JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Agriturismo vakanties » De mooiste vakantieboerderijen » Prijsvrij.nl
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Top 10 agriturismi

Wil je op vakantie in een agriturismo in Italië? Ontdek hier onze top 10 accommodaties!

* Prijzen inclusief verplichte kosten en onder voorbehoud van beschikbaarheid

Agriturismo vakantie

Het idyllische platteland van Zuid-Europa: Wie droomt er niet van? Van de mooiste landweggetjes door heuvelachtige landschappen tot eeuwenoude dorpen. Met een vakantie in een agriturismo maak je kennis het met pittoreske leven van Mediterrane boeren. Verblijf in de meest charmante accommodaties en proef van lokale producten, rechtstreeks afkomstig uit eigen tuin. Niet alleen lekker, ook super duurzaam!

Ontdek de meest authentieke boerderijen van Italië, van het groene Toscane tot schilderachtig Sicilië. Luister naar de sfeervolle zwaluwtjes terwijl je aan het zwembad van een Spaanse finca ligt. Of, maak prachtige wandelingen door Portugese wijngaarden tijdens je vakantie in een quinta. Met een vakantie in een agriturismo ontdek je de mooiste huisjes in de natuur! Welk Mediterrane land is jouw favoriet? Ontdek bij Prijsvrij Vakanties de mooiste bestemmingen!

Wat is een agriturismo?

Houd je van het pure leven op het platteland? Dan is een natuurvakantie in een agriturismo de perfecte keuze voor jou! De Italiaanse term agriturismo vormt hierbij een samenvoeging van de woorden 'agri' en 'turismo', ook wel 'landbouw' en 'toerisme'. Hierbij verblijf je dus in een boerderij of een landelijk gelegen accommodatie, zoals een landhuis. Hier geniet je van een natuurrijke omgeving en maak je kennis met lokale streekproducten: bij een agriturismo staat namen het boerenleven centraal. In Italië wordt het woord agriturismo het meest gebruikt, al wordt het steeds vaker overgenomen. Het Spaanse agroturismo is dus een variant hierop, al wordt hierbij vooral de term finca gebruikt. Wat een vakantie in een agriturismo en finca gemeen hebben, is de landelijke ligging en het kleinschalige gehalte. Met een zonvakantie in een agriturismo beleef je dus een heerlijk ontspannen vakantie op het Mediterrane platteland.

Van traditionele boerderijen tot luxe villa's

Een vakantie in een agriturismo beleef je geheel zoals jij dat wilt! Tegenwoordig kom je dit type huis in de natuur in allerlei vormen tegen. Houd je vooral van authenticiteit en back to basic? Verblijf dan in een traditionele boerderij: draai mee in het leven van de boer en maak kennis met lokale producten, rechtstreeks uit eigen tuin. Vooral in Italië vind je prachtige agriturismi voor een heerlijke vakantie in de natuur. Of, kies voor een statig landhuis en kom tot rust aan het turkooisblauwe zwembad.

Ook in Spanje vind je de mooiste, landelijk gelegen huizen, vallend onder de bekende term finca. Denk hierbij aan authentieke boerderijen in de typisch Spaanse bouwstijl. Maar, ook aan schitterende villa's op prachtige landgoederen waar juist luxe centraal staat. De Portugese variant op een vakantie in een agriturismo is een verblijf in een quinta: vrij vertaald staat dit voor een landgoed met landhuis in Portugal, zoals een boerderij in een wijn- of olijfboomgaard. Of je dus nu in een Italiaanse agriturismo, een Spaanse finca op Portugese quinta verblijft: met dit type vakantie in de natuur slaap je in de mooiste landhuizen op het platteland!

Verken de natuur en bezoek eeuwenoude steden

Een huis in de natuur klinkt natuurlijk als een heerlijk ontspannen vakantie in Zuid-Europa. En, het wordt nog veel beter: vanuit je accommodatie in het natuurrijke landschap valt genoeg te ondernemen! Wat denk je namelijk van de mooiste wandelingen tussen de grasgroene wijngaarden? Of, even heerlijk pauzeren onder eeuwenoude olijfbomen? Maak vervolgens een stop bij een lokale wijnboer en proef hier van de beste wijnen. En, is het tijd voor een cultureel dagje uit? Struin door eeuwenoude of zelfs Middeleeuwse dorpjes in de buurt, idyllisch gelegen op de heuvel. Of, maak een korte stedentrip naar een grotere stad dichtbij de accommodatie. Ontdek de mooiste, historische pleinen en proef in de restaurants de lekkerste, lokale specialiteiten. Een vakantie in een agriturismo bied je dus een op-en-top mix van natuur en culturele hotspots. En, bovenal de aangename rust van het idyllische platteland.

En, je steunt de lokale boer!

Verblijven op het Italiaanse of Spaanse platteland? Dat klinkt natuurlijk als vogelzang in de oren. Maar, wist je dat je met een vakantie in een agriturismo ook duurzaam bezig bent? Bij een agriturismo proef je namelijk lokale producten, rechtstreeks uit eigen tuin. Hoe vers kan het zijn? Jij geniet van een heerlijke tijd èn je steunt gelijk de lokale boer. Laat een vakantie in een agriturismo dus niet langer op je wachten! Waar zie jij jezelf al de lekkerste pasta's eten?

Blogs
Agriturismo in Italië
20 september 2022

5x de mooiste Agriturismo's van Italië mét zwembad

 Je vindt deze vakantieboerderijen in overvloed in dit Zuid-Europese land. Daarom hebben wij de 5 mooiste Agriturismo's van Italië voor je op een rijtje gezet.