Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Italie ×
    • Toscane ×
    • Siena ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Siena? Last minute Siena en all inclusive Siena vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Siena van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Siena te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! Siena is een prachtige Middeleeuwse stad in Italie en is gelegen in het midden van de regio Toscane.

Lees meer

Populaire vakanties Siena

Siena - Terug naar de Middeleeuwen

De stad, die op een heuvel gebouwd is, staat onder andere bekend om de beroemde paardenrace 'Palio delle Contrade' die hier twee keer per jaar wordt gehouden. Uit elk van de 17 wijken wordt één deelnemer naar voren geschoven die gaat proberen roem te vergaren voor zijn wijk. Als decor voor dit volksfeest wordt het prachtige en idyllische Piazza del Campo gebruikt. Hier vind je onder andere het imponerende stadhuis Palazza Pubblico met de klokkentoren Torre del Mangia. Dit plein wordt verder gekenmerkt door zijn rode bakstenen die het plein in 9 segmenten verdeelt als herinnering aan de 'Raad van Negen' die de stad bestuurden in de 13e eeuw. Na afloop van de Palio is het groot feest en wordt er heerlijk gegeten en gedronken en de feestelijkheden kunnen wel een hele week duren.

 

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de 12e eeuwse dom van Siena. Dit indrukwekkende en karakteristieke bouwwerk huisvest vele prachtige kunstwerken. Zo is er de prachtige marmeren ingelegde vloer met bijbelse taferelen en kun je onder andere beelden vinden van Donatello en Michelangelo.

 

Heerlijk eten doe je in één van de restaurantjes in de steile, nauwe straatjes van Siena.