Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Sri Lanka ×
    • Zuiden ×
    • Galle ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Galle is een gezellige, sfeervolle stad in het Zuiden van Sri Lanka. Het UNESCO-stadje dat ooit opgericht is door de Nederlandse Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) barst nu van de hippe winkeltjes, restaurants en knusse straatjes. In Galle valt nog veel terug te zien van de Nederlandse overheersing. Wil je meer leren over het koloniale verleden dan zit je hier goed. Het is een genot om door deze historische stad te lopen. Galle ligt aan de kust en in de omgeving vind je prachtige stranden. Veel reizigers combineren een bezoekje aan de stad dan ook met een paar dagen zon, zee en strand. Wordt Galle jouw volgende vakantiebestemming?

Lees meer

Populaire vakanties Galle

Wat te doen tijdens je vakantie in Galle?

Galle is een veelzijdig stadje waar van alles te beleven is. Van cultuur en natuur tot heerlijke restaurantjes en gezellige strandtentjes. Je vindt het allemaal in dit dorpje! 

Ontdek Fort Galle en de vuurtoren

Klim bovenop de metersdikke oude stadsmuren van Galle Fort en loop langs Flag Rock, een populaire plek om de zonsondergang te bekijken. Op deze plek waarschuwden de Hollanders vroeger naderende schepen, vanwege de gevaarlijke rotsen in het water en bouwden hier later een vuurtoren. Deze witte vuurtoren is het bekendste punt en vanaf hier kun je een rondje om het centrum lopen. De vuurtoren en klokkentoren zijn twee iconen van Galle die je niet wilt missen. Leuke souvenirs koop je vooral in Galle Fort. Door de mooie handgemaakte producten, in combinatie met de oude stijlvolle winkels kan je hier je hart ophalen.

Bezoek Old Dutch Hospital

Een van de oudste gebouwen is het Old Galle Dutch Hospital. Het oude ziekenhuis is hier in de VOC-tijd gebouwd voor de Nederlanders die naar de stad kwamen. Inmiddels is het ziekenhuis omgebouwd tot een verzamelplek van hippe restaurants en boetiekjes. Je kunt hier heerlijk eten en drinken met uitzicht over de zee.

Relaxen op de mooiste stranden van Galle

Galle ligt aan de kust en in de omgeving vind je prachtige stranden. Een van de leukste én mooiste stranden van Galle is Jungle Beach. Jungle Beach is  zelfs één van de mooiste stranden in heel Sri Lanka. Het ligt onderaan een heuvel (dus je moet er even voor klimmen) maar wanneer je er vroeg genoeg bent kun je de hele tropische baai voor jezelf hebben. Dalawella Beach ligt op 15 minuten rijden van Galle Fort en hier kun je makkelijk met een tuktuk naar toe. Dalawella Beach heeft een breed zandstrand en hier kun je fantastische snorkelen. Vergeet vooral niet een onderwatercamera mee te nemen om onder andere de reuzenschildpadden te fotograferen.

Spreekt Galle in Sri Lanka jou aan? Bekijk dan snel op onze website in welk hotel jij wil verblijven tijdens je vakantie in dit leuke stadje!