Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Madeira ×
    • Camara De Lobos ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Camara De Lobos

Op het prachtige bloemeneiland Madeira ligt het schilderachtige plaatsje Camara de Lobos. Madeira ligt op zo’n 1000 km van het vaste land van Portugal. Het vissersdorp Camara de Lobos heeft kleurrijke vissersbootjes in de haven en is een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie. Het is één van de grootste plaatsen op het eiland en is gelegen tussen de wijngaarden. Het vissersdorp Camara de Lobos ligt op circa 10 kilometer van Funchal. De naam is afkomstig van de monniksrobben die hier tientallen jaren geleden leefden. In de baai, op de kliffen, is de vuurtoren te bewonderen. Beklim de trappen en je hebt hier een schitterend uitzicht over de baai en Camara de Lobos.

Lees meer

Populaire vakanties Camara De Lobos

De wijnen van Camara de Lobos

Camara de Lobos staat bekend om zijn uitstekende Madeirawijn. Er wordt gezegd dat in de omgeving van Camara de Lobos de beste druiven van het eiland verbouwd worden. In het dorpje is ook een wijnproeverij met uitgebreid assortiment te vinden. Uiteraard kun je ook van een wijntje genieten in één van de gezellige restaurantjes of cafés. In september wordt het jaarlijkse wijnfestival gehouden waarbij met blote voeten de druiven worden geplet. Vergeet ook niet om de specialiteit van het eiland, en zeker van Camara de Lobos, te proeven: de zwarte zwaardvis. Deze specialiteit ook wel de Espada genoemd, welke vers gevangen wordt.

De Cabo Girão klif in Camara de Lobos

Ten westen van Camara de Lobos vindt je de imposante zeeklif Cabo Girão. Dit is één van de beroemdste uitzichtpunten van Madeira. Met 580 meter hoogte zijn deze kliffen één van de hoogste van Europa en hier mag een bezoek dan ook niet ontbreken. Op het platform, wat deels van glas is gemaakt, heb je een prachtig uitzicht over de omliggende dorpjes, de kliffen en de Atlantische zee. Een absoluut en letterlijk hoogtepunt!

Vakantiebestemming met een schilderachtige omgeving

Camara de Lobos is een favoriete plek bij schilders. Ook Winston Churchill verbleef hier in de jaren vijftig en kreeg hier de inspiratie om deze plaats op het schilderdoek vast te leggen. In het dorp zijn ze er erg trots op dat ze zo’n beroemde gast hebben mogen begroeten en bij het Miradour Winston Churchill is een plaquette geplaatst om alle bezoekers hier aan te herinneren. Stap in de voetsporen van Churchill en geniet in Camara de Lobos van de prachtige schilderachtige omgeving.

Nonnenvallei

Ontdek ook de prachtige flora en fauna van de Nonnenvallei, in het bergachtige binnenland. Middenin de vallei ligt een klein afgelegen dorpje, Curral das Freiras, waar vroeger nonnen ondergedoken zaten, om te ontkomen aan piraten. De plek is niet zichtbaar vanaf zee, omdat het volledig omgeven wordt door bergen. De weg naar deze, letterlijk verborgen parel, is schitterend. Je kan hier genieten van prachtige vergezichten. Vanaf de boven gelegen bergpas, wandel je in een uur naar het dorpje. In Curral das Freiras draait alles om kastanjes, zelfs de likeur wordt ervan gemaakt! Ga proeven in een van de cafeetjes en neem een flesje mee als souvenir.