JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
De leukste hippiemarkten van Ibiza » Prijsvrij Vakanties

De leukste hippiemarkten van Ibiza

Auteur: Danique  Gepubliceerd op: 12-09-2021


Flowerpower, handgemaakte souvenirs en een relaxte sfeer. De hippiemarkten op Ibiza zijn een must do tijdens je vakantie. En nee hoor, deze hippiemarkten zijn echt niet allemaal zoals de doorsnee toeristenmarkt die je vaak op populaire vakantiebestemmingen tegenkomt. De eerste hippiemarkten op Ibiza werden zelfs al in de jaren 50 georganiseerd. Nog steeds worden veel spullen met de hand gemaakt door hippies die al tientallen jaren op het eiland wonen. Benieuwd welke hippiemarkten je niet wilt missen op Ibiza? Lees dan gauw verder!

De grootste hippiemarkt van Ibiza: Punta Arabi in Es Canar

In Es Canar vind je de grootste hippiemarkt van Ibiza. Hippiemarkt Punta Arabi kwam in 1973 tot leven doordat de eigenaar van Hotel Club Punta Arabi een aantal hippies de mogelijkheid gaf om handgemaakte spullen te verkopen. De paar stalletjes die er toentertijd werden neergezet zijn er iets meer geworden… Elke woensdag vind je hier namelijk vier- tot vijfhonderd kramen waar echt van alles verkocht wordt. Eerlijk is eerlijk, op deze markt is niet alles meer met de hand gemaakt. Maar je kunt zeker nog wat originele items tegenkomen. Bovendien is het gewoon genieten hier door de gezellige sfeer en heerlijke muziek die wordt gespeeld.

Openingstijden Punta Arabi: elke woensdag van 10.00 uur tot 18.00 uur (april tot en met oktober).

Hoteltip: Leonardo Royal Ibiza Santa Eulalia****

Echte hippie vibes op Las Dalias in San Carlos

Las Dalias is al sinds de jaren 50 een begrip op Ibiza, maar pas in de jaren 80 ontstond hier een kleine hippiemarkt. Nu staan er elke zaterdag ruim tweehonderd kramen klaar waar je fijn kunt rondsnuffelen. Je kunt hier niet alleen de mooiste spullen scoren, maar ook heerlijk eten en drinken. Er wordt live muziek gespeeld en voor wat ontspanning kun je een massage nemen in een van de massagetenten. In de zomermaanden wordt er op maandag en dinsdag ook een avondmarkt georganiseerd en in augustus komt de zondagavond daar nog eens bij.

Openingstijden Las Dalias: elke zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur (november tot en met maart) of 20.00 uur (april tot en met oktober) en op feestdagen.


Hippiemarkt Las Dalias

Entertainment op Gorilla Hippy Market in San Antonio

Om de Gorilla Hippy Market in San Antonio kun je niet heen. Bij de ingang staat een gigantisch standbeeld van een gorilla die je vanuit elke uithoek ziet. Het bezoeken van deze markt op Ibiza is echt een uitje. Naast het shoppen van souvenirs, kunst, boeken, sieraden en andere spullen wordt hier ook het nodige entertainment aangeboden, vooral in de avonduren. Ook aan kinderen wordt gedacht! Er staat hier regelmatig een springkussen. Een heerlijke markt om je souvenirs te scoren op Ibiza.

Openingstijden Gorilla Hippy Market: elke dinsdag, donderdag en zondag van 10.00 uur tot middernacht (april tot en met oktober).

Hoteltip: azuLine Mar Amantis I en II***

Dans en muziek op San Joan de Labritja

San Joan de Labritja is een pittoresk dorpje in het noorden van Ibiza. Dit dorpje zelf is alleen al leuk om te bezoeken. Maar kom je op een zondag, dan wil je ook even rondwandelen over de hippiemarkt van San Joan de Labritja. Je vindt op deze markt veel handgemaakte souvenirs en kunt heerlijke Spaanse hapjes proeven. Als je in alle rust over de markt wilt struinen, kun je het beste in de ochtend komen. Maar ben je niet bang voor een beetje sfeer? Kom dan in de middag langs. Vaak wordt er dan zulke opzwepende muziek gespeeld dat er ook gedanst wordt op de markt.

Openingstijden San Joan de Labritja: elke zondag van 10.00 tot 16.00 uur.


Kraampje hippie markt

Naast deze hippiemarkten op Ibiza zijn er nog veel meer te bezoeken! Je komt ze vanzelf tegen als je het eiland verkent. Heb je wel zin in een zonovergoten vakantie op dit Spaanse eiland? Boek dan nu je volgende vakantie.