heuvelachtige Toscane.

  Toscaanse Bruiloft filmlocaties