Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Kvarner ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De Kroatische baai Kvarner ligt ten oosten van Istrië met vakantiebestemmingen op het vasteland en op de prachtige Kvarnereilanden. Cres, Krk en Losinj liggen niet ver van de kust en zijn makkelijk te bereiken vanuit Rijeka. De Kvarner regio wordt gekenmerkt door deze eilanden met hun onontdekte strandjes, mooie natuur en gezellige havenstadjes. Verken de baai van Kvarner met een boot voor de complete ervaring en spot dolfijnen rondom het eiland Losinj. De eilanden hebben allemaal hun eigen kenmerkende sfeer waardoor je na een vakantie in Kvarner zeker niet op de regio uitgekeken bent.

Lees meer

Populaire vakanties Kvarner

Eilanden in de Kvarner baai

Krk wordt ook wel het gouden eiland genoemd en is aan het vasteland verbonden met een betonnen brug. Krk is het grootste eiland van Kroatië waar je tijdens je vakantie van alles kunt ontdekken, maar ook zeker helemaal tot rust komt. Voor ultiem relaxen vind je aan de zuidkant van het eiland het prachtige Baska strand. Neem plaats onder een rieten parasolletje en geniet van een uitzicht waar je nooit genoeg van krijgt. De gelijknamige stad Krk heeft een oud ommuurd stadscentrum waar je lekker kunt verdwalen in de smalle steegjes of het kasteel van de ooit machtige Frankopan familie kunt bezoeken.

Het eiland Losinj

Losinj is iets minder toeristisch dan buureiland Krk en daarmee uitermate geschikt voor een romantische vakantie met z’n tweetjes. Geniet samen van de mooie uitzichten, de ontspannen sfeer en heerlijke lokale visgerechten. Wandel samen over de romantische kiezelstrandjes en ontdek de ongerepte natuur van dit bijzondere eiland in de Kvarner baai.

Eiland in Kroatië Cres

Het eiland Cres staat bekend om zijn heuveldorpjes. Bezoek bijvoorbeeld het dorpje Lubenice aan de westkant van het eiland. Een klein dorpje hoog op een klif met een prachtig uitzicht over de Kvarner baai. Of ga vogels spotten in het natuurgebied rondom het Vranjsko meer midden op het eiland.

Het vaste land aan de Kvarner baai

Optaija is één van de leukste plaatsjes op het vasteland aan de Kvarner baai. Direct langs de zee is in de rotsachtige kust een prachtig lang pad aangelegd. Onderweg kom je langs verschillende kiezelstrandjes, jachthaventjes en gezellige terrasjes. Je kunt op deze manier in een half uur helemaal van het centrum van Optaije naar Volsoko lopen.

Natuur in Kvarner

Iets verder landinwaarts vind je het uitgestrekte Risnjak national park. Een prachtig natuurgebied waar je dagenlang kunt hiken. Loop de Leska route of beklim de Veliki Risjnak voor een adembenemend uitzicht over de rijk beboste heuvels met witte kalkstenen pieken. Voor zowel de avonturier als de romanticus is de Kvarner regio een vakantiebestemming om nog lang over na te praten.