Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Calabria ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

De regio Calabria in Italie heeft voor elk type reiziger iets te bieden. Droom weg van de schilderachtige vissersplaatsen, ongerepte baaien en schitterende natuurgebieden. Neem een bezoek aan de bekendste kustplaats van Calabria, Tropea. Typerend aan dit charmante dorpje zijn de steile rotsen en de pastelkleurige huisjes. En nog een vakantietip: ontdek het vissersdorp Scilla. Vertoef hier onder de Italiaanse zon op het strand van Scilla. Vanaf het strand heb je mooi uitzicht op de baai. Om de vakantie compleet te maken, omgeef jezelf met dichte naaldbossen en blauwe meren tijdens een wandeling in natuurgebied Parco Nazionale della Sila. Tijdens een vakantie in Calabria zal jij je dus zeker niet vervelen!

Lees meer

Populaire vakanties Calabria

Vakantie Calabria: favoriete stranden

Calabria is een geliefde plek bij strandliefhebbers. Zoals al eerder het dorpje Tropea is benoemd, vind je hier ook een van de bekendste stranden van Calabria. Ook behoort het tot een van de mooiste stranden en is het onder de Italianen een zeer geliefde plek waar ze zelf graag vakantie vieren. Geniet van de zon, neem een verfrissende duik in het intens blauwe water en ontdek snorkelend de prachtige onderwaterwereld.

Een ander strand om verliefd op te worden is Capot Vaticano, een kaap aan de Tyrreense Zee. Het is net een klein en uniek paradijs op aarde. Bewonder hier terwijl je heerlijk op het zandstrand ligt, schitterende uitzichten over de kliffen en de helderblauwe zee. Voor rust en ontspanning is dit strand ongetwijfeld perfect.

Mooiste plekken en bezienswaardigheden van Calabria

Maak tijdens jouw ontdekkingsreis een tussenstop bij Stilo dat prachtig gelegen is in de bergen. Bewonder hier de mooiste kerk van Calabria, La Cattolica, met haar vijf koepels dat al in de tiende eeuw werd gebouwd. Een ander bezienswaardige plek om te bezoeken is de geschiedenisrijke stad Reggio di Calabria. Kom meer te weten over de geschiedenis in het Museo Nazionale della Magna Grecia waar je een bijzondere collectie opgravingen uit de Romeinse en Griekse periode vind. Breid je rondreis uit door vanaf Reggio di Calabria een boot te nemen naar de overkant om het mooie eiland Sicilië te ontdekken. 

Beste reistijd naar Calabria

In Calabria heb je eigenlijk altijd wel aangenaam weer. Hete droge zomers en zachte winters kenmerken het mediterraan klimaat. Zodra de zomer begonnen is stijgen de temperaturen tot zo'n 28 graden. De beste reistijd voor een zonvakantie is van mei t/m oktober. 

Bereid je voor op de Italiaanse zon, mooie stranden en prachtige natuurgebieden tijdens een vakantie in Calabria. Bekijk ons aanbod en ontdek deze schitterende vakantiebestemming!