JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Het mooiste eiland van de Azoren » Prijsvrij Vakanties

Het mooiste eiland van de Azoren

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 29-10-2021

Overweeg je een vakantie naar de Azoren? Dan hebben wij maar één tip voor je: doen! Deze eilandenarchipel van Portugal beschikt echt over de meest waanzinnige natuur, die moet je in je leven gezien hebben. Er zijn negen bewoonde eilandjes die tot de Azoren behoren, maar de mooiste en meest veelzijdige is toch wel Sao Miguel. Maar wat kun je allemaal doen op dit mooiste eiland van de Azoren? Wij hebben ons opgeofferd om dit uit te zoeken en delen onze tips in deze blog.

Kom even tot rust aan het strand van Sao Miguel

Om de eilanden van de Azoren te bezoeken begint de trip sowieso op Sao Miguel, omdat hier het internationale vliegveld ligt. Maar zodra je hier voet aan wal zet wil je er eigenlijk niet meer weg. Aan het begin van de vakantie – maar natuurlijk ook later – is er altijd veel behoefte aan rust en strand. Onze eerste tip is Melicias, dat vlakbij Ponta Delgada ligt. Een andere tip is om naar het noorden te rijden en Praia Moinhos te bezoeken. Hier vind je naast een heerlijk strand ook schitterende natuur. Onthoud wel dat je geen witte bountystranden vindt op Sao Miguel, het is en blijft natuurlijk een vulkanisch eiland.


Strand van Sao Miguel

Leuke steden op Sao Miguel

Natuurlijk gaat het op de Azoren voor het grootste deel over de prachtige natuur, maar er zijn ook verschillende leuke steden te bezoeken op Sao Miguel. De bekendste stad is de hoofdstad Ponta Delgada, waar je je in een waar openluchtmuseum bevindt en je van de ene bezienswaardigheid in de andere valt. Op het gebied van historische kerkjes bijvoorbeeld, waar je er talloze van tegenkomt wanneer je door de stad wandelt. Er hangt trouwens een rustige sfeer, dus geen hectiek zoals je die wellicht bij een hoofdstad verwacht. Aan de noordkust vind je Riberia Grande, een pittoresk stadje met witte huisjes en een klein centrum.

Hoteltip: Canadiano Urban Nature***


Centrum van Ponta Delgada

Natuur op Sao Miguel

Wat je écht niet mag missen tijdens een vakantie op de Azoren is Lagao des Sete Cidades. Vraag het aan iedereen die op Sao Miguel is geweest en je krijgt unaniem het antwoord dat je dit moet zien. Deze ‘sete’ bestaat uit twee meren met daar dwars overheen een brug, waardoor deze meren beide anders gekleurd lijken. Loop langs de kraters en geniet op hoogte van dit schitterende uitzicht. Bijkomen doe je tot slot in de heetwaterbronnen van Furnas, die je in het binnenland van Sao Miguel vindt.

Hoteltip: Terra Nostra Garden****


Sete Cidades & heetwaterbronnen van Furnas


Hebben wij je weten te overtuigen dat je écht naar de Azoren moet als volgende vakantiebestemming? Dan is onze missie geslaagd! Kies snel een lekkere accommodatie en voor je het weet sta je al met open mond te kijken naar al het natuurschoon.