JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
4 dingen die je moet zien tijdens je stedentrip in Napels

4 dingen die je moet zien tijdens je stedentrip in Napels

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 13-10-2021

Een stedentrip naar Napels in Italië is waarschijnlijk een van de beste keuzes die je gaat maken dit jaar. Hier combineer je namelijk het heerlijke Italiaanse leven (en eten) met een zacht klimaat en waarschijnlijk meer highlights dan je kunt bezoeken tijdens een weekendje weg. Daarom geven we jou vandaag 4 tips met dingen die je écht moet zien in Napels. Andiamo!

Ontdek de ondergrondse oude stad

Als je weet dat Napels een van de oudste steden van Europa is, zal het je niet verbazen dat je hier schitterende overblijfselen uit de tijd van de Grieken en de Romeinen vindt. Het ondergrondse netwerk bijvoorbeeld, dat met veertig meter diep en zestig verschillende ingangen echt een must-see is. Wist je dat dit niet gebouwd is als ondergrondse stad, maar dat dit vroeger de oude stad zelf was? Een modderstroom heeft deze bedolven waarna de Romeinen er een nieuwe stad bovenop hebben gebouwd. Er zijn dus eigenlijk twee steden te bezoeken in Napels: score!

Slenteren door de historische straatjes

Ben je net als wij gek op gewoon slenteren en zien waar de straten je brengen? Dan kun je in het centrum van Napels je hart ophalen. Welke kant je ook oploopt, het barst er van de gezellige pleinen vol met terrasjes en kleine kronkelstraatjes vol met leuke winkeltjes. Het historische centrum staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dus de kans is groot dat je van de ene verbazing in de andere valt.


Uitzicht op het historisch centrum

Van maffia naar hotspot

Het zal je niet ontgaan zijn dat er vroeger maffia actief was in Napels en dat je sommige delen van de stad maar beter kon vermijden. De Spaanse wijk Quartieri Spagnoli bijvoorbeeld, die inmiddels van achterstandswijk omgetoverd is tot supertoffe hotspot! Ook hier vind je smalle straatjes met een aaneenschakeling van waslijnen boven je hoofd, gezellige restaurantjes en leuke barretjes.


Straat in wijk Quartieri Spagnoli, Napels

De lekkerste restaurantjes in Napels

Eigenlijk hebben we het in deze blog over dingen die je moet zien tijdens je stedentrip in Napels, maar voor ons is een stedentrip echt niet compleet zonder heerlijk uit eten te gaan. De lekkerste pizza vind je volgens veel locals bij Antica da Michele. Als je de film Eat Pray Love hebt gezien komt deze pizzeria je misschien bekend voor, maar als de locals zelfs zeggen dat je hier het lekkerst kunt eten is het echt een toeristentent. Een gerecht dat je niet mag missen in Napels is natuurlijk pasta Napolitana! Bestel deze bij Antica Trattoria e Pizzeria da Donato en je zult geen spijt krijgen van je keuze.


Terras met uitzicht over Napels


Hoteltip: Royal Continental****

Heb jij na het lezen van deze tips besloten om een stedentrip naar Napels te boeken? Yes, dan staat jou een heerlijk weekendje weg te wachten! Mocht je tijdens deze trip nog tips opdoen die wij ook niet mogen missen, dan horen wij deze heel graag. Teruggaan naar Napels om dit met eigen ogen te zien zal nooit een straf worden.