JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Alles over Verenigde Staten: vakanties, inspiratie en tips
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Alles over de Verenigde Staten

Welcome to the land of freedom! Maak kennis met onbegrensde mogelijkheden tijdens een vakantie in de Verenigde Staten. Hier staat een schat aan avonturen klaar, die wachten op jou om ontdekt te worden. Van de majestueuze natuurwonderen zoals de Grand Canyon en het Yellowstone National Park tot aan bruisende metropolen zoals New York City. Amerika is een smeltkroes van culturen met grote diversiteit aan muziek, kunst en eten én biedt een rijke geschiedenis. Beproef je geluk in ontelbare casino's in Las Vegas of relax aan de schitterende stranden van Florida en California. Iedere hoek van het land biedt weer een nieuw avontuur. Dat belooft een onvergetelijke vakantie naar de Verenigde Staten te worden!

Populaire Amerikaanse bestemmingen

Weet jij al welke regio in de Verenigde Staten je wilt bezoeken? We hebben de populairste bestemmingen alvast voor je op een rij gezet. Bekijk hier direct alle Amerikaanse vakanties! Eerst geïnspireerd worden? Lees dan snel verder en ontdek jouw favoriete vakantietype, de beste tips en leukste excursies voor jouw vakantie in de Verenigde Staten.

Welk type reis naar de Verenigde Staten zoek je?

De Verenigde Staten zijn heel veelzijdig en bieden voor ieder type reiziger wat wils. Of je nu aan de mooie stranden in Florida wil relaxen tijdens een zonvakantie, of wanneer je juist op zoek bent naar een afwisselende stedentrip in New York City; 'the city that never sleeps'. Selecteer hieronder jouw type vakantie:

Ga voorbereid op reis!

Weet je zeker dat je alles goed geregeld hebt? Lees alle praktische informatie voor jouw vakantie naar de Verenigde Staten nog eens na. Zo weet je precies welke reisdocumenten je nodig hebt, of je het drinkwater nu wel of niet mag drinken én wat de lokale alarmnummers zijn. Claim nu alvast jouw plaats op de mooiste excursies in de Verenigde Staten en bekijk de transfertijden!

Tips en inspiratie

Live like a local in New York

Live like a local in New York

Top 10 bezienswaardigheden in New York

Top 10 bezienswaardigheden in New York

Uitgaanstips in Miami: de beste clubs

Uitgaanstips in Miami: de beste clubs

Veelgestelde vragen over de Verenigde Staten

Amerika is gelegen op het westelijk halfrond van de aarde en bestaat uit Noord-Amerika, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. De Verenigde Staten liggen in Noord-Amerika en grenzen aan Mexico en Canada. 

De vluchttijd naar de Verenigde Staten hangt af van je exacte locatie. Zo duurt een vlucht naar New York ongeveer 7-8 uur, maar neemt een vlucht naar San Francisco ongeveer 11-12 uur in beslag. Dit zijn rechtstreekse vluchten. Hou rekening met extra reistijd wanneer je een overstap hebt. 

Er zijn meerdere tijdzones in de Verenigde Staten. Het tijdsverschil is dan ook afhankelijk van de regio waarin je je bevindt. In Amerika is het 6-12 uur vroeger. 

Amerika, oftewel de Verenigde Staten, behoort tot de grootste landen ter wereld. De totale oppervlakte van de Verenigde Staten is ongeveer 9,8 miljoen vierkante kilometer. Alleen Rusland en Canada zijn groter. De grootste staat binnen Amerika is Alaska, met een oppervlakte van ongeveer 1,7 miljoen vierkante kilometer. Ook al is Alaska verreweg de grootste staat, Californië is het meest dichtbevolkt. 

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten.

De geschiedenis van Amerika gaat ver terug. Maar als we spreken over de Verenigde Staten als natie, dan werd het land officieel onafhankelijk verklaard in 1776. 

De Verenigde Staten bestaan uit 50 staten. 

Enkele van de meest iconische bezienswaardigheden in de Verenigde Staten zijn: het Witte Huis, het Capitool, het Vrijheidsbeeld, de Golden Gate bridge, Times Square en de Niagara Falls. De Verenigde Staten hebben echter nog veel meer te bieden, waaronder nationale parken, historische locaties en mooie stranden. 

Check via de vakantiewijzer Verenigde Staten wat de vereisten zijn voor jouw reis naar de Verenigde Staten. Hier vind je meer o.a. meer informatie over hoe lang van tevoren je je visum moet aanvragen voor Amerika. 

New York City, oftewel 'the Big Apple', is een van de meest populaire vakantiestemmingen in de Verenigde Staten. Met haar iconische bezienswaardigheden zoals Times Square, het vrijheidsbeeld, Central Park en Broadway kun je je hier eindeloos vermaken; tijdens een stedentrip of in combinatie met andere bestemmingen. Andere populaire vakantieplekken in de Verenigde Staten zijn Las Vegas, Los Angeles en Florida. 

De beste reistijd naar de Verenigde Staten hangt af van je bestemming. Zo is de lente perfect om het zuiden en zuidwesten te bezoeken, zoals Washington D.C. De zomer, van juni tot augustus, is het hoogseizoen voor het toerisme. Dit is een goede tijd voor het bezoeken van stranden, nationale parken en het bijwonen van festivals. Hou er wel rekening mee, dat het in deze maanden erg warm kan zijn. De herfst is geweldige tijd om het noordoosten te bezoeken vanwege de mooie herfstkleuren. En hou jij van wintersport? Dan zijn de wintermaanden van december t/m februari perfect. 

Yellowstone, the Grand Canyon, Yosemite en Zion National Park zijn de bekendste nationale parken in de Verenigde Staten. Yellowstone is het oudste nationale park ter wereld en de Grand Canyon behoort tot de meest iconische. Yosemite staat bekend om haar indrukwekkende granieten rotsformaties en Zion biedt dramatische rode rotsen en uitstekende wandelmogelijkheden.