Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Oostenrijk ×
  • Wenen ×
  • Wenen ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ga in je volgende stedentrip naar de mooiste stad van Oostenrijk, Wenen. Deze stad is uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld. Dit komt door de infrastructuur, luchtkwaliteit en het aanbod van cultuur, onderwijs en medische zorgen. Hier vind je talloze musea en bewonderenswaardige architectuur. Bezoek het Kunsthistorisch Museum waar je kunst kan bewonderen van Michelangelo, Vermeer en Rembrandt. Als shopliefhebber ben je in Wenen ook aan het juiste adres. Als je op zoek bent naar winkels net als de 9 straatjes in Amsterdam, dan moet je in de wijk Spittelberg zijn. Vergeet ook niet een bakje koffie te doen, dit is een soort Weense traditie. Dus wanneer ga jij op stedentrip naar Wenen?

Lees meer

Populaire stedentrips Wenen

Wat te doen tijdens een weekendje Wenen

Als kunstliefhebber kan jij je goed toeven in Wenen. Als je kunstwerken van Oostenrijkse schilders wilt bewonderen, dan is het Leopold Museum iets voor jou. Hier vind je kunst van onder andere Egon Schiele, Gustav Klimt en Oskar Kokoschka. Een andere klassieker van Wenen is het Sissi Museum. Hier bewonder je de prachtige trouwjurk, de barokke koets en het keizerlijke meubilair van Sissi. Andere must-see bezienswaardigheden zijn de Slot Belvedere, de Stephansdom en de Schloss Schönbrunn.

Culinair genieten tijdens je stedentrip in Wenen

Drink in Wenen een échte Wiener Melange dat onder andere gemaakt wordt met warme melk, basterdsuiker, slagroom en pure chocolade. En zoals het in Wenen hoort eet je hierbij een heerlijk stukje Sachertorte. Doe dit in een van de traditionele koffiehuizen die gevestigd zijn in ouderwetse panden met pracht en praal. Wat ook ontzettend lekker is zijn de enige echte Wiener Schnitzels. Deze eet je in combinatie met een Wiener erdäpfelsalat en Preiselbeeren van cranberries.

Winkelen in Wenen

Tijdens je stedentrip of weekendje weg in Wenen hoort natuurlijk ook winkelen bij. Hier is het dan ook heel erg leuk om te winkelen, doordat er genoeg keuze is voor iedere portemonnee. Van haute couture en prachtige juwelen tot aan geliefde vintage vondsten. Een aantal must-see winkelstraten waar je je als shopliefhebber goed kunt toeven zijn de Kärntner Strasse, Mariahilfer Strasse en de grote warenhuizen die in het centrum van Wenen te vinden zijn. 

Krijg jij nu ook al helemaal zin in een stedentrip of weekendje weg in Wenen? Plan jouw reis in en ga eropuit!

Blog

 • Foto
  De beste tips voor een stedentrip naar Wenen
  16 december 2021

  In wereldstad Wenen is genoeg te beleven! Maar waar begin je? Deze blog helpt je op weg en geeft je een checklist met 6 tips en highlights voor jouw stedentrip naar Wenen. Wie neem jij mee?

  Tips voor jouw stedentrip Wenen