Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Malediven ×
    • Zuid Ari Atol ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Zuid Ari Atol

Altijd al eens walvishaaien willen zien? Dan wil je echt op vakantie naar Zuid Ari Atol, waar deze majestueuze dieren het gehele jaar rondzwemmen. Deze Atol, met Mahibadhoo als hoofdstad, bestaat uit ongeveer 49 eilandjes en is daarmee één van de grootste Atollen van de Malediven. Op vrijwel alle eilanden van Zuid Ari Atol vind je de meest prachtige witte zandstranden, palmbomen en turquoise zee. Enkele eilanden worden bewoond en anderen zijn nog altijd onbewoond waardoor deze dus heerlijke toevluchtsoorden zijn voor een ontspannen dagexcursie, zoals bijvoorbeeld Angaga. Daarnaast is Zuid Ari Atol ook een van de beste plekken om de onderwereld al duikend te ontdekken. Ben jij klaar om het paradijs op te zoeken?!

Lees meer

Populaire vakanties Zuid Ari Atol

Zuid Ari Atol - Een hemels paradijs boven en onder water

De rijke onderwaterwereld van Zuid Ari Atol is een genot voor het oog. Duiken en snorkelen behoren hier dan ook voor velen tot de favoriete bezigheden. Geniet van de magische onderwaterwereld van de Indische Oceaan en breng een bezoekje aan Kuda Rah Thila, een van de beste duiklocaties ter wereld. De variëteit aan vissoorten en felgekleurd koraal is hier zo groot dat dit onderwaterkoraaleiland ook wel ‘vissoep’ wordt genoemd. Je komt vast onze schattige ‘Nemo’ tegen, net zoals voelsprietvissen, koraalduivels en murenen. Een andere duik ‘highlight’ is op Madivaru, oftewel Manta Point. Dit is een soort hoogland, waar je de meest reusachtige zeedieren kunt bewonderen, waaronder de walvis- en hamerhaaien, mantaroggen en schildpadden. Vergeet ook zeker niet om even langs het ‘Machchafusi Wreck’ te zwemmen, een boot die in 1998 helaas schipbreuk heeft geleden, maar voor geweldige foto’s zorgt. Een van de beste plekken in Zuid Ari Atol om met walvishaaien te zwemmen, (ja, je leest het goed!) is in Maamigili. Kortom, een droomparadijs voor de fanatieke duiker!

Hotels in Zuid Ari Atol

Het prachtige Zuid Ari Atol beschikt over een aantal prachtige hotels en resort, zodra we denken aan dit paradijsje zien we meteen de schattige huisjes midden op het water of aan het strand. Hier is er een plekje voor iedereen om te verblijven, zo heb je hotels waar je je eigen zwembad hebt of zelfs een bediende, maar er is meer dan alleen de 4-sterren resorts. Ook als je op een budget bent zijn er fijne hotels waar je net zo goed kunt ontspannen. Of je nu op zoek bent naar een laid-back tropische vakantie of naar een onvergetelijke huwelijksreis, Zuid Ari Atol is met parelwitte stranden, heldere zee, top-duiklocaties en prachtige vakantieresorts de perfecte plek voor een relaxte vakantie op de Malediven.

Klimaat in Zuid Ari Atol

Zodra het zonnetje hier in Zuid Ari Atol verschijnt, wordt het heldere water van de Indische Zee meer turquoise, de witte zandstranden witter en de palmbomen groener. De Malediven genieten het hele jaar door van een warm tropisch klimaat, met temperaturen tussen 23°C en 32°C. Als dat niet als een paradijs klinkt, weten wij het ook niet meer! Het hoogseizoen loopt van december tot maart, wanneer de noordoostmoesson voor droger weer en een heldere lucht zorgt. Tijdens deze maanden is de luchtvochtigheid iets lager en is er de meeste dagen een verkoelende zeewind. Het is geen verrassing dat Kerstmis en Nieuwjaar de duurste tijd zijn om te reizen.

De zuidwestmoesson duurt van mei tot september. Het is natter, met af en toe harde wind, maar de stortbuien zijn meestal kort - ze zijn meestal binnen een half uurtje voorbij - en de zon komt snel weer op om de grond te drogen. Het onderwaterleven is meestal op zijn best van januari tot april, wat dus de perfecte tijd is voor de enthousiaste duiker. April wordt ook wel beschouwd als een ‘schouderperiode', dit is de reistijd tussen het hoog- en laagseizoen waardoor de prijzen lager zijn.

Zo als je ziet zijn zon, zee en strand al aanwezig, nu jij nog! Bekijk snel ons aanbod aan mooie resort en hotels en boek je vakantie naar dit prachtige deel van de Malediven!