JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Marokko » Alle maatregelen in Marokko » Prijsvrij.nl

Top 10 herfstvakanties Marokko

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een herfstvakantie in Marokko.

Reisadvies voor Marokko

Voor het laatst bijgewerkt op 14-10-2021


Vakantieland Marokko staat bekend om haar prachtige koningssteden, heerlijke klimaat en uitgebreide keuken. Wil jij dit mooie land op een veilige manier ontdekken? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk voor je te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Zo kan je veilig en met een gerust hart op vakantie naar Marokko. 

Actuele informatie Marokko

Ondanks dat er vanuit de Nederlandse overheid een reisadvies met kleurcode oranje en deels rood geldt, laat Marokko weer reizigers toe vanuit Nederland. Wel dienen zij in het bezit te zijn van een negatieve PCR-test (van max. 48 uur oud voor vertrek) óf een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je bij aankomst meer dan 14 dagen of langer geleden gevaccineerd bent. Bekijk snel onze goedkope aanbiedingen naar Marokko en vlieg met ons mee naar Marokko voor een zonnige vakantie. 

Herfstvakantie naar Marokko

Wil jij op stedentrip naar Marrakech of lekker genieten van het mooie weer aan de Atlantische Kust? Vlieg dan met ons mee naar Marokko, zodra het land weer open gaat. Bij Prijsvrij Vakanties vind je de mooiste hotels voor jouw vakantie naar Marokko. En bij ons profiteer je ook nog eens van terughaalgarantie én geld-terug-garantie, zodat je zonder zorgen op vakantie kan. 

Laat je inspireren door onze mooie bestemmingen en bekijk alvast de hotels voor jouw herfstvakantie naar Marokko!

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kan weer op vakantie naar Marokko. Ondanks dat toeristische reizen vanuit de Nederlandse overheid nog steeds worden afgeraden, laat Marokko sinds 15 juni 2021 weer reizigers vanuit Nederland toe. 

Wanneer je op vakantie gaat naar Marokko, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

 • Heenreis naar Marokko

Je kunt naar Marokko op vakantie gaan als:

- Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of; 

- Je een negatieve PCR-test hebt afgelegd (niet ouder dan 48 uur voor vertrek). Het testresultaat moet in het Arabisch, Frans of Engels zijn. 


Je vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag moet voorzien zijn van een QR-code die getoond kan worden via de CoronaCheck-app of een vergelijkbaar internationaal Digitaal Corona Certificaat (DCC). Ook dien je je vaccinatiebewijs of testbewijs uit te printen en mee te nemen op papier. Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 11 jaar en ouder. 

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Marokko hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland dien je in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs (vaccinatie, test- of herstelbewijs):

- Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent
met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
- Een testbewijs (PCR/NAAT-test of antigeentest). Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;
- Een herstelbewijs in de vorm van een positief PCR/NAAT-testresultaat. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.


Bij thuiskomst in Nederland geldt het dringende advies om voor de zekerheid een zelftest te doen, ook als je reeds (volledig) gevaccineerd bent. Je hoeft na je vakantie in Marokko niet in quarantaine. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder bovenstaande documenten naar Nederland terugreizen.


 • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Om vertraging op het vliegveld te voorkomen, raden wij je aan om de gezondheidsverklaring voor vertrek te downloaden, uit te printen, in te vullen en mee te nemen op reis (zowel voor je heen- als terugvlucht). 

 • Gezondheidsverklaring Marokko

Als je naar Marokko afreist is het verplicht om online een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen. 

 • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 12 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Marokko? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Zowel voor de heen- als terugvlucht vanuit/naar Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Marokko.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  De richtlijnen in Marokko zijn als volgt:

  • De social distancing afstand in Marokko is 1,5 meter.
  • Het dragen van mondkapjes is verplicht. 
  • Er geldt een avondklok voor heel Marokko van 23:00 - 05:00 uur.
  • Het is niet toegestaan om van/naar de volgende Marokkaanse steden te reizen: Casablanca, Marrakech en Agadir. Alleen volledig gevaccineerde personen die in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs mogen naar/van deze 3 steden reizen. 
  • Marokko neemt extra voorzorgsmaatregelen qua hygiëne en gezondheid. Zo wordt je temperatuur gecheckt bij de entree van horeca, bezienswaardigheden, stranden en andere openbare locaties. Ook gelden er vaak vaste looproutes, moet je je handen desinfecteren en is het dragen van een mondkapje verplicht. 

  Stranden

  Stranden bij hotels en openbare stranden zijn toegankelijk. 


  Winkels en supermarkten

  Winkels en supermarkten zijn geopend volgens de reguliere openingstijden en uiterlijk tot 23:00 uur. 


  Restaurants en terrassen

  Cafés, restaurants en terrassen zijn geopend met een beperkte capaciteit van 50% tot uiterlijk 23:00 uur.


  Entertainment

  Musea en culturele bezienswaardigheden zijn geopend met voorzorgsmaatregelen. Zo wordt o.a. je temperatuur gecheckt bij de entree en gelden er vaste looproutes. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Hamams, sportscholen en overdekte zwembaden zijn geopend met een beperkte capaciteit van 50%. 


  Vervoer

  Het openbaar vervoer is voor 75% van de capaciteit geopend. In het openbaar vervoer en in taxi's is het verplicht een mondkapje te dragen.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.