Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Jamaica ×
    • Noordkant ×
    • Montego Bay ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Montego Bay

'Don’t worry about a thing' en kom op vakantie naar Montego Bay! De stad, die ook wel MoBay genoemd door de lokale bevolking, is een levendige plaats aan de Noordkant van Jamaica. Het is de op één na grootste stad van het eiland en heeft van alles te bieden voor een heerlijke vakantie. De zonaanbidders zullen zeker genieten van de vele witte stranden met palmbomen die Montego Bay te bieden heeft, nu alleen nog dat exotische cocktailtje erbij! Wil je naast lekker luieren op het strand ook de rest van MoBay ontdekken, bezoek dan o.a. de Hip Strip en Rose Hall Great House. Ook zeker een must-do, varen op de Martha Brae River, all aboard! De mix van zon, zee en strand creëren het beste recept voor een ontspannen vakantie in Montego Bay! 

Lees meer

Populaire vakanties Montego Bay

Montego Bay - een bruisende Jamaicaanse badplaats

Montego Bay is na Kingston de grootste stad in Jamaica. De stad heeft zowel een lokaal centrum als een toeristisch centrum dat gelegen is in de hotelwijk. Hier vind je verschillende bezienswaardigheden, marktkraampjes en gezellige barretjes en restaurants. Ook is hier de beroemde 'Hip Strip' met leuke discotheken te vinden. Het is een levendige plaats met een echte Jamaicaanse vibe! Je vindt hier witte zandstrandjes, talloze palmbomen, vriendelijke bevolking en historische kerkjes en huisjes. De stad heeft veel meer te bieden dan je je kunt voorstellen!

Op loopafstand van de Hip Strip vind je een van de populairste stranden van Montego Bay, Doctor’s Cave Beach. Dit strand nodigt je uit om tijdens je vakantie urenlang te ontspannen! Het heldere blauwe water en fijne witte zand trekken elk jaar weer vele toeristen, maar toch is het hier goed toeven hoor! Wil je toch iets rustiger liggen, maak dan een prachtige wandeling naar Dead End, Cornwall of Sandals strand.

Cultureel Montego Bay

Het is algemeen bekend dat een vakantie naar Montego Bay voornamelijk bestaat uit lekker luieren op het strand. En why not, het is tenslotte vakantie! Toch raden we je aan om even van je ligbedje te komen en de culturele en historische plekjes van de stad te bewonderen. In het centrum, waar de gebouwen vrolijk gekleurd zijn vind je de St. James parochiekerk uit de 17e-eeuw. Een paar stappen verder heb je de mogelijkheid om het bekende Sam Sharpe plein met een iconische fontein te bezoeken. Het plein wordt omringd door diverse winkeltjes, restaurantjes en barretjes.

Neem een kijkje bij het monument ‘The Cage’, een historisch gebouw dat ooit een tijdelijke gevangenis was in de 19e-eeuw. Hier werden dronken zeemanslieden en zwervers ‘s nachts opgesloten. Gelegen aan de Hip Strip bevindt zich een 17e-eeuwse fort met drie kanonnen, en dat is helaas ook het enige wat overgebleven is. Op ongeveer 25 minuten van het centrum kun je de Rose Hall bezoeken. Dit was ooit een oude plantagehuis maar is nu voor iedereen te bezoeken als een museum. Leer meer over de geschiedenis van Jamaica en maak kennis met Annie Palmer, beter bekend als de ‘Witte Heks. Spooky! Trouwens, het uitzicht over de kust is adembenemend, dus zet je angsten maar even opzij.  

Ontdek de natuur en onderwaterwereld van Montego Bay 

Het Montego Bay Marine Park is een groot natuurreservaat in de oceaan waar windsurfers, zeilers, duikers en snorkelaars welkom zijn. De medewerkers van het beschermde reservaat, waar bijvoorbeeld het Doctor’s Cave strand onderdeel van is, zorgen voor het herstel van het leefgebied in de onderwaterwereld. Voor iets meer rust kies je een baaitje in de buurt van Montego Bay. Op zoek naar avontuur tijdens je vakantie? Ga raften op de Martha Brae River! Samen met je gids vaar je op een bamboevlotje langs prachtige mangrovebossen. Als je het aandurft mag je het bamboestokje van de gids overnemen en zelf varen. Cool! Zorg er alleen wel voor dat je niet van je vlot afvalt.

Hebben wij je al kunnen overtuigen om op een vakantie naar Montego Bay te gaan? Nog niet helemaal? Bekijk dan maar eens de prachtige en luxe hotels die wij aanbieden!