JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Ontdek de wereldrecords van Dubai » Prijsvrij Vakanties

Wereldrecords verbreken in Dubai

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 03-02-2021

In Dubai is alles groter, hoger, mooier en luxer. En tijdens de wintermaanden is deze extravagante bestemming ideaal om eens te bezoeken. Bezoek dan o.a. het hoogste gebouw ter wereld en combineer dit met een zonnige dag aan het strand. Wist je dat je tijdens je vakantie in Dubai meerdere wereldrecords kunt bezoeken? Check ze hier voor je vakantie start!

Hoogste gebouw ter wereld: Burj Khalifa

De skyline van Dubai is fenomenaal. De hoge wolkenkrabbers met elk hun eigen design zorgen ervoor dat dit stadsbeeld niet zo snel verveeld. Vooral het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, springt er met kop en schouders bovenuit (letterlijk).

Met een hoogte van maar liefst 828 meter heeft dit gebouw een prominente plek in het centrum gekregen. Tot zeker 2020 wordt verwacht dat de Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld blijft, dus wees er snel bij! Vanaf het observatie dek op de 124ste verdieping kun je kilometers ver kijken. Perfect dus om dit aan het begin van je vakantie te plannen!

Je kunt je tickets voor het observatie dek alvast online kopen wat je een lange wachtrij bespaard. Overigens kun je ook dineren in het restaurant van de Burj Khalifa, dan heb je gelijk in het hoogst gelegen restaurant ter wereld gegeten. De ingang van de Burj Khalifa bereik je via het winkelcentrum Dubai Mall, welke ons direct bij het volgende wereldrecord brengt.

Hoteltip: Canal Central*****

Het grootste overdekte winkelcentrum

De ingang van de Burj Khalifa bevindt zich in de Dubai Mall. Het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld én het meest bezochte winkelcentrum ter wereld. Met wel 250 voetbalvelden aan shopgebied kun je hier ECHT altijd slagen. Je hebt hier ruim 1.200 winkels en meer dan 200 restaurants en cafés. De Dubai Mall heeft een groot aquarium, een ijsbaan, bioscoop en nog veel meer. Je bereikt het winkelcentrum met het openbaar vervoer of zet je huurauto op één van de 14.000 (!) parkeerplaatsen.

Hoteltip: Voco Dubai*****

Grootste waterfonteinenshow

Voor de Burj Khalifa en Dubai Mall ligt het aangelegde Burj Khalifa meer van ongeveer 30 hectare groot waar zich een immense fonteinenshow afspeelt. De fonteinen spuiten het water tot wel 152 meter hoog. De lichten die gebruikt worden kunnen tot wel 32 kilometer verderop gezien worden! Reserveer een tafeltje in één van gezellige restaurants aan het meer zodat je tijdens je diner een prachtig uitzicht hebt over de fonteinenshow.

Hoteltip: Towers Rotana****

Waterfonteinenshow

Waan je in een andere wereld op Palm Island

Het aangelegde Palm Island is een waar icoon van Dubai. Het eiland wat de vorm heeft van een palmboom, is aangelegd in 2004. Op dit eiland ligt het prestigieuze hotel Atlantis The Palm waar ook weer genoeg records te verbreken zijn. Het grootste waterpark van het Midden-Oosten, Aquaventure, is hier gelegen. De loterij gewonnen en jezelf in luxe onderdompelen? Eén van de duurste suites ter wereld (ongeveer $27.000 per nacht) boek je bij hotel Atlantis The Palm.

Atlantis The Palm

Slapen in het hoogste hotelgebouw

Geen hoogtevrees? Dan slaap je in het JW Marriott Marquis Hotel in Dubai. Zo verbreek je tijdens je verblijf gelijk het wereldrecord om in het hoogste hotelgebouw te slapen. Met een hoogte van wel 355 meter heb je een prachtig uitzicht vanaf je suite. Het vijf sterren JW Marriott Marquis hotel boek je vanaf € 761,- per week inclusief vlucht.

Skiën in de woestijn

Dit is één van onze leukste wereldrecords. Zoek de verkoeling op in het grootste overdekte skiparadijs ter wereld! Je kunt er de piste af met de ski’s of snowboard maar als dierenliefhebber staat er natuurlijk ook een bezoekje aan de pinguïns gepland. Het sneeuwparadijs is wel 22.500 vierkante meter groot (ongeveer 3 voetbalvelden) en voorzien van echte sneeuw, het hele jaar door!

Meeste wolkenkrabbers per vierkante meter

In de imposante wijk Dubai Marina vind je ruim 200 verschillende wolkenkrabbers. Als je over de Marina Walk loopt is er één wolkenkrabber die er tussenuit springt. De Cayan Tower. Deze wolkenkrabber heeft een hoogte van wel 306 meter en draait 90 graden om zijn eigen as. Het ontwerp van de eigenzinnige toren komt van de dezelfde ontwerpers als de Burj Khalifa en de Trump Tower in Chicago.

Dubai Marina

Is Dubai over de top? Het is maar hoe je het bekijkt. Deze oliestaat heeft in ieder geval genoeg vertier (en wereldrecords) om je te vermaken tijdens je vakantie. Slapen in een zevensterrenhotel (Burj Al Arab) of spot één van de  duizenden Lamborghini’s (zelfs als politieauto’s!), Ferrari’s of Rolls-Roys op de weg. Toch kun je met een klein budget er een wereldvakantie van maken. Dubai moet je écht beleven en je zult ontdekken dat hier niets te groot of teveel is. Scroll eens door ons aanbod en wij beloven je dat dit een TOP vakantie wordt!