Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Italie ×
    • Gardameer ×
    • Sirmione ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Sirmione? Last minute Sirmione en all inclusive Sirmione vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Sirmione van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Sirmione te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! Sirmione is een mooie vakantie bestemming in het noorden van Italie, aan de zuidkant van het Gardameer.

Lees meer

Populaire vakanties Sirmione

Sirmione - Parel van het Gardameer

Het romantische stadje Sirmione ligt in het noorden van het land, in de provincie Brescia. Brescia is gelegen in de regio Lombardije. De plaats Sirmione bevindt zich op een schiereiland in het Gardameer. Sirmione ligt ten oosten van Brescia en ten westen van de Verona. Sirmione is al jaren lang een geliefde vakantie bestemming in Italië.

 

Sirmione ligt op een smalle landtong, die maar liefst vier kilometer lang is. Deze landtong strekt zich uit in het Gardameer en helemaal aan het einde ligt de plaats Sirmione. Je kunt er overigens ook niet met de auto komen. De stad is dan ook volledig auto- vrij. Het landschap aan de zuidkant van het Gardameer is voornamelijk groen en vlak.

 

Sirmione is een historisch plaatsje met smalle steegjes en nauwe paadjes. In het centrum staat het indrukwekkende Rocca Scaligero kasteel uit de 15e eeuw. Ook vind je op het schiereiland enkele ruïnes van gebouwen afkomstig uit de Romeinse tijd. Bijvoorbeeld de Grotte di Catullo. Andere bezienswaardigheden zijn de San Pietro in Mavino kerk met een Romaanse klokkentoren uit de 11e eeuw of de Santa Maria Maggiore.

 

Het historische plaatsje staat ook bekend vanwege de zwavelbronnen die in het oosten van de stad aanwezig zijn. In Sirmione bevinden zich bovendien twee kuurinstellingen, die je tijdens je vakantie een bezoekje zou kunnen brengen.