Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Azoren ×
    • Ponta Delgada ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Ponta Delgada

De plaats Ponta Delgada ligt op één van de Portugese eilanden van de Azoren. De Azoren zijn gelegen midden in de Atlantische Oceaan en bestaan in totaal uit negen bewoonde eilanden, waarvan Sao Miguel er één is. Hierop ligt de plaats Ponta Delgada. Wat kun je verwachten op Sao Miguel? Veel groen! Van alle eilanden is Sao Miguel één van de groenste en ook het grootste eiland van de Azoren. Sao Miguel is van oorsprong een vulkanisch eiland en dit zie je ook terug in de bouwstijl van de huizen, deze zijn allemaal uit lavasteen opgetrokken. Ponta Delgada is niet alleen de grootste stad van Sao Miguel maar ook de grootste stad van de Azoren. Genoeg te beleven dus tijdens je vakantie naar Ponta Delgada!

Lees meer

Populaire vakanties Ponta Delgada

Vakantie Ponta Delgada

Ponta Delgada is prachtig en over het algemeen vrij rustig. Het gezellige centrum heeft tal van kleurrijke huisjes, mooie kerken en authentieke tapas barretjes met heerlijk eten, goedkope biertjes en wijnen. Midden in het centrum van Ponta Delgada vind je de Portas da Cidade. Deze poorten zijn typerend voor Ponta Delgada. Bij Portas da Cidade is een groot plein gelegen welke is betegeld met zwarte en witte stenen, deze zien eruit als een prachtig mozaïek. Wanneer je door de poorten heen kijkt van Portas da Cidade zie je de mooie kerk Church of St. Sebastian (de Igreja Matriz De Sao Sebastiao), deze kerk is ook in zwart en wit tinten geschilderd.

Walvissen & dolfijnen spotten nabij Ponta Delgada

Ponta Delgada is één van de beste plekken in de Atlantische Oceaan om walvissen en dolfijnen te spotten. Dit weetje over Ponta Delgada wist je vast nog niet! In de zomer heb je de meeste kans om de walvissen te spotten en de dolfijnen kun je in principe het hele jaar door zien rondom de Azoren. De boottochten vertrekken direct vanaf Ponta Delgada en varen ongeveer 2 á 3 op zee om de wildwaterdieren te spotten. Ons advies, neem reistabletjes mee voor eventuele misselijkheid want het kan af en toe best wat onstuimig zijn op zee.

Streetart in de straatjes van Ponta Delgada

Helemaal hip & trendy; streetart! Ook in Ponta Delgada kun je op verschillende plekken streetart tegenkomen. De mooiste muurschilderingen gemaakt van graffiti, groot en klein. Degene die wij het mooist vinden is de gigantische walvis, deze verwijst direct weer naar het spotten van de walvissen vanaf Ponta Delgada. Als je door de straten loopt van Ponta Delgada is het dus zeker de moeite waard om je ogen open te houden en deze meesterwerken te ontdekken.

Kortom, Ponta Delgada is een perfecte uitvalbasis om het eiland verder te ontdekken. Een stad waar je de cultuur kunt opsnuiven, heerlijk kunt flaneren over de boulevard of kunt aanschuiven in één van de authentieke tapas barretjes met de heerlijkste lokale gerechten. Beleef het zelf!