Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Milaan ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Milaan is de modestad van Italie en misschien ook wel van de rest van de wereld. Grote modemerken zoals Versace, Prada, Dolce & Gabbana en vele andere komen van oorsprong uit deze Noord-Italiaanse stad. Deze stad en de regio er omheen zijn zeer geschikt voor een heerlijke vakantie! Milaan ligt in de regio Lombardije. In deze regio vind je prachtige meren zoals het Como- en Gardameer. Hier kun je de zonnige dagen goed doorbrengen. Ook liggen er romantische steden met een heerlijke cuisine in de omgeving, denk bijvoorbeeld aan universiteitsstad Pavia. Je zult je dus niet zo snel vervelen!

Lees meer

Populaire vakanties Milaan

Wat is er te doen rondom Milaan?

Milaan is de hoofdstad van de regio Lombardije. Deze regio is zeer populair voor veel vakantievierders en dat is niet voor niets! Met prachtige meren, vele prachtige, oude gebouwen en heerlijk eten vermaak je je wel!

Het Comomeer

Dit gigantische meer is vernoemd naar de gelijknamige stad Como. Deze toeristische trekpleister is absoluut een bezoekje waard! Er liggen diverse schilderachtige dorpjes rondom het Comomeer en op het meer kun je diverse watersporten beoefenen. Wist je dat dit meer het diepste meer van Italië is? Het diepste punt ligt op maar liefst 410 meter! Huur een bootje en geniet van een zonnige dag op dit heerlijke meer!

Natuurreservaat Parco dello Stelvio

Dit is het grootste natuurreservaat van Italië. Voor de actieve vakantiegangers is dit een must. Je kunt hier urenlang wandelen en hoge bergtoppen beklimmen. Ook zijn er diverse mountainbike routes aangelegd en kun je zwemmen in de kleine stromen met bergwater en diverse diersoorten ontdekken!

Universiteitsstad Pavia

Deze stad staat bekend om de prachtige plekken die er te bezichtigen zijn en haar rijke historie. Met prachtige monumenten zoals de overdekte brug ‘Ponte Coperto’ en het centrale plein ‘Piazza Duomo’ kun je hier urenlang rondslenteren. De Duomo die aan dit plein ligt werd in de 15e eeuw gebouwd en beschikt over prachtige beelden. Ook zul je hier qua heerlijk Italiaans eten niets te kort komen. De vele barretjes en restaurants voorzien je van een culinaire maaltijd!

Modestad Milaan

Milaan ligt op minder dan 2 uur vliegen vanaf Nederland.  Diverse airlines zoals KLM, EasyJet en Ryanair vliegen naar deze stad. In Milaan zijn er 3 verschillende vliegvelden. Milaan Malpensa Airport is hiervan de grootste, gevolgd door Milaan Linate Airport en verder gelegen van de stad Milaan Bergamo Airport. De meeste vluchten vanuit Amsterdam vliegen naar Malpensa of Linate. Vanuit Eindhoven gaan er juist meer vluchten naar Bergamo. Ideaal als je niet in de stad wilt verblijven.

Het weer in Milaan

Milaan heeft een zeeklimaat. Dit houdt in dat de winters vrij koud kunnen zijn en de zomers heerlijk warm. Sneeuw is absoluut geen uitzondering in de wintermaanden! Met temperaturen net boven 0 zijn december, januari en februari de koudste maanden om deze stad te bezoeken. Echter moet dit je niet weerhouden van een bezoekje. De besneeuwde daken geven de stad een sprookjesachtige uitstraling! In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen. Temperaturen hoger dan 25 zijn in de maanden juni, juli en augustus geen uitzondering. Heerlijk om dus te combineren met wat dagen aan het water! Het Comomeer en Gardameer zijn enorm in trek!

 

De omgeving van Milaan is dus ook absoluut een vakantie waard! Je zult hier wat meer tot rust komen in de prachtige natuur. Natuurlijk mag een dagje Milaan ook niet ontbreken. Zo combineer je jouw heerlijke vakantie gemakkelijk met een stedentrip naar Milaan. Met diverse hotels direct in het centrum of juist op een wat rustigere locatie in de regio vind je zo jouw geschikte hotel!