Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Zuid-Dalmatie ×
    • Orebic ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Orebic? Last minute Orebic en all inclusive Orebic vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Orebic van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Orebic te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! Orebic is de grootste stad op het schiereiland Pelješac in de regio Zuid-Dalmatie in het zuiden van Kroatie.

Lees meer

Populaire vakanties Orebic

Orebic – Rustige baaien en mooie stranden

Orebic is gelegen onderaan de berg Sint Elia in het westen van het schiereiland Pelješac. De stad staat bekend als voormalig centrum van de zeevaart. In het verleden vestigden zich hier dan ook vaak zeelieden en bouwden welvarende scheepvaartfamilies grote villa's in de heuvels rondom Orebic. Deze bijzondere historie kun je nu nog ontdekken in het maritiem museum.

 

De kust bij Orebic bestaat uit prachtige zand- en kiezelstranden beschut door de rotsen. Er zijn zoveel stranden bij Orebic dat er altijd wel een rustige plek te vinden is. Daarnaast kun je heerlijk genieten van het eten en de Pelješac wijnen uit de streek. In het centrum is ook genoeg te doen, zo is er een markt, een haven en voldoende entertainment en recreatie. Je kunt ook opzoek gaan naar cultuur bijvoorbeeld in het Franciscaner klooster met uitkijkpost of de kerk van Onze Lieve Vrouw.

 

Als je meer houdt van een actieve vakantie kun je in Orebic heerlijk zwemmen, surfen, waterskiën, roeien, zeilen en duiken. Of je gaat de bergen in om de hoogste berg van het eiland te beklimmen van 961 meter hoog. De omgeving van Orebic vind je veel wijngaarden omdat het klimaat uitermate geschikt is voor druiven. Vanuit deze stad kun je ook gemakkelijk naar andere bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld met de veerboot naar het eiland Korcula of met de bus naar Makarska en Ston.