Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Calabria ×
    • Tropea ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Wil je van het echte Italiaanse leven proeven? Dat kan tijdens een vakantie naar Tropea in Italie. Tropea is een sprookjesachtige plaats in de Zuid-Italiaanse regio Calabria. Alleen al de ligging van deze historische stad is bijzonder. Gebouwd op steile rotsen aan de Tyrreense Zee, kijk je uit over een wit zandstrand en een verblindend blauwe oceaan. In Tropea zelf kun je eindeloos ronddwalen door authentieke steegjes en koffiedrinken op eeuwenoude pleintjes met cafés. Je wordt daarbij omringd door prachtige huizen uit de zeventiende en achttiende eeuw. De bergachtige omgeving om de stad heen nodigt ook uit om ontdekt te worden. Een echte Italiaanse vakantie beleef je gegarandeerd in Tropea.

Lees meer

Populaire vakanties Tropea

Wat te doen in Tropea

De kans is groot dat je je dag in dag uit blijft verbazen over al het moois dat je in Tropea ziet. In veel hotels heerst al een heerlijke mediterraanse en knusse sfeer. Je zou bijna je hotel niet meer uit willen. Maar doe dat vooral wel, want er valt zoveel te zien en te doen in Tropea.

Een van de mooiste bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie ongetwijfeld gaat zien is de Santa Maria dell’Isola. Deze kerk staat stevig op een aantal imposante kliffen bij het strand. Het is mogelijk om naar boven te lopen en de kerk vanbinnen te bewonderen. Dan kan je daarna heerlijk op het strand uitrusten of zwemmen in het kraakheldere water. Zeilen en kanoën is hier ook goed mogelijk.

Eten en drinken in Tropea

Nu is de Italiaanse keuken onder veel mensen al favoriet. Maar in Tropea doen ze nog net even een beetje extra hun best om je smaakpapillen te verrassen. Hier houden ze van veel pit en dat zie je terug in de gerechten met lokale rode pepers, rode uien en pikante worst. De ijssalons zijn ook goed vertegenwoordigd in deze Zuid-Italiaanse plaats. En verwacht daarbij niet alleen een bolletje vanille-ijs te kunnen scoren. Smaken als salami-ijs staan ook gerust op de menukaart. Laat je vooral verrassen tijdens je vakantie in Tropea!

Tropea: klimaat & beste reistijd

In een plaats met de naam Tropea verwacht je geen koud weer. Als je van mei tot en met oktober naar Tropea op vakantie gaat, hoef je je daar ook zeker geen zorgen over te maken. Het wordt dan ruim in de twintig graden overdag, met uitschieters boven de dertig graden in juli en augustus. Er valt dan ook weinig regen. In de wintermaanden is die kans wat groter, maar met temperaturen van rond de twaalf graden kan het nog steeds aangenaam zijn om op vakantie te gaan naar Tropea.

Zelf la dolce vita ervaren? In Tropea geniet je gegarandeerd van een heerlijke vakantie. Bekijk het uitgebreide aanbod aan hotels en appartementen en laat je verrassen door deze gemoedelijke plaats.