Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Groningen ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Groningen

Op zoek naar een vakantie dichtbij huis maar toch genieten van het buitenlandgevoel? Ga dan op vakantie of een weekendje weg naar het veelzijdige Groningen! De stad in het Noorden van Nederland biedt vele bezienswaardigheden zoals de Martinitoren en het Groninger museum. Ook kun je er urenlang dwalen door hofjes, mooie tuinen en talloze winkelstraten. Ook kun je er uitstekend eten, borrelen en fantastisch shoppen. Maar niet alleen de stad is een bezichtiging waard. De prachtige omgeving met het Lauwersmeer, de Wadden en Bourtange mogen niet ontbreken tijdens je vakantie. Een vakantie naar de regio Groningen is de perfecte mix van natuur en het bruisende leven in de stad. Wie gaat er mee!

Lees meer

Populaire vakanties Groningen

Vakantie Groningen - cultuur, gezelligheid en groen 

Groningen is één van 12 de provincies van Nederland en ligt in het uiterste noordoosten van het land. De provincie grenst in het westen aan Friesland, in het zuiden aan Drenthe, in het noorden aan de Waddenzee en in het oosten aan Duitsland. Met name de laatste jaren is de hoofdstad van de provincie, het gelijknamige Groningen, populairder geworden bij (buitenlandse) vakantiegangers. De mooie stad biedt naast een gezellig uitgaansleven ook een aantal musea, indrukwekkende bezienswaardigheden, leuke winkelstraten en pittoreske hofjes. Zodra je buiten de stad komt, lijkt het net alsof je in een andere wereld terecht bent gekomen. Groene landschappen en eindeloze natuurgebieden gegarandeerd. 

Ontdek de levendige stad van Groningen

Groningen stad staat bekend als een echte studentenstad en is vrijwel dag en nacht zeer bruisend. De stad telt vele cafés, theaters en andere uitgaansgelegenheden en is zomers een grote mix van gezellige terrasjes. Vooral op de Grote Markt en de Poelestraat. Enkele gezellige aanraders zijn Café de Pintelier en Mr. Mofongo. Ga shoppen in de Oude Kijk in 't Jatstraat, waar je meerdere kleine winkels vindt. Tijdens lekker weer is het Noorderplantsoen de place to be. Slenter door de Folkingestraat, klauter de Martinitoren en maak een rondvaart door de prachtige grachten van Groningen. Ben je op zoek naar iets meer avontuur? Stap het supboard op en ontdek de stad al suppend!

Met de kinderen op avontuur in Groningen

Met de kinderen op pad? Dan ook voor de allerkleinsten heeft Groningen van alles te bieden. Bij Pieterburen kun je samen zeehonden spotten, kun je klauteren in het avonturenpark Waddenfun of spelen in het familiepark Nienoord. Verder kun je een bezoek brengen aan de zorgboerderij De Mikkelhorst, fietsen door de prachtige omgeving en is er een Blotevoetenpad in Opende. Kortom, volop vermaak en plezier voor kinderen en tieners. 

Activiteiten in de natuur van Groningen 

Ervaar rust en ruimte in het ommeland van Groningen. De provincie heeft een gevarieerd landschap bestaande uit hoogveen, landbouw en vele bossen. Daarnaast kent de regio belangrijke natuurrijke bezienswaardigheden. Zoals de hunebedden bij Noordlaren en Delfzijl en het nationaal park van Lauwersmeer. Andere bekende plaatsen in de provincie Groningen zijn onder andere Hoogezand, Veendam en Stadskanaal. Regelmatig worden er in Groningen wadlooptochten georganiseerd naar de Waddeneilanden. Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes zijn de drie (onbewoonde) Waddeneilanden die bij de provincie Groningen horen. Daarnaast mag een bezoek aan Bourtange, een vestingstadje in de moerassen, niet overgeslagen worden.

Kortom, Groningen is een fantastische en veelzijdige bestemming. Het is ideaal voor gezinnen met kinderen, vrienden of de hele familie. Neem alvast eens een kijkje naar ons aanbod aan leuke vakantieparken en boek snel je vakantie naar het mooie Grunn!