JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Wat te doen aan het Gardameer? Dé bezienswaardigheden!

Wat te doen aan het Gardameer? De leukste bezienswaardigheden!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 13-07-2021

Mogen wij alsjeblieft terug in de tijd en terug naar onze vakantie aan het Gardameer? Wat hebben wij genoten! Je vindt dit schitterende meer in het noorden van Italië, en het heeft wat ons betreft echt een unieke sfeer. Het is dan ook moeilijk in woorden uit te leggen wat hier zo speciaal aan is, maar in deze blog gaan we dit toch proberen. Lees lekker verder en leer alles over de verschillende bezienswaardigheden en highlights die je aan het Gardameer vindt. Ook hebben we een wel héél speciaal uitstapje voor je en sluiten we af met een paar must-read tips!

Bezienswaardigheden en highlights Gardameer

Laten we beginnen met de eerste bezienswaardigheid, en dat is het Gardameer zelf. Het grootste meer van Italië en ontzettend indrukwekkend. Ondanks deze schoonheid snappen we dat je niet de hele vakantie naar dit meer wilt staren, dus daarom raden wij als tweede highlight Riva del Garda aan. Je vindt dit schitterende stadje in het meest noordelijke puntje van het Gardameer en er is werkelijk voor ieder wat wils. Zo kun je de actie op bijvoorbeeld de fiets of het water opzoeken, maar geniet je ook van de prachtige architectuur in het stadje zelf. Wat de dag jou ook brengt: een ijsje mag zeker niet ontbreken!

Hoteltip: Deva***


Uitzicht Riva del Garda

Uitstapje Gardameer

We noemden het al even, maar speciaal met jou delen we graag en wel heel speciaal uitstapje tijdens jouw vakantie aan het Gardameer. Namelijk: paragliden! Je kunt dit op meerdere plekken doen, maar wij vonden de ‘sprong’ van de Monte Baldo spectaculair. In een minuut of twintig cirkel je naar beneden terwijl je van een adembenemend uitzicht geniet. Je landt in Malcesine wat goed te bereiken is en waar je vanuit bijvoorbeeld Peschiera Del Garda al in een klein uurtje naartoe rijdt.


Paragliden aan het Gardameer

Tips Gardameer

Om jouw vakantie aan het Gardameer compleet te maken mag een bezoekje aan het knusse stadje Lazise niet ontbreken. Je vindt er gezellige terrasjes aan de kleine haven en omdat het centrum autovrij is kun je hier ongestoord winkelen. Klinkt dit als muziek in de oren? Kijk dan ook eens naar ons luxe vakantiepark Piani di Clodia. Hier kun je met het hele gezin ongestoord genieten van een heerlijke vakantie.
 Vakantiepark Piani di Clodia

Een andere tip die je we niet willen onthouden heeft te maken met eten. Want Italië vraagt natuurlijk om de allerlekkerste pizza. Wat ons betreft vind je deze in Riva del Garda - dat we ook al even noemden als highlight - bij Ristorante L’Ora. Met uitzicht op het meer en pizza’s die werkelijk fenomenaal smaken is dit het toppunt van vakantie.


We kunnen ons niet voorstellen dat je de koffers nog niet hebt ingepakt na het lezen van deze tips, dus bekijk gauw onze verschillende bestemmingen aan het Gardameer en zorg dat jij er deze vakantie bij bent!