Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Rhodos ×
    • Ialyssos ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar de perfecte strandvakantie? Ialyssos is een zeer geliefde badplaats gelegen op het eiland Rhodos in Griekenland. Deze mooie stad was oorspronkelijke gebouwd op de berg Filerimos, daar kun je nog historische overblijfselen uit de Griekse geschiedenis terug vinden. Breng een bezoekje aan het prachtige klooster, het indrukwekkende kruis van 18 meter hoog of geniet van het panoramische uitzicht vanaf de top. Langs Ialyssos ligt een langgerekt strand die is erg populair is onder surfers door de aanwezige zeewind. Langs de kustlijn kun je dan ook verschillende surfscholen vinden samen met gezellige cafeetjes, restaurants en moderne hotels. Kortom, een vakantie naar Ialyssos biedt voor ieder wat wils!

Lees meer

Populaire vakanties Ialyssos

Ialyssos - Een combinatie van cultuur & strand

Ialyssos ligt aan de noordwestkust van het Griekse eiland Rhodos. Als je naar Ialyssos op vakantie gaat proef je nog de typische Griekse sfeer. Op de lange zand/kiezelstranden waait bijna altijd een heerlijke koele wind. Voor de surfers is het bij Ialyssos een waar paradijs. Ialyssos wordt ook wel Trianda genoemd. Het toeristische dorpje heeft vele leuke restaurantjes en winkeltjes. Het ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Rhodos-Stad.

Bezienswaardigheden in Ialyssos

Ialyssos is één van de oudste stadstaten op Rhodos. De stad is op te delen in het nieuwe en het oude gedeelte. In het nieuwe gedeelte vind je restaurants, souvenirwinkels en andere winkeltjes. De oude stad ligt op de top van de heuvel. Hier kun je het dorpsplein bezoeken. De stad heeft een lange historie. Er zijn in de omgeving verschillende belangrijke overblijfselen gevonden. Dit alles maakt deze plek zeer geschikt voor cultuur liefhebbers.

Ialyssos is de ideale uitvalsbasis voor jouw vakantie Rhodos. In deze stad is namelijk genoeg te doen, cultuur, gezelligheid en een prachtig strand. Als je opzoek bent naar meer kun je gemakkelijk naar de hoofdstad van het eiland, Rhodos-stad. Daarnaast ligt het ook maar en paar minuten rijden van het vliegveld van het eiland. Dit alles maakt de ligging van Ialyssos ideaal.

Beste reistijd 

De beste reistijd om een vakantie naar deze prachtige plek te boeken is van mei tot en met november. In de zomer zal je in Ialyssos vrijwel zelden met regen te maken krijgen. Met de zomer wordt bedoelt de periode van begin juni tot eind september, verwacht dan temperaturen van minstens 25 graden Celsius.