Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Arabische Emiraten ×
    • Ajman ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Een vakantie naar Ajman klinkt je misschien niet zo bekend in de oren, maar dat is vanaf nu verleden tijd. Ajman is het kleinste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten en bijna iedereen woont in de gelijknamige hoofdstad. Ajman is één van de mooiste en beste strandbestemmingen van de Verenigde Arabische Emiraten. Met een 16 kilometerslang strand van witte zandkorrels en op en neer wuivende palmbomen beleef je hier een relaxte strandvakantie aan de Perzische Golf. Ajman is een rustig alternatief als je graag één of meerdere dagen Dubai wilt bezoeken, maar niet in de drukte van deze wereldstad wilt verblijven. Vanuit Ajman is het 45 minuten rijden naar het bruisende Dubai. Tot snel in Ajman!

Lees meer

Populaire vakanties Ajman

   

Bezienswaardigheden in Ajman

De meest favoriete plek van Ajman is voor velen het mooie strand. Je geniet hier van onbezorgde stranddagen vol zonneschijn. Parallel aan het lange zandstrand ligt de Corniche Boulevard waar je heerlijk kunt wandelen en langzaam de zon achter de horizon ziet verdwijnen. Wanneer je het strand achter je laat zie je de authentieke kant van Ajman met historische forten en traditionele souks waar oude ambachten nog aan de orde van de dag zijn. Maak tijdens je vakantie in Ajman zeker tijd vrij voor het Ajman Museum over de geschiedenis van deze kustplaats, het Masfout Castle en de Al-Murabbaa toren.

Wanneer je in Ajman bent zul je ook veel traditionele boten zien rondvaren. Deze Arabische houten boten heten ‘dhow’s’. Ajman heeft het grootste scheepswerf ter wereld als het gaat om dhow boten. Bij het werf kun je een bijzonder kijkje nemen hoe scheepsbouwers op traditionele wijze dit soort boten maken en te water laten. Natuurlijk mag een rondvaart met zo’n mooie boot niet ontbreken tijdens je vakantie in Ajman!

Natuur in Ajman

Net buiten het centrum van Ajman ligt een prachtig natuurgebied. We hebben het over Al Zorah Nature Reserve. Je vindt hier een uniek ecosysteem vol mangroves. De mangroves zijn het thuis van vele vogelsoorten waaronder flamingo’s. Probeer tijdens een actieve kajaktocht zo veel mogelijk vogels te spotten in Al Zorah Nature Reserve!

De beste reistijd voor een vakantie Ajman

Ajman is een ideale winterzonbestemming. In de wintermaanden zijn de temperaturen hier heerlijk tussen de 24 en 30 graden, met veel zonne-uren en regen is een zeldzaamheid. Probeer de hete zomers te omzeilen (tenzij je hier goed tegen kunt), want in de zomermaanden stijgt het kwik tot 40 graden en warmer. De beste reistijd voor een vakantie naar Ajman is van oktober t/m april.  

Hoteltips in Ajman

In Ajman vind je een schat aan luxueuze 4 en 5-sterren hotels. De meeste liggen direct aan een schitterend zandstrand. Goede tips voor een mooi hotel in Ajman zijn The Oberoi Beach Resort Al Zorah, Ajman Saray a Luxury Collection en Fairmont Ajman.