Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Toscane ×
    • Siena ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ben jij een cultuur- en natuurliefhebber? Dan is de Italiaanse stad Siena perfect voor jouw vakantie! Hier zal jij kennismaken met de schoonheid van Toscane met haar botanische tuinen waar je Toscaanse planten en unieke bloemen kunt spotten. Ontdek de geschiedenis van Siena door een bezoekje te brengen aan één van de velen bezienswaardigheden. Ga naar het gotische bouwwerk Duomo di Siena of het kleurrijke Piccolomini Library. Maak ook kennis met gerechten uit Toscane. Neem een broodsoep Pappa al Pomodoro als voorgerecht, een Bistecca alla Fiorentina als hoofdgerecht en een Panforte als dessert. Wij zeggen alvast: Buon Appetito en tot in Siena!

Lees meer

Populaire vakanties Siena

Siena: terug naar de Middeleeuwen

De stad, die op een heuvel gebouwd is, staat onder andere bekend om de beroemde paardenrace 'Palio delle Contrade' die hier twee keer per jaar wordt gehouden. Uit elk van de 17 wijken wordt één deelnemer naar voren geschoven die gaat proberen roem te vergaren voor zijn wijk. Als decor voor dit volksfeest wordt het prachtige en idyllische Piazza del Campo gebruikt. Hier vind je onder andere het imponerende stadhuis Palazza Pubblico met de klokkentoren Torre del Mangia. Dit plein wordt verder gekenmerkt door zijn rode bakstenen die het plein in 9 segmenten verdeelt als herinnering aan de 'Raad van Negen' die de stad bestuurden in de 13e eeuw. Na afloop van de Palio is het groot feest en wordt er heerlijk gegeten en gedronken en de feestelijkheden kunnen wel een hele week duren.

Bezienswaardigheden in Siena 

Een belangrijke bezienswaardigheid is de 12e-eeuwse dom van Siena. Dit indrukwekkende en karakteristieke bouwwerk huisvest vele prachtige kunstwerken. Zo is er de prachtige marmeren ingelegde vloer met bijbelse taferelen en kun je onder andere beelden vinden van Donatello en Michelangelo. Een ander prachtige bezienswaardigheid is de Fonte Gaia. Deze fontein wordt ook wel de 'fontein van de vreugde' genoemd en is rond het jaar 1419 ontworpen door Jacoppo della Quercia.

Natuur in de Italiaanse stad Siena

Naast cultuur snuiven biedt Siena prachtige natuurgebieden. Deze schitterende gebieden zijn gevuld met glooiende heuvels, bossen en wijngaarden. Een aantal must-see gebieden zijn Chianti, Crete Senesi en Regio Amiata. Al wandelend door deze natuurgebieden kom je volledig tot rust. 

Kortom: klinkt dit goed in de oren? Ontdek dan met eigen ogen al het moois wat Siena te bieden heeft!