Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Staten ×
    • Californie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Vakantie Californie

Aan de westkust van de Verenigde Staten ligt Californië. De golden state heeft met een bevolking van 39 miljoen mensen de meeste inwoners van alle staten. De staat heeft een gevarieerd landschap, met een beboste noordkust tot aan woestijnen in het zuiden. Ook zijn er vruchtbare valleien waar je wijn- en boomgaarden vindt. Als je denkt aan Californië, is het eerste wat in je opkomt de indrukwekkende kustlijn. Maar ook de prachtige natuur, zoals Yosemite National Park, maakt een bezoek aan Californië meer dan waard. Bezoek wereldsteden als San Francisco en Los Angeles of bekijk de grootste boom ter wereld in Sequoia National Park. Het kan allemaal in Californië!

Lees meer

Populaire vakanties Californie

Wereldsteden San Francisco en Los Angeles

San Francisco, the golden city, is een van de populairste toeristische steden ter wereld. Fiets over de iconische Golden Gate Bridge of bekijk de statige panden in het heuvellandschap. Waan je in Azië als je door een van de grootste Chinatowns ter wereld loopt. Shoppen kun je goed in de omgeving van Union Square. Neem de boot naar Alcatraz en luister naar verschillende ex-gevangenen en bewakers die je hun verhaal vertellen terwijl je door de gevangenis loopt. 

Los Angeles is de op een na grootste stad van de Verenigde Staten. In de Greater Los Angeles Area wonen ruim 18 miljoen mensen. Het is de stad van winkels, Hollywood en sterren. Een echte must-do in LA is dan ook het bezoek aan een filmstudio zoals die van Warner Bros of Universal Studio’s. Bekijk de surfers bij Venice Beach of ga shoppen bij Rodeo Drive. Kijk er trouwens niet vreemd vanop als je in Beverly Hills sterren ziet lopen als Sylvester Stallone of Paris Hilton. Geef je dag een vleugje magie met een bezoek aan Disneyland LA.

Highway 1

De weg tussen San Francisco en Los Angeles is een van de mooiste roadtrips van Amerika. De Highway 1 laat je de prachtige kust van Californië zien, vergeet niet om af en toe te stoppen om prachtige foto’s te maken. Tip: ga walvissen spotten bij Santa Cruz of Monterey Bay.

Natuur in Californië

In Californië is genoeg op natuurgebied te beleven. Het is dé plek voor natuurliefhebbers. Yosemite National Park is een van de mooiste plekken van Amerika. Van prachtige watervallen, de mooiste hikes tot aan spectaculaire uitzichten. In Yosemite National Park kom je ogen tekort. Een ander tof National Park is Death Valley. In dit natuurpark vind je droge zoutvlaktes en gekleurde rotsen. Bekijk de mooie zandduinen en ook hier kun je genieten van de prachtige uitzichten. Houd er rekening mee dat Death Valley National Park een van de heetste plekke op aarde is. Neem zeker een flesje water mee! Een bestemming die je zeker niet mag overslaan is Lake Tahoe. Dit prachtige meer is omgeven door naaldbossen en hoge bergen. Het water in het meer is kraakhelder en in de omgeving maak je de mooiste wandelingen.

In het Sequoia National Park vind je de grootste boom ter wereld. De zogenaamde Sequoia-bomen zijn qua massa de grootste bomen ter wereld. The General Sherman Tree is met een lengte van ruim 83 meter en een diameter van 11 meter behoorlijk indrukwekkend te noemen. Misschien nog wel indrukwekkender: de mammoetboom is zo’n 2300 jaar oud. Leuk om te weten: de langste boom ter wereld staat ook in Californië. De kustmammoetboom Hyperion heeft een lengte van 115,6 meter, je vindt de boom in het Redwood National Park.

Weer en beste reistijd Californië

Californië heeft een mediterraan klimaat. Van maart tot en met mei liggen de temperaturen rond de 20 – 25 graden. Van juni tot september is het lekker zonnig met een gemiddelde temperatuur van zo’n 35 graden. Ook in oktober en november is het in Californië nog prima weer.