JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
3 redenen waarom jij naar de Azoren moet! » Prijsvrij.nl

3 redenen waarom jij naar de prachtige Azoren moet!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 05-10-2021


Het is niet altijd leuk om te horen dat je iets ‘moet’, maar helaas is het in dit geval niet anders: je moet namelijk echt naar de prachtige Azoren. Deze eilandengroep behoort tot Portugal en vind je ten westen van het vasteland. De Azoren kun je omschrijven als één grote highlight, maar toch hebben wij voor jou drie tips weten te onderscheiden waarom je naar de Azoren moet. Het heeft alles te maken met het buitenleven en de schitterende natuur die je op de eilanden vindt, dus bereid je voor op een wel heel uniek lijstje aan redenen.

Reden 1: natuur, natuur, natuur

Het is moeilijk kiezen uit de 9 bewoonde eilanden van de Azoren, maar als je voor Sao Miguel kiest is Caldeira das Sete Cidades een absolute highlight! Dit ligt op nog geen uur rijden van de hoofdstad Ponta Delgada en de reden dat je dit niet mag missen heeft alles met de schitterende natuur van de Azoren te maken. In Caldeira das Sete Cidades vind je namelijk een meer met een magische sfeer, alsof Harry Potter een scène van Lord of the Rings is binnengelopen. Actievelingen maken hier een wandeling van 5 uur, en genieten iedere minuut van het panoramische uitzicht op het meer. Voor een korte variant parkeer je aan de rand van het meer en maak je hier een wandeling.


Das Sete Cidades, Azoren

Reden 2: zonnebaden in een UNESCO-gebied

Gaat jouw hart sneller kloppen van gebieden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan? Dan is het eiland Terceira perfect voor jouw eerstvolgende vakantie. Kies een heerlijke accommodatie in Angra de Heroísmo en combineer het beste van twee werelden: een leuke en levendige stad met een heerlijk strand ter ontspanning. En welk van de twee werelden je ook kiest, je blijft je bevinden binnen de werelderfgoedlijst. Het gehele centrum van Angra de Heroísmo staat hier namelijk op.


Uitzicht op Angra da Heroísmo

Reden 3: walvissen spotten

Wist je dat de Azoren binnen Europa tot de beste plekken behoren om walvissen in het wild te kunnen spotten? Boek bijvoorbeeld een heerlijk verblijf in Vila Franca Do Campo aan de zuidkust van het eiland Sao Miguel, en boek vanuit hier een walvissentour. Met een beetje geluk spot je niet alleen walvissen, maar duikt er ook nog een vrolijke Skipper tussendoor.


Orcas


Vul jij na jouw vakantie op de prachtige Azoren het lijstje met redenen verder aan? We zijn benieuwd naar jouw belevenissen op deze schitterende eilanden! Laat het ons weten en wie weet schitteren jouw redenen in een volgende blog over de prachtige Azoren.