Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Sri Lanka ×
    • Westen ×
    • Kalutara ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ontdek de vakantiebestemming Kalutara in het Westen van Sri Lanka. Kalutara staat vooral bekend om de lokale rubberplantages en de ontwikkeling van rieten matten en manden. Vroeger was het een belangrijk handelscentrum voor allerlei kruiden. Dit komt door de ideale ligging aan de monding van de Kalu Ganga rivier. Een must-see bezienswaardigheid is de boeddhistische tempel Kalutara Bodhiya. Bewonder hier een hoge koepel met prachtige muurschilderingen en kom meer te weten over de geschiedenis van Boeddha. Wissel je culturele bezoek af met een dagje strand. Door het brede zandstrand is het perfect voor een wandeling of om heerlijk te zonnen en een verfrissende duik te nemen in de zee. Vier je vakantie in Kalutara!

Lees meer

Populaire vakanties Kalutara

Vakantie Kalutara: geschiedenis

De badplaats Kalutara kent een rijke geschiedenis. Aan het begin van de 17e eeuw bezetten de Portugezen de badplaats en bouwden zij een versterking op de plaats waar een boeddhistische tempel stond. Ook stond er in Kalutara een Nederlands fort uit 1685. Dit fort kwam in 1796 in handen van de Britten en werd later in de 19e eeuw gesloopt.

Uiteindelijk is er op de overblijfselen van het fort een nieuwe tempel gebouwd, de Gangatillaka Vihara. De tempel valt enorm op door de grote witte dagoba, het meest typerende religieuze bouwwerk van het boeddhisme.

Wat te doen in en rondom Kalutara

Voor strandliefhebbers is Kalutara ideaal om tot rust te komen onder het genot van een lekker drankje. Om alles uit je vakantie te halen, maak een rondreis door dit prachtige land. Ontdek het vakantieland bijvoorbeeld per trein. Tijdens de reis van bestemming A naar B ga je fantastische uitzichten bewonderen. Denk aan typische theeplantages en prachtige watervallen. Een ander vervoersmiddel die je eigenlijk niet mag overslaan is de tuk-tuk! Met een ritje in een tuk-tuk ga je wellicht highlights ontdekken die alleen maar te voet of per tuk-tuk te bereiken zijn.

Ga op reis naar een van de leukste badplaatsen van Sri Lanka, Hikkaduwa. Een perfecte spot voor surfliefhebbers. Ook voor beginners is het geschikt om hier te leren surfen door de vele hotels en strandtenten die surflessen aanbieden. Hikkaduwa kent ook een kleurrijke onderwaterwereld waar je de meest bijzondere vissen en schildpadden gaat spotten.

Vervolg je reis naar de gemoedelijke stad Galle. Een feitje over deze stad is dat in de 17e eeuw de Nederlandse VOC een fort in Galle hadden gebouwd. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een mooi fort dat later is overgenomen door de Britten. Het fort is omgetoverd tot een fijne stad met leuke winkels, heerlijke restaurants en een aantal interessante bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Groote Kerk, de Old Dutch Hospital of de National Maritime Archaeology Museum om in de geschiedenis van Galle te duiken.

Beste reistijd naar Kalutara

De beste reistijd voor een zonvakantie in Kalutara is van januari t/m april, november en december. Tijdens deze maanden staan warme temperaturen op je te wachten die wel tot zo'n 31 graden kunnen oplopen. Zie jij jezelf al helemaal genieten onder de zon? Bekijk dan ons aanbod en ontdek de vakantiebestemming Kalutara met eigen ogen!