JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Overwinteren op een zonnige bestemming » Prijsvrij.nl

Zoek Vakanties

Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Top 10 overwinter hotels

In deze accommodaties raden wij je aan te overwinteren:

Plekken om te overwinteren

De zomer is het favoriete seizoen van de meeste mensen. Helaas is het in ons kikkerlandje slechts enkele maanden per jaar warm weer. Om deze reden kun je er voor kiezen te overwinteren in een warmer, Zuid-Europees land. In landen als Spanje en Portugal blijven de temperaturen vaak wat aangenamer dan in Nederland. Overwinteren kan een lange vakantie betekenen maar ook een korte periode waarin je jouw batterij weer volledig oplaadt. Ook het zuidelijk halfrond beschikt met Thailand, Sri Lanka of Zuid-Afrika over bestemmingen voor Europese overwinteraars die aan de winter willen ontsnappen, maar Zuid-Europa blijft hiervoor toch verreweg het populairst.

Overwinteren op de Canarische Eilanden 

  • Verblijf op één van de 7 Canarische Eilanden
  • De temperatuur duikt vrijwel nooit onder de 15 graden
  • Geniet ook in de wintermaanden van de fijne stranden

Overwinteren in Spanje 

  • Populaire overwinter bestemmingen: Costa del Sol en Costa Blanca
  • Wij hebben een gevarieerd aanbod
  • Veel plaatsen hebben Nederlandse tandartsen, dokters, etc.

Overwinteren in Portugal 

  • Geniet van de prachtige baaien en stranden
  • Aanbod van prachtige appartementen en hotels in de Algarve
  • Populaire bestemming voor veel Nederlanders

Geliefde overwinterbestemmingen

Er zijn tal van bestemmingen die erg in trek zijn bij overwinteraars. Spanje en Portugal zijn de meest geboekte vakanties. Met name de Algarve aan de zuidkust van Portugal is door het zachte klimaat een geliefde vakantiebestemming voor zonaanbidders. In het centraal gelegen Albufeira ligt de gemiddelde temperatuur in januari bijvoorbeeld rond 18 graden Celsius, en veel kouder wordt het er ’s winters niet. Ook de Portugese eilandengroep de Azoren in de Atlantische Oceaan is ideaal voor een lange wintervakantie. Andere geliefde reisdoelen voor overwinteraars liggen in Spanje. Vooral de Costa Blanca, Costa del Sol, Andalusië, Alicante en de Canarische Eilanden zijn populaire overwinterbestemmingen.

Verblijfsmogelijkheden

Je kunt voor verschillende type accommodaties kiezen. Een appartementencomplex wordt vaak geboekt voor langere vakanties zodat je zelf de mogelijkheid hebt om zelf maaltijden te bereiden. Uiteraard kun je ook verblijven in een hotel waar iedere ochtend het ontbijt voor je klaar staat en je je geen zorgen hoeft te maken over de schoonmaak. Voor elk budget is er een verblijfskeuze. Wie het natte Nederlandse winterweer achter zich wil laten, vindt in het zuiden van Europa dus genoeg zonnige alternatieven om uit te kiezen!