Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Friesland ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Friesland

Goed vakantie vieren doe je in Friesland in Nederland, oftewel Fryslân. Friese meren, kleurrijke dorpjes en de Elfstedentocht zijn een van de meest typerende kenmerken van deze provincie. Ook staat het bekend om de natuurgebieden en de gemoedelijke steden. Ontdek de mooie haven in de prachtige stad Hindeloopen. En als je hier toch bent, bezoek het blauwe Reddinghuisje uit 1911. Friesland bezit ook een schat in handen, namelijk de Waddeneilanden. Ervaar het eilandgevoel en neem de boot naar Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling of Vlieland. Vier een veelzijdige vakantie in eigen land!

Lees meer

Populaire vakanties Friesland

Favoriete plekken en bezienswaardigheden in Friesland

Een van de leukste steden van Friesland dat ook tot de Elf Steden behoort is het prachtige Sneek. Geniet hier in de vele knusse restaurants, cultuur en Friese gezelligheid. Ook is het erg populair onder de watersportliefhebbers door de centrale ligging in het merengebied. Van sportief zeilen op de Friese meren tot muisstil door de mooie stadsgrachten varen met een bootje. Bezoek het havenstadje Makkum wanneer je over de afsluitdijk wil rijden en lekker op een terras aan zee wil relaxen. 

Vakantietip: bezoek Leeuwarden

Iets wat ook absoluut niet mag ontbreken tijdens je vakantie in Friesland is de Friese hoofdstad Ljouwert, oftewel Leeuwarden. Met haar rijke historie en een schitterend centrum is het een stad met karakter. Bezoek hier een van de belangrijkste bouwwerken van Leeuwarden, de Blokhuispoort, dat uit de negentiende eeuw afstamt. Vroeger was het bestemd als huis van bewaring waar vele gevreesde Nederlandse criminelen tijd hebben doorgebracht. Een andere must-see bezienswaardigheid is het Fries museum waar je de geschiedenis van Friesland in zal duiken.

Ontdek de havenstad Harlingen

Nog een vakantietip: ga naar de havenstad Harlingen waar je in het gemoedelijke centrum historische pakhuizen, prachtige grachten en de havens tegemoet wandelt. En iets wat je eigenlijk niet zou mogen missen zijn zeehonden spotten in de vrije natuur. Stap hier aan boord van de Regina Andrea en vaar naar de drooggevallen zandbanken om op zeehondenspottrip te gaan.

Vakantie Friesland: Waddeneilanden

Wil jij even helemaal tot rust komen? Waai dan lekker uit op het Friese eiland Schiermonnikoog. Geniet van de relaxte sfeer, het witte zandstrand en de prachtige natuur. Hoe fijn is het om hier even je hoofd leeg te maken tijdens een strandwandeling of een fietstocht in de bossen van Schiermonnikoog. Spot ook de bijzondere kwelders bij de Binnenkwelder en de Oosterkwelder. Dit zijn begroeide stukken land direct aan zee waar je mooie flora en fauna vindt, dat een prachtig plaatje vormt.

Ideaal voor strandliefhebbers

De ideale vakantiebestemming voor strandliefhebbers is de Waddeneiland Ameland. Dit eiland bestaat vooral uit zandduinen en heeft maar liefst 27 kilometer aan strand. Ook vind je hier talloze fiets- en wandelpaden waardoor je Ameland op een leuke manier kan ontdekken. En er is meer: ga cultuur snuiven in het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager waar je een kijkje kan nemen in het dagelijks leven van de Amelanders. Voor rust en ontspanning zijn de Friese Waddeneilanden Terschelling en Vlieland ook ideaal.

Kortom: hier wil je op vakantie of op stedentrip? Ontspan in een van de mooiste plekken van Friesland. Of dat nu in een prachtige stad of op een van de Waddeneilanden is, genieten ga je er sowieso doen!