Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Egeische Kust ×
    • Akyarlar ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Zin in een vakantie naar Turkije met prachtige stranden en een rijke historie? Dan zit je in Akyalar goed. In het uiterste zuidwesten aan de Egeische Kust, ligt de baai van Akyarlar. Een prachtig stuk van Turkije. Vanaf de baai kan je het Griekse eiland Kos goed zien liggen. Dit eiland is namelijk slechts 5 km van deze bestemming verwijderd. In het verleden was Akyarlar een havenplaats voor bewoners van het eiland Kos. Daarom kom je er nog veel Griekse invloeden tegen in de vorm van natuurstenen huizen. In de regio van Akyarlar komen nog weinig Europese toeristen waardoor het een unieke bestemming is gebleven. Perfect dus voor een ontspannen zonvakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Akyarlar

Vakantie Akyalar: Gezellig en gemoedelijk 

Akyalar is een ideale bestemming als je wil genieten van de rust en de Turkse gemoedelijkheid, maar ook zeker als je uitstapjes wil gaan maken is er genoeg te doen. In de knusse badplaats Akyalar kun je genieten van de zon, strand en zee. Deze badplaats staat ook heel erg bekend bij de watersporters, de wind die vanuit de heuvels waait zorgt voor deze enorme populariteit.

Voor de lekkere eters onder ons (en dan voornamelijk de visliefhebbers) is Akyalar ook een aanrader, je vindt hier namelijk hele goede visrestaurants, dat is natuurlijk helemaal niet gek want het is een voormalig vissersdorp. 

Stranden van Akyalar

De stranden in de badplaats Akyalar hebben een fijn grind zandstrand. De kustlijn van Akyalar is niet lang gestrekt maar heeft twee kleinere baaitjes. Dit maakt het erg gezellig omdat het allemaal nét wat knusser is dan een lang gerekt zandstrand. Aan de baaitjes vind je diverse winkels, barretjes en restaurants (met als specialiteit natuurlijk vis!). Met uitzicht op de groene, heuvelachtige omgeving kun je hier echt genieten! 

Het weer in Akyalar

Het mediterrane klimaat van Akyalar is ideaal voor de perfecte zonvakantie. Tussen april en oktober is het in Akyalar warm, droog en schijnt de zon volop! In het hoogseizoen, de maanden juni, juli en augustus, kunnen de tempraturen hoog oplopen tot achter in de 30 graden. Hou je niet van deze extreme hitte? Dan kun je beter in de maanden april, mei, september of oktober reizen naar Akyalar. Vooral het naseizoen is heerlijk met lekkere temperaturen en een opgewarmde zee.

Akyalar is volgens ons één van de mooiste plekken op het schiereiland Bodrum. Bekijk de mooie hotels en resorts en wie weet vlieg jij je volgende vakantie met ons mee naar deze heerlijke plek!