Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Rhodos ×
    • Rhodos-Stad ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Rhodos-Stad

Rhodos-Stad ligt in het uiterste noorden van het eiland Rhodos. In deze stad heb je eigenlijk alles waar je naar op zoek bent tijdens een heerlijke zonvakantie in Griekenland. Rhodos-Stad beschikt namelijk over heerlijke stranden, maar is ook rijk aan cultuur. De stad bestaat uit twee delen; de oude en de nieuwe stad. In de oude stad zit je goed als cultuurliefhebber. Er zijn hier tal van historische bezienswaardigheden zoals het kasteel en de stadsmuren. In de nieuwe stad vind je alles voor een dosis gezelligheid. Hier zijn de gezelligste barretjes, cafés en leuke winkels. Dit maakt het een uitstekende stad als je cultuur, strand en uitgaan wil combineren tijdens je vakantie. Er is altijd wel iets te doen! Vlieg je met ons mee naar Rhodos-Stad?

Lees meer

Populaire vakanties Rhodos-Stad

Bezienswaardigheden Rhodos Stad - Prachtige ommuurde binnenstad

Rhodos-Stad is een belangrijke havenstad. De oude ommuurde binnenstad die in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat heeft een gezellige sfeer en wordt gezien als één van de mooiste van de gehele Middellandse Zee. Je komt hier bijvoorbeeld nog prachtige moskeeën tegen uit het Turkse tijdperk, maar ook sporen uit het Byzantijnse en Italiaanse verleden. Houd je van shoppen dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Socrates straat, hier bevinden zich namelijk de meeste winkels. Aan het einde van deze straat kom je uit op het gezellig Hippocrates plein waar je heerlijk kunt terrassen.

Verder beschikt de stad over de prachtige Mandraki haven met de drie kenmerkende traditionele windmolentjes, een archeologisch museum, vrijheidstoren, het paleis van de grootmeester, de oude stadspoorten en allerlei winkeltjes. Voor een bezoek kun je dus zeker een paar dagen uittrekken aangezien Rhodos Stad beschikt over tal van bezienswaardigheden.

Voor het uitgaansleven moet je in de barstreet, ofwel Orfanidou zijn. In dit straatje zijn uitsluitend horeca gelegenheden gevestigd waar je 7 dagen per week feest kunt vieren.

Stranden in Rhodos-Stad

Rhodos-Stad wordt omgeven door heerlijke zandstranden. Op deze stranden kun je heerlijk ontspannen en de hele dag genieten op een ligbedje of in de zee. Langs het strand vind je leuke eettentjes en gezellige beachclubs. En ook watersporters kunnen zich hier de hele dag vermaken met verschillende watersporten.

Het weer in Rhodos-Stad

Rhodos-Stad beschikt over een mediterraan klimaat. Dit betekent dat er warme en droge zomers zijn en milde winters. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomer dan ook rond de 32 graden. Dat wordt een heerlijke zonovergoten vakantie!