JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Korte vakantie Ibiza? Tips voor een kort verblijf!

Korte vakantie Ibiza? Met deze tips haal jij alles uit je verblijf! 

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 02-11-2021

Ibiza is hot en happening, dat is waarschijnlijk geen nieuws. Maar Ibiza heeft zoveel meer te bieden dan alleen maar mooie stranden en vette clubs. Dit is natuurlijk goed nieuws, maar als je voor een korte vakantie naar Ibiza gaat kan het ook leiden tot keuzestress. Want waar moet je allemaal geweest zijn? En hoe zorg je dat je alles uit je verblijf op dit heerlijke eiland haalt? Wij hebben drie dikke tips voor je zodat je niets mist, alles uit je verblijf haalt en bij terugkomst het gevoel hebt weken te zijn weggeweest.

Tip 1: Huur een auto op Ibiza

Door een auto te huren op Ibiza geniet je al vanaf de eerste minuut van complete vrijheid. De wegen zijn er goed begaanbaar en er rijden veel toeristen rond, dus de ideale omstandigheden om tijdens een korte vakantie het eiland te verkennen. Bezoek ook zeker het schitterende noorden van Ibiza, waar je tussen de groene heuvels en olijfbomen geniet van de heerlijke rust. Portinatx wil je zeker niet missen, maar ook Es Portixol is een dikke bonustip. Dit kleine maar oh zo mooie baaitje kun je alleen te voet bereiken, maar is de wandeling van een half uur zeker weten waard.

Hoteltip: BG Portinatx Beach Club****


Pier in de baai van Portinatx

Tip 2: Trek het binnenland van Ibiza in

Niet alleen in het noorden van Ibiza vind je heerlijke rust, ook in het binnenland heerst er een fijne serene sfeer. De natuur is hier adembenemend mooi – en groen – en de verschillende kronkelweggetjes maken het tot een sprookjesachtig decor. Santa Gertrudis de Fruitera mag je écht niet voorbij rijden zonder een stop te maken. Dit pittoreske dorpje heeft de schattigste witte huisjes, werkelijk overal waar je kijkt schitterende bloemen en ligt op slechts 12 kilometer rijden van Santa Eulalia. Het binnenland beschikt ook over verschillende goed aangegeven wandelpaden, dus parkeer de auto en ga voor een avontuurlijke hike op Ibiza.

Hoteltip: Melia Ibiza****

Huis bedekt met bougainvillea in Ibiza

Pak een feestje mee op Ibiza

Het is natuurlijk allemaal hartstikke leuk die rust en natuur op Ibiza, maar de kans dat je er een, twee of meerdere feestjes mee wilt pakken blijft aanzienlijk groot. Ook al ben je maar 4 of 5 dagen op Ibiza, een feestje mag niet ontbreken. Hiervoor ben je in de zuidelijke helft van het eiland op de juiste plek, en dan met name in Ibiza-Stad, Playa Den Bossa en San Antonio. En als je er dan toch 4 of 5 dagen bent, dan kun je ze net zo goed alle drie bezoeken…

Hoteltip: Vibra Algarb****


DJ op een strandfeest in Ibiza

Hebben we jou een beetje kunnen helpen om in 4 of 5 dagen Ibiza zoveel mogelijk te kunnen zien en meemaken? Dan is het nu alleen nog maar zaak dat heerlijke hotel uit te kiezen en de teenslippers en zonnebrand klaar te leggen. Want hoe kort jouw vakantie op Ibiza ook mag zijn, je gaat het er heerlijk hebben!