JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Marokko » Alle maatregelen in Marokko » Prijsvrij.nl

Top 10 vakanties Marokko

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een vakantie in Marokko.

Reisadvies voor Marokko

Voor het laatst bijgewerkt op 28-06-2022


Vakantieland Marokko staat bekend om haar prachtige koningssteden, heerlijke klimaat en uitgebreide keuken. Wil jij dit mooie land op een veilige manier ontdekken? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk voor je te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Zo kan je veilig en met een gerust hart op vakantie naar Marokko. 

Actuele informatie Marokko

Yes! Het reisadvies voor de toeristische gebieden in Marokko is aangepast naar code geel. Dit betekent dat je weer op vakantie kan naar Marokko. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test van max. 72 uur oud. Dit betekent dat niet-gevaccineerde reizigers met een negatieve PCR-test ook weer op vakantie kunnen naar Marokko!

Reizen naar Marokko

Wil jij op stedentrip naar Marrakech of lekker genieten van het mooie weer aan de Atlantische Kust? Vlieg dan met ons mee naar Marokko, zodra het land weer open gaat. Bij Prijsvrij Vakanties vind je de mooiste hotels voor jouw vakantie naar Marokko. En bij ons profiteer je ook nog eens van terughaalgarantie én geld-terug-garantie, zodat je zonder zorgen op vakantie kan. 

Laat je inspireren door onze mooie bestemmingen en bekijk alvast de hotels voor jouw vakantie naar Marokko!

Meer weten?

Praktische info Marokko

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, het reisadvies voor de toeristische gebieden in Marokko is aangepast naar kleurcode geel. Dit betekent dat je weer op vakantie kan mits je in bezit bent van een geldig vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test van max. 72 uur oud. 

Wanneer je op vakantie gaat naar Marokko, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

 • Heenreis naar Marokko

Je kunt naar Marokko op vakantie gaan als je een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) kan tonen, als: 

-  Je in het bezit bent van een geldig vaccinatiebewijs. Je bent volledig gevaccineerd als je 3 vaccinaties hebt gehad óf 2 vaccinaties (of 1 Johnson & Johnson vaccinatie) waarbij je je laatste prik niet langer dan 4 maanden geleden hebt gehad. 
- Je een negatieve PCR-test hebt afgelegd (niet ouder dan 72 uur voor het instappen in het vliegtuig).


Marokko accepteert coronabewijzen van EU-landen, zoals de CoronaCheck app (DCC). Voor de zekerheid raden wij je aan om al je bewijzen uit te printen en op papier mee te nemen. Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder. Bij aankomst in Marokko kunnen er steekproefsgewijs antigeentesten worden afgenomen.


Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Marokko hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig en is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen. Alle informatie over je terugreis kan je zelf checken bij de Rijksoverheid.


 • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Om vertraging op het vliegveld te voorkomen, raden wij je aan om de gezondheidsverklaring voor vertrek te downloaden, uit te printen, in te vullen en mee te nemen op reis (zowel voor je heen- als terugvlucht). 

 • Gezondheidsverklaring Marokko

Als je naar Marokko afreist is het verplicht om online een gezondheidsverklaring in te vullen voor alle reizigers (ook kinderen). Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen.

 • Vliegen vanaf België

Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

 • Vliegen vanaf Duitsland
Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland. Wel dien je de inreisregels voor Marokko aan te houden. Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 

- Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
- Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
- Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Marokko!

  De richtlijnen in Marokko zijn als volgt:

  • Het dragen van mondkapjes is verplicht in alle openbare ruimtes. 
  • In Marokko is het verplicht om je vaccinatiebewijs bij je te hebben. Je kunt hierom gevraagd worden bij o.a. openbare ruimten, openbaar transport, overheidsdiensten, hotels, restaurants, cafés, sportscholen, hammams en winkels. 

  Stranden

  Stranden bij hotels en openbare stranden zijn toegankelijk. 


  Winkels en supermarkten

  Winkels en supermarkten zijn geopend met beperkingen en de nodige voorzorgsmaatregelen. 


  Restaurants en terrassen

  Cafés, restaurants en terrassen zijn geopend met beperkingen en de nodige voorzorgsmaatregelen.


  Entertainment

  Musea en culturele bezienswaardigheden zijn geopend met voorzorgsmaatregelen. Hammams, zwembaden en sportfaciliteiten zijn open maar er wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten.


  Vervoer

  In het openbaar vervoer en in taxi's is het verplicht een mondkapje te dragen.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.