JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Marokko » Alle maatregelen in Marokko » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Marokko

Voor het laatst bijgewerkt op 3-7-2020


Wil jij graag op vakantie naar Marokko? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Om het makkelijk voor je te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Marokko op een rijtje gezet. 

Actueel:

De Marokkaanse regering heeft de noodtoestand in Marokko verlengd tot 10 juli 2020. Er geldt een inreisverbod voor toeristen. De Marokkaanse overheid heeft nog geen einddatum aangekondigd voor het opheffen van het inreisverbod. 

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Marokko?

Vanwege het inreisverbod voor toeristen is een vakantie naar Marokko nog niet mogelijk. Helaas is er op dit moment nog geen duidelijkheid over wanneer Marokko weer toeristen toelaat en wanneer de Nederlandse overheid het negatieve reisadvies naar dit vakantieland aan zal passen.

Op vakantie naar Marokko, wat is er open?

De strenge lockdown in Marokko wordt geleidelijk aan versoepeld. De volgende informatie over wat er wel en niet open is, is bekend:
 • Fabrieken, kantoren, winkels, winkelcentra en souks zijn weer open.
 • Horeca, theaters, bioscopen, hamams en moskeeën blijven tot nadere berichtgeving gesloten, maar cafés en restaurants mogen wel open voor afhalen en bezorgen.
 • Grote bijeenkomsten zoals bruiloften en evenementen blijven verboden.
 • Gebruik van het openbaar vervoer is mogelijk, maar met de helft van de passagierscapaciteit.

Wat zijn de corona maatregelen in Marokko?

Op dit moment geldt er in Marokko een avondklok die inhoudt dat je van 19:00 tot 05:00 uur binnen moet blijven. Daarnaast is het verplicht om een mondkapje buitenshuis te dragen. Het niet naleven van de maatregelen kan leiden tot een gevangenisstraf of boete. De overheid heeft het land opgedeeld in twee zones: de eerste zone bestaat uit regio’s die minder hard zijn getroffen en de tweede zone bestaat uit regio’s die zwaar getroffen zijn door het virus. De volgende maatregelen gelden per zone:
  Zone 1:
  • Geen toestemming meer nodig om de deur uit te gaan.
  • Kappers, schoonheidssalons en andere contactberoepen worden hervat.
  • Openbare ruimtes zoals parken en tuinen worden weer geopend.
  • Individuele buitensportactiviteiten zoals wandelen en fietsen zijn weer toegestaan.
  Zone 2:
  • Om naar buiten te gaan heb je een verplaatsingsvergunning nodig.
  • Winkels sluiten om 20:00 uur.

Kan ik met het vliegtuig naar Marokko?

Nee, vanwege het inreisverbod is het niet mogelijk om met het vliegtuig naar Marokko te reizen. De Marokkaanse regering heeft alle internationale vluchten geannuleerd en het is op dit moment onduidelijk wanneer internationale vluchten weer hervat worden. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen zodra er meer bekend is.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.