Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Oostenrijk ×
    • Salzburg ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Salzburg

Salzburg is één van de populairste vakantieplekken van Oostenrijk. Salzburg ligt redelijk centraal en grenst als regio aan zowel Duitsland als Italië. De hoofdstad van Salzburg of Salzburgerland, is het gelijknamige Salzburg. De stad Salzburg is met name erg geliefd bij mensen die tijdens een korte stedentrip op zoek zijn naar cultuur. Salzburg staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt veel bezocht vanwege de prachtige gebouwen die in de stad staan, voornamelijk in een barokke architectuurstijl. Daarnaast is de stad de geboorteplaats van de wereldberoemde componist Mozart. Al jaren vindt hier zomers het Salzburger festspiele plaats; een groot festival op het gebied van (klassieke) muziek. 

Lees meer

Populaire vakanties Salzburg

Wat te doen in Salzburg?

Salzburg is een prachtige stad in Oostenrijk gebouwd aan de oever van de Salzach. Salzburg is vooral bekend als de geboortestad van Mozart. Zijn geboortehuis is tegenwoordig een museum. Verder organiseert de stad 's zomers de Salzburger Festspiele en was het decor van de beroemde film The Sound of Music. In de veelbezochte binnenstad kun je heerlijk slenteren langs barokke kerken, pleinen, straatjes, fonteinen, restaurants en winkels. Bezichtig de Salzburger Dom en het 11e eeuwse Hohensalzburg kasteel. Samen met de typische Kaffeehäuser, beroemde restaurants en de smalle straatjes is de muziekstad Salzburg zeker de moeite waard.

Een vakantie Salzburg: leuk in de winter én zomer! 

Ook in de winter is Salzburg een populaire bestemming. Er is 1700 kilometer skipiste en er zijn meer dan 500 moderne kabelbanen en skiliften die je gemakkelijk en snel op de pistes brengen. Zo kun je vol energie op ski’s of snowboard aan de afdaling beginnen. Salzburg leent zich in de zomer goed voor lange wandelingen of fietstochten, en trekt daarom zomers vele vakantiegangers die speciaal voor deze sporten naar de regio komen.