JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Marokko » Alle maatregelen in Marokko » Prijsvrij.nl

Top 10 vakanties Marokko

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een vakantie in Marokko.

Reisadvies voor Marokko

Voor het laatst bijgewerkt op 17-11-2022


Vakantieland Marokko staat bekend om haar prachtige koningssteden, heerlijke klimaat en uitgebreide keuken. Wil jij dit mooie land op een veilige manier ontdekken? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk voor je te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Zo kan je veilig en met een gerust hart op vakantie naar Marokko. 

Actuele informatie Marokko

Yes! Het reisadvies voor de toeristische gebieden in Marokko is aangepast naar code geel. Dit betekent dat je lekker op vakantie kan naar Marokko. Voor je vakantie naar Marokko hoef je geen coronabewijs meer te laten zien.

Reizen naar Marokko

Wil jij op stedentrip naar Marrakech of lekker genieten van het mooie weer aan de Atlantische Kust? Vlieg dan met ons mee naar Marokko, zodra het land weer open gaat. Bij Prijsvrij Vakanties vind je de mooiste hotels voor jouw vakantie naar Marokko. En bij ons profiteer je ook nog eens van terughaalgarantie én geld-terug-garantie, zodat je zonder zorgen op vakantie kan. 

Laat je inspireren door onze mooie bestemmingen en bekijk alvast de hotels voor jouw vakantie naar Marokko!

Meer weten?

Praktische info Marokko

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, het reisadvies voor de toeristische gebieden in Marokko is aangepast naar kleurcode geel. Dit betekent dat je weer kan genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft, zonder verdere inreismaatregelen.

Wanneer je op vakantie gaat naar Marokko, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

 • Heenreis naar Marokko

Er gelden geen corona-maatregelen voor het inreizen naar Marokko. Reizigers uit Nederland hoeven dan ook geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst.

 • Gezondheidsverklaring Marokko

Als je naar Marokko afreist is het verplicht om online een gezondheidsverklaring in te vullen voor alle reizigers (ook kinderen). Dit formulier dien je ingevuld en ondertekend mee te nemen.

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig en is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen. Alle informatie over je terugreis kan je zelf checken bij de Rijksoverheid.


 • Gezondheidsverklaring Nederland

Voor je terugreis van Marokko naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen.

  • Vliegen vanaf België

  Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

  • Vliegen vanaf Duitsland
  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Marokko!

   De richtlijnen in Marokko zijn als volgt:

   • Het dragen van mondkapjes is verplicht in alle openbare ruimtes (vanaf 6 jaar). 

   Stranden

   Stranden bij hotels en openbare stranden zijn toegankelijk. 


   Winkels en supermarkten

   Winkels en supermarkten zijn geopend met beperkingen en de nodige voorzorgsmaatregelen. 


   Restaurants en terrassen

   Cafés, restaurants en terrassen zijn geopend met beperkingen en de nodige voorzorgsmaatregelen.


   Entertainment

   Musea en culturele bezienswaardigheden zijn geopend met voorzorgsmaatregelen. Hammams, zwembaden en sportfaciliteiten zijn open maar er wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten.


   Vervoer

   In het openbaar vervoer en in taxi's is het verplicht een mondkapje te dragen.

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.