Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Sicilie ×
    • Siracusa ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

In het zuiden van Italie, op het eiland Sicilie, ligt het bruisende stadje Siracusa. Siracusa is vooral bekend vanwege het oude centrum dat op een eilandje ligt: Ortigia. Hou je van geschiedenis en cultuur? Dan zit je hier meer dan goed! Siracusa staat namelijk bekend om de opgravingen uit de Griekse en Romeinse tijd. Deze vind je in het archeologisch park Neapolis. Er is onder andere een Romeins amfitheater te vinden uit 21 voor Christus, een nog ouder Grieks theater (500 voor Christus) en het Oor van Dionysius. Op zoek naar een culinair hoogstandje? Ook dan heeft Siracusa veel te bieden met veel heerlijke eettentjes en gezellige koffiebars. Genieten van Siracusa kan overigens het hele jaar door gezien het hier niet gauw onder de 14 graden wordt. 

Lees meer

Populaire vakanties Siracusa

Siracusa en omgeving

Dompel jezelf onder in de authentieke Italiaanse sfeer in dit prachtige stadje. Loop over de Umbertino-brug naar het oude centrum en bekijk de vele vissersbootjes. Met zo’n 120.000 inwoners is Siracusa een stuk kleiner dan de grote steden zoals Rome, Milaan of Napels. Het is er echter niet minder levendig! Op zo’n beetje iedere hoek van de straat vind je een leuk eettentje of barretje. Loop door de smalle straatjes en ontdek de vele gezellige pleinen, winkels en cafés. Een ding is zeker in Siracusa hoef je je niet te vervelen. Op zoek naar een beetje verkoeling? Ga dan naar Cala Rossa Beach. Een mooi pluspunt is dat je hier ook nog eens een prachtig panoramisch uitzicht hebt.

Wat te doen in Siracusa?

Alleen al door Siracusa lopen is een ware beleving. Loop door de stad en bekijk de leuke straatjes zoals de Via Dione en de Via Roma met traditionele balkonnetjes. In het stadscentrum kom je vanzelf de Tempel van Apollo en de Fontein van Diana tegen. Breng ook zeker een bezoekje aan de levendige markt in het noorden van Ortigia. Helemaal in het zuiden vind je het 13-eeuwse middeleeuwse kasteel Castello Maniance. De grootste trekpleister van Siracusa is het archeologisch park Neapolis.

Weer en beste reistijd

Siracusa heeft een mediterraan klimaat. Door de invloed van de Ionische Zee komen er weinig tot geen weersextremen voor. In de zomer kan het in Siracusa gemakkelijk boven de dertig graden worden, ook valt er in deze periode weinig regen. Gedurende de winterperiode is het in tegenstelling tot de zomer behoorlijk nat. De gemiddelde jaartemperatuur ligt iets hoger dan 18 graden. Perfect voor een heerlijke vakantie!