Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Egeische Kust ×
    • Ozdere ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Özdere is één van de gezelligste badplaatsen voor een zonvakantie aan de Egeische Kust in Turkije. De badplaats ligt in de provincie Izmir en op ongeveer een uur rijden van de gelijknamige miljoenen stad Izmir. Özdere zelf bestaat uit twee delen. Het stukje langs de kust waar de meeste hotels zich bevinden en het dorpje landinwaarts omringd door het groen en oranje van de mandarijnen plantages. Het stukje langs de kust wordt gekenmerkt door verschillende strandjes waar je vanuit de meeste hotels direct zicht op hebt. Het grootste en populairste strand van Özdere is Cukuralti Public Beach. Wandel over de promenade en geniet van het uitzicht over de prachtige Egeïsche zee. Kortom: een vakantie in Özdere is optimaal genieten!

Lees meer

Populaire vakanties Ozdere

Activiteiten tijdens je vakantie in Özdere

Rijdt door de vele wijn- en boomgaarden om deze badplaats heen of geniet in Özdere zelf van het relaxte zandstrand en de vele gezellige bars en restaurants. Özdere is bij uitstek een vakantiebestemming waar je je terugtrekt uit de drukte van de grotere toeristische plaatsen. Maar als je zin hebt, kun je natuurlijk een dagje naar de miljoenenstad Izmir. Rijdt hier in een uurtje naartoe en bezoek bijvoorbeeld de overblijfselen van de Agora waar de marktkooplui in Romeinse tijd hun handelswaar aan de man brachten. Bezoek in Özdere de openluchtbioscoop of ga op ontdekkingstocht langs de vele strandjes in deze natuurrijke omgeving. Zo is er genoeg te doen in deze gezellige havenstad. Lees in onze blog nog meer tips over wat te doen in Izmir!

Eten in Özdere

De Turkse keuken is in Özdere goed vertegenwoordigd. Ga je een week op vakantie in Özdere dan heb je de tijd om kennis te maken met een aantal heerlijke lokale lekkernijen. Proef bijvoorbeeld Topalak, een heerlijke combinatie van Bulgur, kikkererwten, groente en vlees. Of ga voor een bord Kashek, een stoofpot van gerst gemengd met bijvoorbeeld kip of rund en overgoten met tomatensaus. Özdere staat ook bekend om de kipgebakjes waarbij rijst en krenten in deeg worden gebakken en in een baklava-vorm worden gesneden.

Het weer in Özdere

De hete en droge zomers van Özdere maken de badplaats tot een ideale vakantiebestemming voor wie de hele dag in de zon wil zitten. Van mei tot en met oktober is het overdag vrijwel altijd boven de 20 graden in Özdere. Wil je absolute zonzekerheid? In de maanden juni tot en met september is het in Özdere vrijwel altijd droog. De zee temperatuur is in de zomer ook erg aangenaam en ligt het hele jaar door tussen de 14 en de 27 graden. Bereid je voor op zon, zee, strand en lekker eten als je Özdere op je lijstje van leuke vakantiebestemmingen zet!