Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Toscane ×
    • San Gimignano ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Vakantie San Gimignano

Gelegen tussen de wijngaarden van het prachtige Toscane vind je het authentieke stadje San Gimignano. Deze plaats wordt ook wel het “Manhattan van de Middeleeuwen” genoemd, omdat de skyline van het dorp vrijwel niet is veranderd sinds toen. Binnen de stadsmuren kom je er al snel achter dat het een uitstekende vakantiebestemming voor échte Italie liefhebbers is. Wandel door het autovrije centrum waar je in de pittoreske winkeltjes heerlijke Italiaanse lekkernijen zoals wijn, olijfolie, salami en ijs ontdekt. Of bezoek de must-see bezienswaardigheden van dit bekende Italiaanse bergdorp. Eén ding is zeker: tijdens een vakantie in San Gimignano ervaar je de Italiaanse historie en cultuur als geen ander!

Lees meer

Populaire vakanties San Gimignano

Wat te doen in San Gimignano? De leukste bezienswaardigheden

Zodra je tijdens je vakantie in San Gimignano aankomt waan je je compleet in een ander tijdperk: de Middeleeuwen. Wandel door het historische gedeelte van het dorp en bezoek de sfeervolle pleinen en geplaveide straten. Een aanrader is de Piazza della Cisterna, met een grote fontein in het midden omringd door middeleeuwse gebouwen. Het andere centrale plein is Piazzo del Duomo, dat je bereikt via een klein poortje vanaf Piazza della Cisterna. Hier vind je ook de Torre Grossa, voor een adembenemend uitzicht moet je de 54 metershoge smalle traptreden op, maar dan heb je ook wat! Het uitzicht vanuit de hoge raadstoren is namelijk indrukwekkend. Daarnaast vind je in de glooiende heuvels rondom San Gimignano verschillende wijnboerderijen dus een middagje wijn proeven is ook zeker een aanrader tijdens jouw vakantie!

Italiaanse delicatessen in San Gimignano - het beste ijs van Toscane!

Voor heerlijk eten zit je in Italië sowieso al goed, maar laat in San Gimignano nou net de beste Gelato van heel Toscane te vinden zijn! Bij Gelato Dondoli geniet je van de specialiteit Crema di Santa Fina, maar ook ijs met wijn zoals het lokale prosecco- of Vernaccia-ijs is hier te scoren. De kleine ijssalon heeft al meerdere prijzen gewonnen en is inmiddels wereldberoemd. Deze moet dus zeker op je to-do lijstje!

Het weer in San Gimignano, Italië

Italië is een perfecte vakantiebestemming voor een zonvakantie, dus het is vast geen verrassing dat je in San Gimignano geniet van heerlijk weer. Met een mediterraan klimaat lopen de temperaturen in de zomer op tot zo’n lekkere 30 graden. Vanaf mei begint het zomerse weer in dit bekende dorpje de overhand te nemen. Vandaar ook dat de beste reistijd voor een vakantie in het Toscaanse San Gimignano van mei tot en met september is.

Benieuwd naar dit Middeleeuwse pareltje? Boek ‘m dan voor jouw volgende vakantie!