JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
De leukste plaatsen van Jamaica » Prijsvrij Vakanties

De leukste plaatsen van Jamaica

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 23-04-2022

Don’t worry… about a thing! Klinkt dit als muziek in je oren? Dan is Jamaica een perfecte vakantiebestemming. De zon schijnt er altijd, de natuur is er schitterend en door het buitenleven hoor je altijd wel ergens in de verte reggae muziek. Het eiland is overzichtelijk en niet te groot, maar toch zit het vol met geheime pareltjes die je al snel over het hoofd ziet. Vanuit een heerlijk resort in bijvoorbeeld Negril, Ocho Rios, Montego Bay of Runaway Bay rij je hier gemakkelijk naartoe. Je moet alleen even weten waar je deze leukste plaatsen van Jamaica vindt, en dat is precies wat we jou in deze blog gaan vertellen.

Magisch licht in een lagoon

Aan de noordkust van Jamaica – op iets meer dan een half uurtje rijden van Montego Bay – vind je de lagoon van Falmouth. Door de micro organismen in het water ontstaat er een blauwe gloed die het water vult, en zo een magisch licht geeft in het donker. Er zijn maar drie van dit soort lagoons over de hele wereld, dus als je zó dichtbij bent moet je je hier wel laten betoveren. Want wist jij dat natuur zo mooi kon zijn?!

My name is Bond… Beach Bond

Altijd al eens willen weten waar de bedenker van de James Bond films zijn inspiratie vandaan haalde? Dan is dit door een bezoekje aan Oracabessa Bay – ook wel James Bond Beach genoemd – jouw kans. Iets buiten Ocho Rios vind je dit schitterende strandje met zand zo wit, dat heb je niet eerder gezien. In het weekend kun je hier heerlijk dansen tijdens één van de vele strandfeestjes, maar door de week hangt er een serene rust die jou wellicht ook wel inspiratie geeft om eindelijk dat boek te schrijven of zakelijk idee uit te werken.


Strand vlak bij Ocho Rios

Unieke natuur op Jamaica

Aan het noorden van Jamaica vind je de provincie Saint Ann – waar je onder andere Runaway Bay vindt – en wat grenst aan Saint Mary. Hier tussendoor vind je de White River met daaromheen een schitterend natuurgebied van maar liefst 40 hectare groot: Irie River Park. Hier vind je regenwoud, exotische bloemen en prachtige bomen langs de rivier. Ook zijn er veel spots voor een lekkere picknick en kun je op verschillende plaatsen een heerlijk verfrissende duik in de rivier nemen.


White River in Jamaica


Sorry dat we je nog heel even uit je dagdroom moeten ontwaken, want we kunnen ons voorstellen dat je al lekker aan het snoozen was in Irie River Park. Nu je weet waar je op het eiland moet zijn, is het alleen nog maar een kwestie van een heerlijk resort uit te kiezen. En waar je ook voor gaat, Jamaica staat bekend om haar grote luxe dus je zal niets tekort komen tijdens jouw heerlijke vakantie!