JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Malediven » Maatregelen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Malediven

Voor het laatst bijgewerkt op 30-08-2021

Wil jij graag op vakantie naar de Malediven? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar de Malediven voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Malediven

Helaas is het reisadvies voor de Malediven op dit moment nog code oranje. Dit betekent dat je nog niet op vakantie kunt naar deze bestemming. Zodra dit verandert lees je er hier meer over.

Maar ben jij nu al zo toe aan een vakantie? Bekijk dan ons ruime aanbod met vakanties naar landen met een geel of groen reisadvies. Of bekijk hotels in de Malediven voor later dit jaar.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Er is op dit moment helaas nog geen duidelijkheid over wanneer toeristen weer naar de Malediven op vakantie mogen. Maar wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie voor later in het jaar onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Per 1 juni 2021 is het vliegverbod naar de Malediven opgeheven. Het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid blijft voorlopig oranje, wat betekent dat de Nederlandse overheid reizen afraadt. 

Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar de Malediven, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

Heenreis Malediven

Voor de heenreis naar de Malediven dien je de volgende vereiste documenten mee te nemen:

 • Een bevestigde hotelreservering in een geregistreerde toeristenfaciliteit voor de gehele periode van je verblijf, en;
 • Een volledige vaccinatiebewijs waarin blijkt dat je minimaal 14 dagen of langer geleden gevaccineerd bent, en;
 • Een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur bij vertrek naar de Malediven.


Bij aankomst op de Malediven krijg je een visum en kan het voorkomen dat je nogmaals getest wordt op COVID-19 wanneer zij symptonen denk te herkennen. Deze test is kosteloos.

Terugreis Malediven

Voor de terugreis naar Nederland dien je 1 van de volgende 3 coronabewijzen te laten zien:

 • Een volledige vaccinatiebewijs die minimaal 14 dagen of langer geleden is gegeven;
 • Een negatieve PCR/NAAT-test die niet ouder mag zijn dan 48 uur voor vertrek naar Nederland of een negatieve antigeentest die niet ouder mag zijn dan 24 uur voor vertrek naar Nederland;
 • Een herstelbewijs. De positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen.


Kinderen jongen dan 12 jaar zijn uitgezonderd op bovenstaande eisen en kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Op de Malediven zijn mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes.

• Gezondheidsverklaring Nederland
Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt.

• Gezondheidsverklaring Malediven
Als je naar de Malediven afreist dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier dien je 24 uur voor aankomst naar de Malediven online in te vullen.

• Vliegen vanaf Nederland
Na een verblijf op de Malediven dien je bij terugkomst in Nederland een coronatest te overleggen. Je hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland. 

• Vliegen vanaf Duitsland
Vliegen vanaf Duitsland naar de Malediven? Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest bij zich hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

• Vliegen vanaf België
Wil je op vakantie naar de Malediven en vliegen vanaf België? Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF vind je hier.


Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

De richtlijnen op de Malediven zijn als volgt:

 • Houd 1 meter afstand van elkaar.
 • Het schudden van handen wordt afgeraden.
 • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.

Voor het niet naleven van de richtlijnen in de Malediven kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

 • Hotels en resorts zijn open met een beperkte capaciteit. De lokale regering heeft speciale protocollen opgesteld zodat iedereen van een veilige vakantie kan genieten. Bij het inchecken zal de temperatuur worden gemeten en dien je een gezondheidsverklaring te ondertekenen.
 • Restaurants zijn met een beperkte capaciteit open. Aan tafel is een mondkapje niet nodig, wel wanneer je je verplaatst binnen het restaurant. Personeel wordt getest op COVID-19 om een zo veilig mogelijke omgeving te waarborgen.
 • Ook bars zijn met een beperkte capaciteit open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.
 • Stranden horen vaak bij de resorts en zijn toegankelijk voor resortgasten.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.