Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Gardameer ×
    • Riva Del Garda ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Riva Del Garda

Riva del Garda in Italie is het meest noordelijke dorp aan het populaire Gardameer. Door deze noordelijke ligging, is het er bergachtiger dan andere plaatsjes langs het Gardameer. Door de nabijheid van de Dolomieten, zou het zomaar een Zwitsers dorp kunnen zijn, in de winter kan er zelfs geskied worden! Riva del Garda is een paradijs voor de sportievelingen onder ons. Zo kan je er surfen en zeilen, maar ook bergbeklimmen en moutainbiken. Ook voor zonaanbidders en strandliefhebbers is het hier prima vertoeven. Het kiezelstrand aan het heldere water, loopt helemaal door tot Torbole aan de oostkant en heeft een prachtig uitzicht op de bergen.

Lees meer

Populaire vakanties Riva Del Garda

Een actieve vakantie in Riva del Garda

Een vakantie in Riva del Garda leent zich uitstekend voor allerlei sportieve activiteiten. Watersporters komen hier prima aan hun trekken. Je kunt er zeilen, surfen en kanoën. Maar ook voor het populaire suppen is het de perfecte bestemming. Vooral in de ochtend als het water rustig is, is dit de perfecte ontspannen bezigheid tijdens je vakantie. Ook fanatieke fietsers en mountainbikers kunnen hier naar hartenlust mooie tochten maken. Hikers kunnen er prima wandelen in de bergachtige omgeving, waar ook klimmers zich geen dag hoeven te vervelen. Voor nog meer spektakel is er raften of canyoning; al springend, duikend, glijdend en abseilend een kolkende rivier volgen. Sluit de dag af in een van de vele knusse restaurantjes die het stadje rijk is.

Bezienswaardigheden in Riva del Garda

Riva del Garda heeft een aantal bezienswaardigheden die het vermelden waard zijn. Aan het water en alleen met een klein loopbruggetje te bereiken ligt de Rocca. Tegenwoordig is het een museum met archeologische vondsten uit de omgeving, maar vroeger was dit een burcht. De drietandspoorten even verderop zijn nog volledig intact en ook zeker een bezoekje waard. Voor een mooi uitzicht over de stad, kan de 13e eeuwse 34 meter hoge middeleeuwse klokkentoren Torre Apponale beklommen worden. Een andere aanrader is de kerk Chiessa dell’inviolata, sober aan de buitenkant maar prachtig vanbinnen.

Omgeving van Riva del Garda

Op een kwartiertje rijden van Riva del Garda ligt Pregasina, vooral iets voor zonsondergang is het hier genieten van een prachtig uitzicht over het Gardameer. Het Parco Grotta Cascate Varone tussen Riva del Garda en Varone, heeft een spectaculaire waterval die loodrecht naar beneden de diepte in valt. In het stadje Arco ligt bovenop het Castello di Arco. Vanuit het historische centrum van Arco is dit kasteel bereikbaar via een mooie wandeling. Het uitzicht is er fantastisch! Ga ook eens naar een van de andere meren, zoals het Lago di Tenno met het schoonste water van Italië, of het Lago di Ledro. Limone sul Garda tenslotte, is een lieflijk sfeervol stadje met een gezellige boulevard en mooie haventjes.